Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα πάρει Ελληνικά εδάφη




Ήταν 7 Απριλίου του 2011, όταν σε μία συνάντηση - ομιλία προς μέλη του κυβερνητικού κόμματος στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, γεννήτορα του "οθωμανικού δόγματος" και πυλώνα της πολιτικής του ισλαμιστή τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, υπήρξε η πλήρης αποκάλυψη της οπτικής γωνίας και των πραγματικών σχεδιασμών της Άγκυρας προς την Ελλάδα.

Η πρόταση του Αχμέτ Νταβούτογλου αποτελεί μία ευθεία πρόκληση προς την Ελλάδα, η οποία όφειλε να απαντήσει άμεσα και να τοποθετηθεί ευθέως και μάλιστα χωρίς την χρήση διπλωματικής γλώσσας, αφού τα λεγόμενα του τούρκου υπουργού Εξωτερικών είναι ο ορισμός του casus belli:
«Μέχρι του έτους 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον».
Και προσέξτε τι προηγήθηκε αυτής της φράσης: Başbakan Erdoğan'ın adının anıldığı yerde büyük bir heyecan olduğu, Türk bayrağının görüldüğü yerde bir beklenti dalgasının oluştuğu dönem yaklaşıyor.
Δηλαδή: "Όπου μνημονεύεται το όνομα του πρωθυπουργού Ερντογάν υπάρχει ένας μεγάλος ενθουσιασμός, πλησιάζει μια εποχή στην οποία όπου εμφανίζεται η τουρκική σημαία δημιουργείται ένα κύμα προσδοκιών". 


Η Τουρκία, λοιπόν, με απόλυτη σαφήνεια προειδοποιεί για επικείμενη επιθετική (στρατιωτική;) δράση κατά της Ελλάδας και ταυτόχρονα οριοθετεί χρονικά το πέρας της φάσης αυτής που θα ολοκληρωθεί με προσαρτήσεις εδαφών!
Δεν ξέρουμε τι θα έχουν να πούνε όσοι πιστεύουν στην Ελληνοτουρκική φιλία μετά από αυτή την ξεκάθαρα επιθετική δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκτός του ότι ο Νταβούτογλου με αυτή τη δήλωση έχει κατορθώσει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επιθετική προς την Ελλάδα δήλωση τούρκου αξιωματούχου ή πολιτικού, έχει καταφέρει να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό, σε μία καταφανή προσπάθεια να εμφυσήσει το νεο-οθωμανικό όνειρο στους Tούρκους πολίτες, σε μία καταφανώς απέλπιδα προσπάθειά του να συσπειρώσει εθνικά την Τουρκία και να διασώσει την κυβέρνηση του αλαζόνα Ταγίπ Ερντογάν.

Βέβαια, αυτή η δήλωση ουσιαστικά είναι δήλωση κήρυξης πολέμου κατά της Ελλάδας και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς πολλά λόγια και με απόλυτη σαφήνεια για τις διαθέσεις της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας.
Επίσης, ύψιστο είναι το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι δήλωση πολέμου και πρέπει να απαντηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Και η απάντηση πρέπει να δοθεί προκειμένου να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες εάν τελικά εκπροσωπούνται από Έλληνες ή ελληνόφωνους λαθρεπιβάτες που ανίκανοι οδηγούν την χώρα σε μία νέα τεράστια εθνική καταστροφή.

Τι αποφάσεις, άραγε, θα παρθούν τώρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
θα συνεχιστεί το "ξεδόντιασμα" που ξεκίνησε λόγω... μνημονίου και τα μέτρα που διαλύουν συστηματικά την ικανότητα άμυνας της χώρας;

Από τις  7 Απριλίου 2011, όμως, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση στον Αχμέτ Νταβούτογλου... Να υποθέσουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί - κυβερνώντες είναι "υπεράνω" και δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους προκλήσεις; Ή μήπως ότι τρέμουν τη σκιά τους και δεν τολμούν να βάλουν στη θέση του ένα ανδρείκελο που εκτοξεύει απειλές έχοντας τη βεβαιότητα πως απευθύνεται σε άλλα, χαμηλόβαθμα, ανδρείκελα;

Ο Νταβούτογλου τραβάει το σχοινί και -ίσως- αυτή του η ενέργεια να είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Γούστο έχετε που απαιτείτε και ενεργό λινκ για το άρθρο που κατα βάση αντιγράψατε ανασυνθέτοντας το κατ΄ουσίαν από (ανα-) δημοσιεύσεις άλλων [*].

    Πιο πολύ γούστο έχετε όμως, όταν χρησιμοποιείτε συνεχώς και κατά κόρον κόπο άλλων που πουθενά στο "ιστο" σας δεν τους αναφέρετε, αφού υποθέτω πως θα γνωρίζετε οτι το μπλογκσποτ που χρησιμοποιείτε είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ανήκει στο γκουγκλ, και χρησιμοποιεί λογισμικό ως παραγωγικο κοπιώδες αποτέλεσμα εκατοντάδων εργαζομενων που μάλιστα μέσω των δυο διευθυντών τους έχουν σχέση (ως blogspot) και με τον George Soros [2], τον οποίον και πολλάκις διακρίνεσθαι να τον "πολεμάτε"!!!

    Ερώτημα: Μήπως εισαστε και με τον "χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ", αλλά και απαιτείτε και λινκ για το εν γένει ήθος σας;;;

    [1] Ελπίζω να μην ισχυρισθείτε πως το γεννήσατε εσεις σαν πληροφορίες "εκ του ουκ άνευ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατάς ή πετάς ρε γιγαντοτεράστιε; Κι επειδή δεν το κατάλαβες τι σε ρώτησα, το ξαναγράφω: πατάς ή πετάς; Ξέρεις τι γράφεις; Υπάρχει επικοινωνία εκεί μέσα; Εκτός και αν είσαι βαλτός, οπότε αλλάζει το πράγμα και πρέπει να σου κόψουν τον μισθό, γιατί δεν αξίζεις ούτε δεκάρα

      Διαγραφή
  2. Θέλεις να το πάρουμε από την σρχή; Το web log δίνεται ελεύθερα προκειμένου να καταθέτουν οι πολίτες ελεύθερα σχόλια και απόψεις τους.
    Η αναδημοσίευση από αλλού, από που προκύπτει; ΣΙΓΟΥΡΑ από την φαντασία σου. Το ότι χρησιμοποιπούμε το Internet αν μας κάνει να έχουμε σχέση με τον Σόρος, είναι μία μοναδική προσέγγιση που πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθούν μαζί της (και με τον γεννήτορά της) ειδικοί επιστήμονες.
    Και πού είδες τον "κόπο" άλλων, που δεν τους αναφέρουμε;
    Τέλος, το ήθος μου είναι καταχωρημένο επί πλέον και πέντε χρόνια και δεν χρειάζεται ηθομετρητές του δικού σου τύπου. Και πάλι ξέρεις τι εννοώ... Και οι "ουκ άνευ πληροφορίες" βρίσκονται σε μυαλά που γεννάνε ιστορίες, και ως εκ τούτου, εμείς καμία σχέση δεν έχουμε με αυτές, που και πάλι πολύ καλά εσύ τις ξέρεις.
    Λοιπόν, επειδή δεν είσαι απλώς άσχετος με το διαδίκτυο, δεν είσαι απλώς κενός παντελούς γνώσης για το τι είναι πνευματικά δικαιώματα και ότι ισχύουν και στο διαδίκτυο, αλλά επειδή προφανέστατα είσαι ένας άξεστος τυχάρπαστος που τρολάρει στο διαδίκτυο, που δεν καταλαβαίνει όχι μόνο τι διαβάζει, αλλά και το αν αυτά που διαβάζει αποτελούν πρωτεύον προϊόν σκέψης, θα σε παρακαλούσα, φεύγοντας να κλείσεις την πόρτα, γιατί από εκεί που ήρθες μυρίζει άσχημα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όσο για τους "χωροφύλακες" και τους "αστυφύλακες", εσύ μάλλον γνωρίζεις καλύτερα για να τους αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί πνευματικών δικαιωμάτων, πρωτεύοντος προϊόντος σκέψης και μπόχας:

      http://perialos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6809.html

      Η ημερομηνία, αν δεν το προσέξατε, είναι 24 Μαΐου.

      Κάποια θέματα πρέπει να συζητούνται, αλλά να μη τρελαθούμε κι όλας...

      Διαγραφή
    2. Διάβασα με προσοχή το άρθρο. Διάβασα με προσοχή και το λινκ του σχολίου. Καμία σχέση πέρα από τη δήλωση του Νταβούτογλου, που στο παρόν ιστολόγιο δίνεται με λινκ σε τουρκικό μέσο. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή, αλλά η μπόχα συνεχίζεται για άγνωστους λόγους

      Διαγραφή
  3. δηλαδή από όλα όσα διάβασε ο ανώνυμος 5.01 μ.μ. είχε να σχολιάσει μόνο τον σεβασμό στον συντάκτη σε περίπτωση αντιγραφής, αλλά και το ότι όσα γράφονται είναι εκ των ου άνευ;
    Αχ ρε Κωνσταντίνε τι τραβάς!!!
    Αλλά τέτοιοι είμαστε σαν λαός γι αυτό και περνάμε όσα περνάμε. Δεν φτάνει που δεν έχουμε καλή γνώση σε πολλά θέματα, το παίζουμε παντογνώστες σε όλα τα θέματα, αλλά τολμάμε να κρύβουμε την άγνοιά μας με θρασύτητα, όταν κάποιος μας υπενθυμίζει το ότι πρέπει να σεβόμαστε εκείνους που τολμούν να καταγράφουν την σκέψη τους.
    Μας αξίζουν τα χειρότερα χωρίς δεύτερο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νταβουτογλου μαλλον θα πρεπει να αρχισει να ανησυχει για την καρεκλα του, καθως το οραματικο "πουλοβερ" του νεοοθωμανισμου που συνελαβε, εχει αρχισει να ξηλωνεται αρχικα στην Συρια, αλλα κυριως στην Αιγυπτο. Και δεν γνωριζουμε αν η πορεια θα σταματησει απλως στο "ξηλωμα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέλληνες σέ τέτοιες ώρες ειρήνη υμίν. Δέν μάς αξίζει ή διχόνοια καί τό διαίρει καί βασίλευε. Όσον αφορά γιά τήν ανάρτηση : '' ό κόσμος τόχει τούμπανο καί μείς κρυφό καμάρι''. Ποιό; Ότι ή ώρα πού θά μάς χυμήξουν οί μεχμετζίκ τά αγαρηνά σκυλιά πλησιάζει. Καί έχουν βοηθούς τόσο τούς κλητηρίσκους τών γερμανών πολιτικάντηδες μας ,αλλά καί τά κλιμάκια διακυβέρνησης τού Βερολίνου μέ επικεφαλής τούς Ράιμπαχ,Χούφτελ. Όλοι μαζί φροντίζουν τόν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. Τελευταίο δείγμα ή βλάβη στό υποβρύχιο. Οί περικοπές αμυντικών δαπανών άρχισαν νά δείχνουν τά αποτελέσματα καί τίς συνέπειες τους. Ό Νταούτογλου [κατά τόν αείμνηστο δάσκαλο Νεοκλή Σαρρή] δέν μάς είπε τίποτε καινούργιο . Απλά μάς επιβεβαίωσε ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΙΚΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ. Καί οί έλληνόφωνοι υπάλληλοι τών γερμανών θά ''καλυφθούν '' μέ επιχειρήματα τύπου Ιμίων [μέ τήν ελπίδα νά ''καταπιούμε εύκολα τόν ''συμβιβασμό ''ήττα]. . Γι αυτό προχωρεί ό αφοπλισμός καί ή διάλυση τών ΕΔ. Αγαπητέ Κωσταντίνε θλίβομαι ειλικρινά πού διάφορα θέματα πού σού ενεχείρισα στό εμαιλ σου κατά καιρούς τά συναντάμε γεγονότα έν εξλίξει...... Επιβεβαιώνομαι καί πρώτος ειλικρινά λυπάμαι γι αυτό. ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πρωτος που εγραψε κατι , ειναι σκωλιξ .

    Δεν ειναι τυχαιο ο επομενος(οι) που προσπαθουν να βαλουν στην "εξουσια" ,
    λεει(νε) οτι θα αλλαξουν την δομη του στρατευματος .
    Η αλλαγη θαναι οπως την περιγραφει ο τελευταιος σχολιαστης . Ευγε του .

    Παντως οντως τα γεγονοτα καλπαζουν ! Οιωνος για τους αποστατες Ελληνες , σημαδι Γεροντος για τους Ορθοδοξους Ελληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνε κλείσε τα σχόλια. Οι κακοήθεις δεν θα σταματήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]