Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πείνα στις ΗΠΑ είναι το μεγάλο μυστικό τους

Η απάντηση είναι: ΝΑΙ, και τη δίνει το ίδιο το Γραφείο του αμερικανικού Κογκρέσου για τον Προϋπολογισμό.

Μάλιστα, το Γραφείο αυτό εκτιμά ότι πάνω από 28 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν οξύ επισιτιστικό πρόβλημα. Και μιλάμε γι’ αυτούς που μπορούν να εντοπιστούν και να καταγραφούν, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι και πεινασμένοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και δεν καταγράφονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κάθε μήνα που περνάει, το πρόβλημα μεγαλώνει, αφού στον τομέα των τροφίμων οι τιμές εκτοξεύονται, με αποτέλεσμα οι εργατικές οικογένειες να μειώνουν τις ποσότητες τροφίμων που αγοράζουν.

Ηδη, πάνω από 28 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ ζουν με «κουπόνια σίτισης»!

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, σημειώνουμε ότι μια τριμελής οικογένεια για να συμμετέχει στο πρόγραμμα «συσσιτίου» πρέπει να έχει εισόδημα μικρότερο από 1.385 δολάρια το μήνα. Το ποσό αυτό είναι το καθορισμένο από το υπουργείο Οικονομίας όριο φτώχειας. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ακόμη προϋποθέσεις, όπως ο αριθμός Kοινωνικής Aσφάλισης που πρέπει να έχουν όλοι οι δικαιούχοι.

Η άσχημη επισιτιστική κατάσταση των αμερικανικών λαϊκών νοικοκυριών επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τη διαρκή αύξηση των τιμών των τροφίμων. Σε τηλεγράφημα του Ασοσιέιτεντ Πρες, την περασμένη Τρίτη, γίνεται αναφορά στο «χειρότερο πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων τα τελευταία 20 χρόνια». Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι σε βασικά τρόφιμα (μοσχαρίσιο κρέας, γάλα, κοτόπουλα, μήλα, τομάτες, μαρούλι, καφές και χυμός πορτοκάλι), οι αυξήσεις ξεπέρασαν το 5% μέσα στο 2007, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό αν ληφθεί υπόψη ότι οι μισθολογικές αυξήσεις είναι σχεδόν μηδενικές.

Εξάλλου, σε έρευνα του Ινστιτούτου Μάρκετινγκ Τροφίμων, τονίζεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια σημειώνεται αλλαγή στα διατροφικά πρότυπα, αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στρέφεται στα φθηνά, αλλά αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα. Στην ίδια έρευνα υπογραμμίζεται ότι η επιμονή της αμερικανικής κυβέρνησης στην παραγωγή βιοκαυσίμων από καλαμπόκι έχει δραματικές επιπτώσεις στις τιμές των τροφίμων, αφού αυξάνεται η τιμή του καλαμποκιού και συνακόλουθα οι τιμές του κρέατος, αφού το καλαμπόκι είναι βασική ζωοτροφή.

Οσο για το ύψος της «βοήθειας» προς τους πεινασμένους των ΗΠΑ, σας μεταφέρουμε ένα στιγμιότυπο από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ιντιπέντεντ»: «Συναντήσαμε τον Liepnieks Hubert και τη φίλη του Christine Schultz έξω από ένα σούπερ μάρκετ στο Μανχάταν να μοιράζονται έναν καφέ και μια μπανάνα. “Είναι η τροφή μας για τις επόμενες τρεις μέρες, αφού αυτά μπόρεσα να αγοράσω με το κουπόνι των 85 σεντς που δικαιούμαι”, δήλωσε ο Liepnieks»…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]