Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδιάλλακτος ο Γκρούεφσκι επιχειρεί να θέσει "λαϊκά τετελεσμένα" και να πιέσει περισσότερο στη διεθνή πολιτική σκηνή την Ελλάδα


Επιμένει για δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE και απερχόμενος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- SDSM).

Σε πανηγυρική συγκέντρωση στα Σκόπια για την παρουσίαση των εκλογικών συνδυασμών του συνασπισμού που ηγείται το κόμμα του (VMRO-DPMNE), κατηγόρησε το SDSM ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να παρεμποδίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του, με διάφορους τρόπους και κυρίως μέσω αναρρίθμητων όπως ανέφερε τροπολογιών στη Βουλή, οι οποίες καθυστέρησαν ή ανέβαλαν την ψήφιση πολλών νομοσχεδίων.

"Για τον λόγο αυτό, στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, αυτοί που αποτέλεσαν τροχοπέδη για τις μεταρρυθμίσεις και άσκησαν τέτοια πολιτική, θα γνωρίσουν βαριά ήττα", ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

«Στις εκλογές αυτές οι Μακεδόνες πολίτες θα εκτιμήσουν ποιος έπραξε κάτι για την αναζωογόνηση της οικονομίας, για την καλυτέρευση της ζωής τους και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ποιος έπραξε κάτι για την αναζωγόνηση της γεωργίας και ποιος προσπάθησε να φανεί αρεστός στους Έλληνες, ζητώντας να αποποιηθούμε την εθνική μας ταυτότητα, με κάθε τίμημα και γρήγορα. Η Μακεδονία ξέρει ποιος άλλαξε το όνομα το 1993 με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να ρωτήσει το λαό και ξέρει ποιός όλο τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο επέμεινε στη θέση ότι μία ομάδα πολιτικών δεν μπορεί να αποφασίζει για το όνομα και την εθνική ταυτότητα, χωρίς πρώτα να ακούσει την άποψη του λαού σε δημοψήφισμα. Για τον λόγο αυτό, το πρώτο μέρος του συνθήματός μας στις εκλογές είναι : Η Μακεδονία ξέρει», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε τροποποίηση του Συντάγματος αναφορικά με το θέμα του ονόματος. «Το VMRO-DPMNE δεν θα συμφωνήσει για τροποποίηση του Συντάγματος που στοχεύει στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της'' Μακεδονίας''. Το VMRO-DPMNE δε θα επιτρέψει οποιοδήποτε όνομα και συμβιβασμό που θα επιβληθεί από την Ελλάδα, να γίνουν αποδεκτά από συγκεκριμένους πολιτικούς, την Κυβέρνηση ή την Βουλή, χωρίς προηγουμένως να εκφρασθούν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος», κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.

Η διαπραγμάτευση γίνεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, όπου τα δύο μέρη προσέρχονται με τον ισότιμο τρόπο που ο ΟΗΕ αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος προσθέτοντας: «Ευελπιστούμε εκεί να βρεθεί λύση».

Απορίας άξιο είναι πάντως που δεν έχει βρεθεί έστω ένας να του υπενθυμίσει του νεαρού - αδόκιμου κατά πολλά και αποτυχημένου σε ακόμη περισσότερα - πολιτικού, πως

  • εάν δεν ήταν οι Έλληνες επιχειρηματίες (που πριμοδοτήθηκαν από την Ελληνική οικονομία) οι Σκοπιανοί δεν θα είχαν να φορέσουν ούτε δεύτερο εσώρουχο
  • εάν δεν ήταν η Ελλάδα φιλική χώρα, αυτό το κρατίδιο που θέλει να παίζει το ρόλο του αγκαθιού στον λαιμό της Ελλάδας, θα είχε πάψει να υπάρχει εδώ και 15 περίπου χρόνια (εάν θα είχε προλάβει να ιδρυθεί καν)
  • εάν δεν ήταν οι Έλληνες φιλικά προσκείμενος λαός, δεν θα υπήρχε εισροή συναλλάγματος ούτε για να αγοράσει ο ίδιος ένα κομμάτι ψωμί
  • εάν δεν ήταν οι αγωγοί (από Θεσσαλονίκη) ανοιχτοί για να τους παρέχουν πετρέλαιο, θα είχαν πεθάνει όλοι τους από κρύο μέσα σε ένα χειμώνα
  • εάν δεν υποστηριζόταν άμεσα οικονομικά από Ελληνικές κυβερνήσεις δεν θα είχαν χρήματα ούτε ψηφοδέλτια να βγάλουν και όχι κυβερνήσεις

Κάποιος λοιπόν μάλλον θα πρέπει να θυμίσει στον νεαρό αλητάκο της πολιτικής του κρατιδίου, πως και όταν ακόμη αναπνέει (ελεύθερα) πρέπει να γνωρίζει πως το οφείλει στην φιλική στάση του Ελληνικού κράτους και των Ελλήνων πολιτών. Γιατί εξ όσων γνωρίζω, σε πολλά μέρη (χωριά) των Σκοπίων, ο λαός ακόμη με βοϊδάμαξες ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες στην γεωργία και τα τρόφιμα (τα περισσότερα) τα εφοδιάζεται από την Ελλάδα.

Ο ίδιος όμως, κυκλοφορεί με Mercedes και τρώει τις γαριδούλες του και τους αστακούς του εις βάρος του λαού που τόσο πολύ ήκμασε κατά τις ημέρες τις πρωθυπουργίας του (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται). Έχει άραγε αναρωτηθεί αυτός ο μικρόμυαλος και στενοκέφαλος πολιτικός της σειράς (τελευταίας σειράς και όχι πρώτης) πως αν φύγουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, εάν σταματήσει η εισροή χρημάτων από την Ελλάδα, εάν του κλείσουν τα σύνορα, βρε αδελφέ, οι Έλληνες, θα μείνει να κοιτάζει τους Σκοπιανούς χωρίς να έχει να τους πει τίποτε;

Αυτές οι ψιλοαπειλές και τα "αδιάλλακτα" ας τα αφήσει για κανέναν άλλο (κανά πιτσιρίκι στο χωριό που γεννήθηκε, γιατί μόνο εκεί μπορεί να περάσει τις "μαγκιές" του) και επίσης αυτά τα περί δημοψηφίσματος (για να το παίζει πως έχει λαϊκή εντολή και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς) ας τα αφήσει στα συρτάρια, γιατί ο Έλληνας αρκετά ανέχτηκε όλα αυτά που γίνονται και που πιθανότατα δρομολογούνται εις βάρος του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]