Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Μπαϊκάλ στον Ταλάτ για την Κύπρο

Δεν είναι τυχαίο ότι η σύλληψη των στρατηγών που είχαν εμπλακεί στην συνωμοτική οργάνωση "Εργκένεκον", έγινε τη μέρα της συνάντησης Χριστόφια-Ταλάτ

Μεγάλη επίθεση στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εξαπολύει ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κ. Ντενίζ Μπαϊκάλ για την πολιτική που φαίνεται να υιοθετούν στο Κυπριακό.

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο κ. Μπαϊκάλ καυτηρίασε την συμφωνία που συνήψαν οι κ. Δημήτρης Χριστοφιάς με τον κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ λέγοντας ότι: «Το μόνο αποτέλεσμα μιας τέτοιας συμφωνίας θα είναι να υπαχθεί η "ΤΔΒΚ" στην ελληνοτουρκική διοίκηση».

«Η συμφωνία προωθεί τον υποβιβασμό του τουρκοκυπριακού λαού σε μειονότητα υπό την κυριαρχία των ελληνοκυπρίων», είπε ο κ Μπαϊκάλ. «Τίνος θα είναι η κυριαρχία σε ένα ενιαίο κράτος, όταν καταστούν ενιαίες τόσο η κυριαρχία όσο και η υπηκοότητα; Τι θα γίνουν οι υπήκοοι της ΤΔΒΚ;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο κ. Μπαϊκάλ και υποστήριξε ότι θα μετατραπούν σε μειονότητα.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αποσυρθούν οι Τούρκοι στρατιώτες, θα θεωρηθεί ανίσχυρη πλέον η Συμφωνία Εγγύησης και αυτό θα οδηγήσει στην εξάλειψη με μια μονοκονδυλιά των πλεονεκτημάτων που εξασφάλισε ο τουρκικός λαός από το 1974 μέχρι σήμερα έναντι μεγάλων θυσιών, που έκανε για χάρη της Κύπρου» είπε ο κ. Μπαϊκάλ. Ο κ Μπαϊκάλ υποστήριξε επίσης ότι η κατάσταση αυτή θα εμποδίσει την στρατηγική ενίσχυση της Τουρκίας από το Νότο, ζωτικής σημασίας για τη χώρα,όπως τόνισε.

Ο κ Μπαϊκάλ κατηγόρησε την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν ότι «δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις αυτές» και χαρακτήρισε "πολύ λυπηρό" το γεγονός ότι το Τούρκος υπουργός εξωτερικών «δεν είπε ούτε κουβέντα για το θέμα».

Ο κ Μπαϊκάλ συνδέει τις εξελίξεις αυτές στο κυπριακό με τις εσωτερικές εξελίξεις και στην Τουρκία και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι τυχαίο ότι η σύλληψη των στρατηγών που είχαν εμπλακεί στην συνωμοτική οργάνωση "Εργκένεκον", έγινε τη μέρα της συνάντησης Χριστόφια-Ταλάτ.

"Οι εντάσεις και οι πολιτικές διαμάχες που βιώνουμε, μπορούν να επιλυθούν. Όμως, θα είναι πολύ δύσκολο να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας", είπε και κάλεσε τους πάντες "να δείξουν ευαισθησία".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]