Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η οικονομική αυτοκρατορία των ΗΠΑ έχει καταρρεύσει

Οι ΗΠΑ αποτελούν πλέον παρελθόν

Τι πρόκειται όμως να κάνει η Ευρώπη;

Είναι γεγονός, όσο και αν προσπαθούν, οι υπηρέτες τους παγκόσμια, να το αποκρύψουν. Η οικονομία των ΗΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί με «νόμιμα μέσα» πλέον στις οικονομικές απαιτήσεις και ανάγκες μίας σύγχρονης "αυτοκρατορίας". Το δολάριο έχει πάρει την κατηφόρα και οι παγκόσμιοι «δούλοι» του τρέχουν για να το στηρίξουν.
Αυτή η κατάσταση διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια και δεν είναι πλέον αναστρέψιμη. Μάλιστα, για να μην γίνει αισθητή η οικονομική γύμνια των ΗΠΑ, έχουν επιστρατευθεί δόλια μέσα προκειμένου να ισοσκελισθεί η φτώχια και η αδυναμία των ΗΠΑ σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη και κυρίως αυτά της Ευρωπαϊκής ηπείρου.
Τα τελευταία χρόνια το υγιές Ευρώ στηρίζει συνέχεια το ανύπαρκτο δολάριο στις παγκόσμιες αγορές, αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτε. Ακόμη και οι προσπάθειες των ευρωπαίων ηγετών με διάφορα απαισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία της Ε.Ε. δεν κατάφεραν το ποθητό αποτέλεσμα, δηλαδή να πείσουν τους κατοίκους ων ευρωπαϊκών χωρών πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ούτε η απειλή τρομοκρατίας από την ανατολή έπεισε τελικά, όσο μεγάλη προσπάθεια και αν καταβλήθηκε από τον Λευκό Οίκο και τις υπηρεσίες του.
Επιστρατεύτηκε, προσφάτως, ακόμη και η έντεχνη ακρίβεια στον καθημερινό τρόπο ζωής και στα αγαθά άμεσης ανάγκης διαβίωσης, προκειμένου να καλλιεργηθεί το κλίμα του «κινδύνου», αλλά το "κόλπο" δεν έπιασε. Οι ευρωπαίοι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πως και παράγουν, αλλά και καταναλώνουν, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομία της Ε.Ε., άρα δεν υπάρχει κάποιοι ουσιαστικό πρόβλημα προκειμένου να υποχωρήσει το βιοτικό τους επίπεδο και να φτάσει αυτό των αμερικανών πολιτών!!!
"Φωνάζουν" για κίνδυνο οι τραπεζίτες, οι υπουργοί Οικονομικών όλων των μεγάλων κρατών της Ε.Ε., αλλά κανείς δεν πιστεύει πως πραγματικά υφίσταται τέτοιος κίνδυνος. Απλά, προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι δεν πάει καλά, για να μας εξομοιώσουν με την αμερικανική κατάσταση και να μην φανεί η χαοτική διαφορά που προκύπτει πλέον ανάμεσα σε πολίτες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ!
Οι ειρωνικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ ήρθαν να επιβεβαιώσουν την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ, αλλά και την παροιμία που λέει πως «όποιος γελάει τελευταίος, γελάει καλύτερα».
Είναι άγνωστο, αυτή τη στιγμή, για πόσο ακόμη η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι δεμένη στο «άρμα των ΗΠΑ» και για πόσο οι Ευρωπαίοι πολίτες θα είναι ανεκτικοί στους αμερικανούς, οι πολιτικοί και η πολιτική των οποίων μόνο προβλήματα φορτώνει την γηραιά ήπειρο.
Το καπιταλιστικό σύστημα έχει πεθάνει και στη θέση του έχει εμφανιστεί μία παράλογη προσπάθεια να κρυφτεί το πτώμα του. Το θέμα όμως δεν είναι ο θάνατος ενός οικονομικού συστήματος, που είναι έτσι κι αλλιώς μία νομοτελειακή κατάσταση, αλλά το τι θα έλθει μετά από αυτό το σύστημα, πότε και από ποιόν…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]