Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβρασμός στους ιεράρχες με τους γάμους των ομοφυλόφιλων


Θυελλώδης αναμένεται

η συνεδρίαση της ΔΙΣ


Ο αναβρασμός που κυριαρχεί στην ιεραρχία με αφορμή την τέλεση των πρώτων γάμων ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα αναμένεται να μεταφερθεί στους κόλπους της 12μελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει τελικά την ερχόμενη Τρίτη, 10 Ιουνίου, με όλη την καυτή επίκαιρη θεματολογία στην ημερήσια διάταξη.

Το γεγονός της διάχυτης δυσαρέσκειας μεταξύ των Μητροπολιτών για την επιτηδευμένη αφωνία του Αρχιεπισκόπου σε σχέση με το ευαίσθητο ζήτημα της τέλεσης γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων εντείνει την αίσθηση ότι η επικείμενη σύνοδος θα εξελιχθεί θυελλώδης και στο πρώτο «crash test» του νέου Προκαθημένου.

Πολλοί παραπέμπουν σε παλαιότερες απόλυτες τοποθετήσεις του κ. Ιερώνυμου ότι στο «θέμα αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε εκπτώσεων ούτε παρεκκλίσεων» και τις αντιπαραβάλλουν με νόημα με την πρόσφατη δήλωσή του στη Σιβιτανίδειο ότι «εδώ βρισκόμαστε για άλλο ζήτημα», καθώς και με την ίδια διάθεση υπεκφυγής που επέδειξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σίφνο.

Το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να επικοινωνήσει με το ευρύτερο ποίμνιο και να πάρει μια καθαρή θέση ως ο επικεφαλής της επίσημης ελλαδικής Εκκλησίας έχει εξοργίσει πολλούς ιεράρχες δημιουργώντας ένα βαρύ κλίμα κατακραυγής.

Είναι ντροπή, λένε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια ώρα δείχνουν επιτιμητικά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος επίσης απέφυγε να πάρει θέση, με τους ιεράρχες του πατριαρχικού κλίματος να σημειώνουν διπλωματικά ότι πρόκειται για θέμα που αφορά την ελληνική πολιτεία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η όμορφη Τήλος, που βρέθηκε στη δίνη της επικαιρότητας μετά την πρωτοβουλία του ρέκτη δημάρχου της, υπάγεται εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Σύμης, δηλαδή σε μία από τις πέντε Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου που αναφέρονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι η πίεση προς τον Αρχιεπίσκοπο για να πάρει θέση θα είναι έντονη και η θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών του, που τον παρότρυναν φορτικά να εκφραστεί, ότι σε τελική ανάλυση πρόκειται για θέμα που δεν αγγίζει την Εκκλησία, δύσκολα θα μπορούσε να αποφορτίσει την κατάσταση.

Αξιοσημείωτο, στο ίδιο πλαίσιο, είναι το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» της περασμένης Κυριακής με τίτλο «Μη με πιέζετε, θα φύγω», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος από την «υπόγεια κριτική» με «ιερούς ψιθύρους» που δέχεται χοροστατούντος του Θεσσαλονίκης Άνθιμου, μετά την αποστασιοποίηση της Εκκλησίας από το Σκοπιανό, την απουσία από τα τηλεπαράθυρα και τη συμφωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Χαρακτηριστικός στο ίδιο μήκος κύματος και ο τίτλος του «Ελεύθερου» της Δευτέρας, 2 Ιουνίου, για «Σενάρια παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου» που έρχεται να συνθέσει το παζλ της ενόχλησης του κ. Ιερώνυμου από την αύξουσα αντίδραση και αμφισβήτηση του τρόπου που ασκεί τα καθήκοντά του «εφ' όλης της ύλης».
Το Παρόν
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]