Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Νέο κύμα συλλήψεων σήμερα για την υπόθεση Εργκένεκον


Η τουρκική αστυνομία προχώρησε την Τετάρτη σε 20 νέες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας με στόχο το εθνικιστικό δίκτυο «Εργκένεκον», που κατηγορείται ότι ήθελε να ανατρέψει την ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση της Άγκυρας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στις πόλεις Κοτσαελί, Ικόνιο, Μερσίνα και Ελαζίγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μεταξύ των προσώπων που τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία περιλαμβάνονται τρία μέλη του Κόμματος των Εργαζομένων (IP), ενός μικρού σχηματισμού της εθνικιστικής αριστεράς, υπογραμμίζει το IP στην ιστοσελίδα του.

Δύο απόστρατοι στρατηγοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή και κατηγορούνται μαζί με 84 άλλους υπόπτους ότι ήθελαν να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία και να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για την εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η έρευνα στην υπόθεση «Εργκένεκον», στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί από πέρυσι πολλές γνωστές προσωπικόηττες -απόστρατοι στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες-, άρχισε μετά την ανακάλυψη χειροβομβίδων σε ένα σπίτι στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συλλήψεις και οι κατηγορίες για «τρομοκρατία» που ακολούθησαν ερμηνεύτηκαν ως μία αναμέτρηση μεταξύ της κυβέρνησης του ισλαμικών καταβολών Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και των κεμαλικών κύκλων που θέλουν να διαφυλάξουν τον λαϊκό χαρακτήρα του κράτους.

Πολλοί αναλυτές έχουν κατηγορήσει το AKP ότι επιδιώκει να επωφεληθεί από την υπόθεση «Εργκένεκον» για να ασκήσει πίεση στους αντιπάλους του.

Η ημερομηνία της έναρξης της δίκης για την υπόθεση «Εργκένεκον», η οποία έχει αυξήσει τις εντάσεις στην Τουρκία, αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]