Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο παλιό προξενείο Σμύρνης


Προκαλούν συνεχώς!


Σύμφωνα με φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει το περιοδικό "Ενδοχώρα", οι τουρκικές αρχές ανήρτησαν τη "τουρκοκυπριακή" σημαία μπροστά από το παλιό προξενείο της Ελλάδας στο οποίο ακόμα κυματίζει η Γαλανόλευκη. Το Ελληνικό Προξενείο Σμύρνης μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή στεγαζόταν στην περιοχή του παλαιού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Φωτεινής. Έπειτα από το 1922 μεταφέρθηκε επί της παλαιάς προκυμαίας σημερινή οδό Ataturk Caddesi στο νούμερο 264. Mεταπολεμικώς είχε εγκατασταθεί αρχικώς στην προκυμαία στην οδό Ataturk Caddesi νούμερο 320 μέχρι το έτος 1955 οπότε και κατεστράφη, συνεπεία των γνωστών γεγονότων (Σεπτεμβριανά).


Το Προξενείο στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ακίνητο στην οδό Ataturk Caddesi 262 στην ιστορική παραλία της Σμύρνης στη περιοχή Πούντα νυν Αλσαντζάκ. Το εν λόγω κτίριο, χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής σμυρναϊκής κατοικίας αποτελεί κληροδότημα του ομογενούς εμπόρου Εμμανουήλ Απέργη ή Καπετανάκη προς το Ελληνικό κράτος. Από τις 24 Οκτωβρίου 1955, ημερομηνία της επισήμου τελετής εγκαταστάσεως του Προξενείου, αυτό στεγάζεται εκεί. Το προξενείο αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε Γενικό και μεταφέρθηκε σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]