Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Περίεργη απόλυτη ησυχία


Η ηγεσία των μειονοτικών


ταξιδεύει στην Τουρκία


Μερικές ημέρες μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής αφύσικη ησυχία επικρατεί στην Θράκη και ιδιαίτερα στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Σχεδόν όλοι οι «φίλοι» του Τουρκικού Προξενείου λείπουν εκτός χώρας. Συγκεκριμένα, έχουν μεταφερθεί στην γειτονική Τουρκία, άλλοι για λόγους επαγγελματικούς, άλλοι για λόγους οικογενειακούς και άλλοι λόγω διακοπών.

Η συγκέντρωση αυτή είναι ιδιαίτερα παράξενη εάν συνδυαστεί με την συνάντηση που προηγήθηκε και τις «εντολές» που τους δόθηκαν πριν από 2 περίπου εβδομάδες όταν μεταφέρθηκαν επειγόντως στο Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Επίσης, η ταυτόχρονη μεταφορά τους στην Τουρκία , που στην κυριολεξία βράζει, αποδεικνύει ότι κλήθηκαν προκειμένου να συμμετέχουν σε διαδικασίες που εξελίσσονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και προφανώς έχουν να κάνουν με τις ανακατατάξεις που δημιουργούνται στα στρατηγεία του «βαθέως κράτους» της Άγκυρας.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως η πριμοδότηση και η όποια «μισθοδοσία» τους προέρχεται από τα ταμεία της Εργκένεκον, θεωρείται απολύτως βέβαιο πως ενημερώνουν και ενημερώνονται για τις επόμενες κινήσεις που προγραμματίζονται.

Με την επιστροφή τους βέβαια θα φανεί και ποιοι είναι οι άξονες επάνω στους οποίους εντέλλονται να ενεργήσουν και κατά πόσο θα ακολουθηθεί ένα σκληροπυρηνικό μέτωπο έναντι της Ελληνικής κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενοι έτσι οι σκληροπυρηνικοί ηγέτες της Θράκης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό.

Έμπειροι επί των μειονοτικών, διστακτικά, αναφέρουν πως αναμένεται ακόμη ένα «μέτωπο» για την Ελληνική κυβέρνηση, που θα πιέσει εξ ανατολών, ισχυριζόμενο «αυτοπροσδιορισμούς», «καταπιέσεις» και « παραβιάσεις ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων», προσπαθώντας έτσι να «κερδίσουν» τόσο από την Ελληνική κυβέρνηση, όσο και στο εσωτερικό της Τουρκίας, στρέφοντας το ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών μακριά από την «μάχη» που έχει ξεσπάσει μεταξύ πολιτικών και στρατηγών.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες νεαροί και νεαρές μουσουλμάνοι έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τουρκία προκειμένου να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο την φοιτητική τους ζωή πριμοδοτούμενοι οικονομικά από την Τουρκική κυβέρνηση. Η τουρκική πολιτική «εξαγοράζει» συνειδήσεις και δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο Έλληνες πολίτες που διαθέτουν τουρκική συνείδηση έως και λατρεία για την ευεργετική απέναντί τους «μητέρα πατρίδα» Τουρκία!

Την ίδια στιγμή, δυστυχώς, ελλείψει ουσιαστικής μέριμνας από την ελληνική κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, η μετανάστευση αυτή των νεαρών μουσουλμανόπαιδων, έχει σαν αποτέλεσμα να «χάνεται έδαφος», απέναντι σε μία σταθερή και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις «πολιτική εξαγοράς πολιτών» από την πλευρά της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Η χρονική συγκυρία, κατά την οποία τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα Σκόπια, μόνο κινδύνους εγκυμονεί και σώφρων κρίνεται οι αρμόδιοι να μην στρέψουν την πλάτη για μία ακόμη φορά στη Θράκη.

Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]