Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού οδηγείται η Τουρκία; (φωτορεπορτάζ)

Τούρκοι αστυνομικοί βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ πυροβολούν –χωρίς δεύτερη σκέψη- στο «ψαχνό»
Άνδρες της τουρκικής ασφάλειας χτυπούν ανηλεώς πολίτες και ο Γκιούλ συστήνει... ψυχραιμία!
Στρατιωτικοί μεταξύ των πολιτών που διαμαρτύρονται...


Όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ειδησεογραφίας, όχι όμως και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης (στον βαθμό που θα έπρεπε), ενώ είναι απορίας άξιο πως οι τουρκόγλωσσες εφημερίδες που κυκλοφορούν στην Ελληνική Θράκη δεν γράφουν ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για την «έκρηξη» της τουρκικής κοινωνίας κατά του Ερντογάν (φυσικά, είναι αδύνατο να γράψουν κατά των εργοδοτών - χορηγών τους).
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης μετέχουν στην μεταφορά των εικόνων των συγκρούσεων μεταξύ τούρκων πολιτών και αστυνομίας.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο BBC:
«Η οργή για το πάρκο Γκεζί μεταδόθηκε σε Σμύρνη, Άγκυρα, Ικόνιο, Μπόντρουμ και Μούγλα. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών είναι ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Στην δήλωση που έκανε το αμερικανικό ΥΠΕΞ για το θέμα αναφέρεται πως 'Πιστεύουμε πως για χάρη της μακροπρόθεσμης σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας της Τουρκίας, είναι ανάγκη να είναι εγγυημένες οι ελευθερίες έκφρασης και διαμαρτυρίας'».
Την ίδια στιγμή οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας όταν ξεκουράζονται, βγάζουν χαρούμενοι αναμνηστικές φωτογραφίες (είναι γνωστό ότι έχει μετακινηθεί πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών στις πόλεις που γίνονται επεισόδια), ενώ οι άνδρες της τουρκικής ασφάλειας επιδίδονται στο γνωστό «σπορ» της υπέρμετρης αστυνομικής βίας. 
Σε άλλες χώρες θα υπήρχε παραδειγματική τιμωρία, αλλά στην Τουρκία, η συγκεκριμένη πρακτική είναι παγιωμένη και είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εκάστοτε κυβέρνησης. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η Τουρκία έχει χαρακτηρισθεί από πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ ως η τελευταία χώρα στον κόσμο σχετικά με το επίπεδο ζωής των πολιτών της και το επίπεδο «προσφερόμενων υπηρεσιών» του κράτους προς αυτούς…

Επίθεση στο Ελληνικό Προξενείο
Περίεργη επίθεση δέχθηκε το κτήριο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα βασιβουζούκων διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς είχαν προσχεδιάσει την ενέργειά τους.
Η ομάδα των Τούρκων διαδηλωτών απαίτησε από το φρουρό να εγκαταλείψει τη θέση του και αφού βανδάλισαν το φυλάκιο άρχισαν να γράφουν υβριστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα στους τοίχους έξω από το ελληνικό προξενείο. Μάλιστα, φώναξαν ανθελληνικά συνθήματα.
Πριν φύγουν έσπασαν τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας ενώ αρχικά προσπάθησαν να παραβιάσουν την είσοδο του κτηρίου, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο στρατός έφυγε, η Αστυνομία όμως...
Η Αστυνομία του Ερντογάν δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απολύτως από την αστυνομία των στρατηγών και είναι η τρανταχτή απόδειξη πως όχι μόνο δεν υπάρχει δημοκρατία στην Τουρκία, αλλά πως ούτε πρόκειται να υπάρξει κάποια πορεία προς την δύση.
Αντίθετα, η σημερινή Τουρκία απομακρύνεται καθημερινά από την δύση, προσεγγίζει ολοένα και περισσότερο τον ισλαμισμό και καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη η σταθερότητα και η διατήρηση της ακεραιότητάς της ως χώρα την «επόμενη ημέρα». Οι τούρκοι που διαδηλώνουν κατά της ισλαμοποίησης της Τουρκίας, τι άραγε θα κάνουν εάν τεθεί θέμα έμπρακτης στρατιωτικής στήριξης της Τουρκίας σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας ή του Ιράν; Μήπως ο Ερντογάν "οδηγεί" τις πολιτικές εξελίξεις σε λογικά αδιέξοδα, στα οποία η τουρκική αντιπολίτευση δείχνει να εισέρχεται με πολύ μεγάλη άνεση;

 Όλη τη νύχτα στο διαδίκτυο και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν πληροφορίες για συγκρούσεις με δυνάμεις ασφαλείας, για μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων – υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν φορτηγά του στρατού να φτάνουν στη Σμύρνη αργά τη νύχτα.
Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στη συνοικία Μπεσικτάς. Οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους και η αστυνομία διέλυσε το πλήθος ρίχνοντας δακρυγόνα.
Στην Ανδριανούπολη οι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Απολαύστε συμπεριφορά τούρκου ασφαλίτη και… θυμηθείτε τα δικά μας


Νυχτερινή επίθεση της αστυνομίας στο Bodrum


Όχημα της αστυνομία περνάει πάνω από πολίτη


Ο αστυνομικός έβγαλε από την μέση του το όπλο, όπλισε, στόχευσε, πάτησε την σκανδάλη και μετά το έβαλε πάλι στην θήκη του.
Τον πυροβολισμό του διαδηλωτή και το δυνητικά θανατηφόρο χτύπημα που δέχτηκε επιβεβαιώνεται από πολλές φωτογραφίες και αυτόπτες μάρτυρες.
Έγινε γνωστό πως ο νέος ονόματι Μουτλού Τζοσάρ της Εργατικής Νεολαίας, βρίσκεται στην εντατική και ήδη άρχισε να ανταποκρίνεται στην θεραπεία.
Να οι φωτογραφίες που αποκάλυψε η ιστοσελίδα Sendika.Org



Ο ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΕΖΙ ΤΟΥ TAΞΙΜ
Έκκληση ψυχραιμίας απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί.
«Οι αντιδράσεις θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες, με ψυχραιμία και σύνεση. Αυτό που αναλογεί σε όλους μας για να καταλαγιάσουν τα επεισόδια είναι περισσότερη ωριμότητα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ σημειώνει τα εξής στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια:
«Είναι πολύ φυσικό να υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, οπτικές γωνιές, να εμφανίζονται διαφορετικές ερμηνείες, προσεγγίσεις και γνώμες σε σημαντικά θέματα στην Τουρκία που πιστεύει στην δημοκρατία, τον πλουραλισμό, στην ανωτερότητα του δικαίου και η οποία φιλοδοξεί να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση στο δρόμο αυτό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πλούτος μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Το σημαντικότερο είναι να μπορούμε να συζητάμε πολιτισμένα: να είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, να εισακούμε τις διαφορετικές απόψεις. Οι αντιδράσεις σε μια δημοκρατική κοινωνία θα πρέπει να μην δίνουν ευκαιρία σε εκμετάλλευση, να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες, με ψυχραιμία και σύνεση. Από την άλλη πλευρά οι κυβερνώντες θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για να εισακούσουν διαφορετικές απόψεις και ανησυχίες.
Αυτό που αναλογεί σε όλους μας για να καταλαγιάσουν τα επεισόδια που συνεχίζονται εδώ και μερικές μέρες στο Ταξίμ, οι οποίες δυστυχώς χθες έφτασαν σε ένα ανησυχητικό σημείο, είναι περισσότερη ωριμότητα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας μας θα πρέπει να μεριμνήσουν περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να φροντίσουν να επεμβαίνουν με μέτρο και να μην επιτρέπουν θλιβερές εικόνες.
Σήμερα το πρωί συνομίλησα και διαμοιράστηκα αυτά τα θέματα με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους, με πρώτο τον Κύριο Πρωθυπουργό. Πιστεύω ότι ο καθένας θα κάνει το ταχύτερο δυνατό αυτό που του αναλογεί για την διασφάλιση της ηρεμίας και την κατάληξη του θέματος συζητώντας ξανά, όπως μας ταιριάζει.»

TRT 1/6/2013

Άτομο που έφερε στρατιωτική ταυτότητα, τραυματίστηκε βαριά όταν δέχτηκε χτύπημα από δακρυγόνο στο κεφάλι. Δεν έχει τις αισθήσεις του και αναμένεται να μεταφερθεί στο GATA. 



Στρατός και αστυνομία επιτίθενται από κοινού στον κόσμο στην λεωφόρο Ατατούρκ. Πολλοί τραυματίες. Το Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ έχει μετατραπεί σε αναρρωτήριο για τους τραυματίες.
Εικόνες από την Άγκυρα:

foto_raf_1.jpg
foto_raf_2.jpg
img_2724.jpg
img_2726.jpg
img_2799.jpg
img_9713.jpg
img_9740.jpg
img_9766_0.jpg
img_2587.jpg
img_2604.jpg
img_2666.jpg
img_2699.jpg
img_2751.jpg
img_2752.jpg
fotograf_1_1.jpg

Πληροφορίες από Τουρκικά Νέα

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]