Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δημοκράτης Γκρούεφσκι έβαλε στην φυλακή τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ

Οι πολιτικές διώξεις θα ενταθούν



Στις φυλακές των Σκοπίων οδηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) και δήμαρχος της πόλης Στρούμιτσα, Ζόραν Ζάεβ, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Εφετείου να τον κηρύξει προφυλακιστέο για διάστημα 30 ημερών, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σχετικά με την χορήγηση άδειας και κατασκευής ενός εμπορικού κέντρου στη Στρούμιτσα.

Ο Ζάεβ περίμενε την απόφαση του Εφετείου των Σκοπίων στο κτίριο του δημαρχείου της Στρούμιτσα , μπροστά από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του.

Ο αντιπρόεδρος της SDSM υποστήριξε ότι οι λόγοι της δίωξής του είναι καθαρά πολιτικοί και υποκινούμενοι από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, με στόχο να αμαυρωθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις 17 Ιουλίου ο Ζόραν Ζάεβ είχε πρασαχθεί από την αστυνομία στα Σκόπια, μαζί με ακόμη πέντε συνεργάτες του, σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτονται, όμως οι δικαστικές αρχές είχαν αποφανθεί τότε ότι δεν συντρέχει λόγος για την κράτησή τους.

Η προσαγωγή του Ζάεβ πριν από περίπου 10 ημέρες είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του κόμματος SDSM, το οποίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε να απέχει από την Βουλή. Μάλιστα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν παρόντες ούτε στη συνεδρίαση της Βουλής το Σάββατο, στην οποία η νέα κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η προφυλάκιση του Ζάεβ -ο οποίος θεωρείται ο πιθανότερος να αντικαταστήσει στην ηγεσία της SDSM την υπό παραίτηση αρχηγό του κόμματος Ράντμιλα Σεκερίνσκα- αναμένεται να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση μεταξύ του συγκυβερνώντος VMRO-DPMNE του Ν.Γκρούεφσκι και του SDSM, και κατ' επέκταση της πολιτικής ζωής στη χώρα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]