Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταξίδι του Πούτιν στη Λιβύη - Είναι μόνο για εμπορικούς σκοπούς;


Εμπορικές συμφωνίες μόνο;



Στη Λιβύη θα βρεθεί το διήμερο 16-17 Απριλίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ημέρες πριν την αποχώρησή του από την προεδρία της Ρωσίας.

Ο κ. Πούτιν μεταβαίνει στην Τρίπολη μετά από πρόσκληση του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, και σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax φέρνει μαζί του ένα μεγάλο ενεργειακό και εξοπλιστικό πακέτο.

Παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει τα κίνητρα της επίσκεψης, αυτή πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του ενεργειακού κολοσσού της Gazprom ότι εξετάζει την ανάπτυξη κοινών ενεργειακών σχεδίων στη Λιβύη με την ιταλική Eni.

Παράλληλα, το Interfax, επικαλούμενο ρωσική στρατιωτική πηγή, δήλωσε ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να πωλήσει στην Τρίπολη όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αναμένεται να υπογραφούν προσεχώς συμβόλαια, που αφορούν στην παράδοση στη Λιβύη αεροπορικών υλικών, συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, όπως και ναυτικών και χερσαίων εξοπλισμών», δήλωσε στο πρακτορείο υψηλά ιστάμενος στρατιωτικός, διατηρώντας την ανωνυμία του. «Όλα τα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα έχουν ουσιαστικά ρυθμιστεί και το συνολικό ποσό των συμβολαίων μπορεί να ξεπερνάει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη χρωστά στη Ρωσία 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ ...; μεταφοράς από χρέη της χώρας προς την Ε.Σ.Σ.Δ., και θα ήθελε να «ισοφαρίσει» την οφειλή, μέσω της παραγγελίας των ρωσικών όπλων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]