Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και μετά το Βέτο... το ειδύλλιο!


Στην μεσολάβηση του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί προσβλέπει η ελληνική κυβέρνηση, μετά το βέτο που αφαίρεσε από την ΠΓΔΜ το εισιτήριο για το ΝΑΤΟ. Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Στην μεσολάβηση του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί προσβλέπει η ελληνική κυβέρνηση, μετά το βέτο που αφαίρεσε από την ΠΓΔΜ το εισιτήριο για το ΝΑΤΟ. Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, η Ελλάδα υπολογίζει στο Παρίσι, το οποίο - σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα -; διαθέτει μια έμπειρη και ευέλικτη διπλωματία, που αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και τις κόκκινες γραμμές και δεν στοχεύει στην επιβολή των δικών του ιδεοληψιών.

Η Αθήνα στρέφει την προσοχή της στις πρωτοβουλίες και σε ενδεχόμενη μεσολάβηση του ίδιου του Νικολά Σαρκοζί. για μία σειρά από λόγους:

Πρώτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες αφενός βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο - και επομένως απομακρύνουν την προσοχή τους από την εξωτερική πολιτική -, αφετέρου έχουν σε μεγάλο βαθμό χάσει την αξιοπιστία τους ως διαμεσολαβητές τόσο έναντι της FΥRΟΜ όσο και έναντι της Ελλάδος.

Δεύτερον, η ΠΓΔΜ εισέρχεται επίσης σε προεκλογική περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική επανέναρξη τών υπό τον κ. Νίμιτς συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Τρίτον, η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 1η Ιουλίου και κατά συνέπεια θα κληθεί να χειριστεί τυχόν νέο ελληνικό βέτο σε αίτημα έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βρυξελλών-Σκοπίων χωρίς προηγούμενη λύση του θέματος του ονόματος.

Πολλά βεβαίως θα εξαρτηθούν και από την στάση των Σκοπίων. Διπλωματικές πηγές θεωρούν ότι είναι πιθανό να υπάρξει κορύφωση εθνικιστικών φωνών και ανακίνηση διαφόρων ζητημάτων.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μετά από αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]