Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλάζει το σύστημα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών από το 2009


Νέο σύστημα εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, που θα αφορά το πρακτικό σκέλος, αναμένεται να ανακοινώσει από το νέο χρόνο το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο ζήτησε τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων μέχρι το τέλος του 2008.

Το νέο μοντέλο των πρακτικών εξετάσεων προωθείται από την ηγεσία του υπουργείου, σε μια προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο σύστημα των εξετάσεων, θέμα που συζητήθηκε χθες στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ΕΝΑΕ , νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο.

Σύμφωνα με εκθέσεις των επιθεωρητών, στις θεωρητικές εξετάσεις, δηλαδή σήματα κ.λπ., που γίνονται με τη χρήση υπολογιστή και το σύστημα είναι αδιάβλητο, το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων οδηγών είναι μόλις 50%, ενώ στις πρακτικές εξέτασης οδήγησης, όπου υπεισέρχεται το υποκειμενικό στοιχείο, το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 90% έως και 95%.

Το νέο σύστημα τον εξετάσεων θα ανακοινωθεί, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, αφού προηγουμένως μελετηθούν οι προτάσεις που θα καταθέσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως και τα στελέχη του υπουργείου που επισκέπτονται αντίστοιχα υπουργεία σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μελετήσουν το θέμα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]