Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίνηση ματ από το ΚΚΕ που ταράζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα


Πρόκειται για μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, που θα "λύσει" σε μια μόνο συνεδρίαση - στην πρώτη συνεδρίαση - το γόρδιο δεσμό και θα ακυρώσει το τέρας της επικοινωνιακής σαχλαμάρας που έστησαν και συντηρούν οι υποκριτές της πολιτικής διγλωσσίας

Γράφει ο Κ. Κυριακόπουλος

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία εντέχνως αποσιωπήθηκε
απότα ΜΜΕ προκειμένου να παραμείνουν στο επίκεντρο οι πολιτικοί αλαλαγμοί και οιπανηγυρισμοί για το «διερευνητικό» θέατρο των εντός και επί τα αυτά κινούμενωνεν δυνάμει πρωκτοκυβιστών.

Η απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να καταθέσει αμέσως με το άνοιγμα της Βουλής, πρόταση νόμου για την καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, είναι αυτό που προφανώς δεν περίμεναν οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι που επιμένουν να κρύβονται πίσω από φραστικά πυροτεχνήματα που δεν αμφισβητούν επί της ουσίας ούτε την κυρίαρχη πολιτική ούτε την ουσία της ξένης κατοχής στον τόπο.

Πρόκειται για μια κίνηση πραγματικά εντυπωσιακή, που ξαναφέρνει το ΚΚΕ στο επίκεντρο των εξελίξεων, αφού καταφέρνει να ανακτήσει με τρόπο πραγματικά ουσιαστικό την πρωτοβουλία των κινήσεων που απώλεσε με την λαθεμένη τακτική επιλογή της ηγεσίας του προεκλογικά.

Κυρίως όμως πρόκειται...

Για μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, που κόβει άπαξ και δια παντός τον «αέρα» στην πολιτική κενολογία και στον ανούσιο φραστικό εντυπωσιασμό.

Πρόκειται για μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, που θα "λύσει" σε μια μόνο συνεδρίαση - στην πρώτη συνεδρίαση - το γόρδιο δεσμό και θα ακυρώσει το τέρας της επικοινωνιακής σαχλαμάρας που έστησαν και συντηρούν οι υποκριτές της πολιτικής διγλωσσίας

Με την κατάθεση αυτής της πρότασης νόμου στη Βουλή, ο καθένας πλέον θα είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Κανείς δε θα μπορεί να κρύβεται πίσω από διακηρύξεις και υποσχέσεις γενικόλογες…
Κανείς δε θα έχει το περιθώριο να παραπέμπει την ελπίδα και το όνειρο στο αόριστο μέλλον.

Με την κατάθεση αυτής της πρότασης νόμου στη βουλή, ο κάθε κατεργάρης θα βρεθεί στον πάγκο του.
Εδώ είναι που θα αποδειχτεί με τρόπο αδιάψευστο, ποιος και τι έλεγε, πως και τι ακριβώς εννοούσε.

Με την κατάθεση αυτής της πρότασης νόμου στη βουλή, μπαίνει οριστικά τέλος στα ψευδολογήματα και στην πολιτικάντικη υποκρισία.

Όλα τα κόμματα… Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί… Και το σύνολο των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου… θα πρέπει να αποφασίσουν ανάμεσα σε δύο επιλογές.

Επιλογή πρώτη: Ψηφίζω ΝΑΙ στην κατάργηση – καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Επιλογή δεύτερη: Ψηφίζω ΟΧΙ στην κατάργηση – καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Τρίτη επιλογή για… Ολίγον ξεβράκωμα δεν υπάρχει.

Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ γιατί αυτή τη φορά αυτή η πολιτική πρωτοβουλία… Είναι όλα τα λεφτά.

Κι όσο για σένα αναγνώστη να θυμάσαι ότι εμείς από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, τολμήσαμε να κρίνουμε με ιδιαίτερη αυστηρότητα και με ιδιαιτέρως καυστική γλώσσα την ηγεσία του ΚΚΕ για τις λαθεμένες της πολιτικές επιλογές τακτικής.

Δες για παράδειγμα ΕΔΩ

Και μετά αναλογίσου, πόσες υποτίθεται «αντιμνημονιακές» ιστοσελίδες θα τολμήσουν να αναδημοσιεύσουν αυτό το άρθρο;

Διότι στην Ελλάδα, εύκολα δηλώνεις ότι είσαι αυτό που "πουλάει" αλλά πρέπει να έχεις και τα κότσια να το αποδεικνύεις όταν οι εξελίξεις το απαιτούν. Νομίζω;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

22 σχόλια :

  1. Το Ας Μιλήσουμε Επιτέλους, πάντως, Κυριακόπουλε, την αναδημοσίευσε. Δεν είναι ώρα να κρυβόμαστε πίσω από κομματικές παρωπίδες και να επιδιδόμαστε στο παιχνίδι του λασποπόλεμου που άλλοι γνωρίζουν καλά. Είναι ώρα να βγάλουμε την Πατρίδα μας από τον λάκκο που την έχουν χώσει και όλες οι ιδέες πρέπει να ακούγονται ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίνηση ματ θα ήταν πάνω από όλα το ΚΚΕ να μας έλεγε τι δουλειά θα κάνουν τα παιδιά των 10 μεγαλύτερων οικογενειών στον κόσμο που ονειρεύεται...ποτε 60 χρόνια δεν έχω ακούσει με σαφήνεια τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι μου λέει ότι οι μόνοι που τελικά θα ψηφίσουν ΝΑΙ στην κατάργηση των μνημονίων θα είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Οι υπόλοιποι θα ρουφήξουν το αυγό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου λοιπον θελει να το καταργηση , γιατι εκεινο το βραδυ τους προστατεψαν απο τον προδομενο λαο ; Δεν ηξεραν τι ρολο επαιζε ο ΓΑΠ και οι αμορφωτοι κηπουροι του ;
    Οι Δεξιοι ; Ουτε αυτοι ; Κανενας κοινοβουλευτικος , τελος παντων , δεν πηρε χαμπαρι οτι θα διαλυσουν την Ελλαδα;
    Αν ηταν ετσι οι ηγετες , οι ΗΓΕΤΕΣ θα πρεπει να ηταν Θεοι .
    Παραμυθια κ. αρθρογραφε μας πουλατε . Παραμυθια για κουκια .
    Αν δεν ηταν οι αριστεροι προδοτες και ανθελληνες , ουτε οι πρασινοι , ουτε οι αλλοι θα μπορουσαν να διαλυουν επι 40 χρονια !
    Εκτος (που δεν πιστευω) ειναι ΟΛΟΙ τους ηλιθιοι σε σημειο να ειναι κινδυνος θανατος για την κοινωνια μας .
    Καταλαβες γιατι ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι η σωτηρια μας θα ελθει απο αλλου ;Και ακομη , οτι η κοινοβουλευτικη αλητεια , θα κανει τα αδυνατα -δυνατα , να αποτρεψει την σωτηρια της φυλης , τα εθιμα και τα προαιωνια ηθη μας .
    Ειναι δυνατον ποτὲ ο εχθρος της ιδεας Πατριδα , θρησκεια , οικογενεια , να σωση το Εθνος ; ΕΙΝΑΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και φυσικά η πρόταση νόμου θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο εντός και εκτός βουλής.-
    Είναι ευχάριστο για όλους εμάς που πιστεύουμε σε μία πατρίδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη να δούμε την σαφή θέση που θα πάρουν τα υπόλοιπα κόματα, αυτή η πρόταση νόμου έπρεπε να έχει γίνει απο χθές.
    Όσο για τον σχολιαστή 14 Μαΐου 2012 2:33 μ.μ. έχω να τον ενημερώσο πως ο αντικομουνισμός του είναι άνευ ουσίας και αντιπροσωπεύεται (επάξια)... εντός τις νέας βουλής απο επίσημους Ναζιστές.

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη αλλά εχω μια απορία. Το ΚΚΕ δεν ειναι που σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση δηλώνει περίτρανα πως η καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων δεν στέκει ούτε νομικά ούτε πολιτικά;
    Υπάρχουν άπειρα videos που το μαρτυρούν. Τελικά ποιος παιζει το παιχνίδι των εντυπώσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΣΟΒΑΡΗ .ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ .ΤΙ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ "ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ" .ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ .ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε και αντικομουνιστης ειμαι και αντικαπιταλιστης και αντιφασιστας και αντιναζιστης και γενικα αντι σε ΟΛΕΣ τις αμπελοφιλοσοφιες των .
    Ειμαι ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ .
    ΞΕΡΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ .
    Ενας απο αυτους εισαι και εσυ , ο φιλος και υποστηρικτης του ψευδους και της ανομιας .
    ΞΥΠΝΑ και μαθε ποιοι καταστρεψαν την βιοτεχνεια -βιομηχανια - σχολεια -στρατο και εσπειραν ζιζανια στην πιστη του Γενους και μετα θα καταλαβεις οτι εσυ εισαι ο τυφλος και το θυμα τους και δεν μπορεις να δεις οτι , το μονο "κομμα" που εμπρακτως εχει αποδειξη οτι ΑΓΑΠΑΕΙ την Πατριδα , ειναι η Χ.Α .
    Ενω ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ , και να η καταντια και τα εργα της "φιλοπατριας" των , και των ψευτικων λογων των μεγαλων .
    ΕΛΕΟΣ ! ΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΜΑ ΧΑΝΕ !!! ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΑ ΜΟΣΧΑΡΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρατήρηση προς administrator. Λέτε ότι τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν δεν αναφέρουν προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Τον προηγούμενο σχολιασμό του ανεγκέφαλου που καταλήγει να λέει "χάνο" όποιον διαφωνεί με την "αποψάρα" του γιατί τον εγκρίνατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή ο καθένας κρίνεται από τα γραφόμενά του. Η οργή που νιώθουμε όλοι, μας οδηγεί και σε σφάλματα και είμαι βέβαιος πως ούτε εσύ, ούτε εγώ είμαστε αλάνθαστοι. Εν πάσει περιπτώσει, καλά έκανες και το έθιξες ως θέμα, γιατί ενώ έχουμε δίκιο, θα το χάσουμε λόγω του θυμού που μας κατακλύζει. Παρακαλώ, λοιπόν, για να την αναίρεση του χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου σχολίου, ειδάλλως θα προχωρήσω στην διαγραφή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αξιότιμοι αναγνώστες του παραπάνω blog. Πολύ φοβάμαι πως είστε κοντόφθαλμοι. Η κατάσταση που διαδραματίζεται σε αυτή την χώρα δεν απορρέει από τις αποφάσεις των κομμάτων, δυστυχώς. Τα πολιτικά κόμματα, δεν έχουν ούτε την δύναμη αλλά ούτε το κύρος, δυστυχώς να αλλάξουν την κατάσταση. Όλο το σκηνικό έχει στηθεί από τους διεθνής μεγαλοτραπεζίτες, στα πλαίσια της παγκόσμιας λαίλαπας που λέγεται παγκοσμιοποίηση.

    Μέχρι στιγμής, αυτό που βλέπω είναι απεγνωσμένες προσπάθειες και τεχνάσματα όλων των πολιτικών παρατάξεων να κερδίσουν την εξουσία. Είναι τρομερά λυπηρό, αλλά δεν είδα κανέναν να λαμβάνει κάποια δραστική απόφαση για την αξιοποίηση του υπόγειου πλούτου που διαθέτει αυτή η χώρα, πλούτου που αν αξιοποιηθεί επαρκώς, θα οδηγήσει αυτή την χώρα σε ευημερία. Όλοι διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των μισθών και τις επιβολές δυσβάσταχτων φόρων. Γιατί δεν βγήκε κανένας να ζητήσει την στάση πληρωμών στο δημόσιο, που είναι κατεξοχήν η μάστιγα αυτού του κράτους και να χρησιμοποιήσει τα κονδύλια για την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η ευλογημένη αυτή χώρα?

    Καθόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ και ασχολούμαστε με τις αερολογίες του καθενός λαϊκιστή, αντί να προσφύγουμε σε ουσιώδεις λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος αυτής της χώρας.

    Αυτές οι καταστάσεις δημιουργούνται από τους ίδιους παράγοντες που μας δάνεισαν, γιατί κατά βάθος γνωρίζουν οτι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ, με αποτέλεσμα να εισβάλουν στην χώρα μας και να "αξιοποιήσουν" τον δικό μας ορυκτό πλούτο. Ας αφήσουμε λοιπόν τις κομματκές μικρότητες στην άκρη και ασ κάνουμε τουλάχιστον θυσίες, σαν λαός, που να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχει δικιο ο Κων/νος και ζηταω συγχωμη .
    Αλλα αν ημουν ανεγκεφαλος θα πιστευα οτι καποιο μαντρι δεν εχει λυκους .
    Ολη μου την ζωη περιμενα να δω το τελος της κοινοβουλευτικης Ολιγαρχιας και ΟΥΔΕΠΟΤΕ πιστεψα σε καμια αμπελοφιλοσοφια .
    Ειμαι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ .
    Οι αρχες μου ειναι ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και προσκυνω μονο την Γαλανολευκη .
    Ειμαι ετοιμος για τα επερχομενα και δεν καρτερω εφιαλτες να τα βρουν για να με σωσουν .
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ για να παρακαλω τους σφακτες του Εθνους ΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε πάτε καλα...????!!! Συνταγματικά δεν στέκει αυτό που λέτε ότι θα κάνει το ΚΚΕ!Μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση με πλειοψηφία μπορεί να προτείνει νομοσχέδια!Η Βουλή που θα ορκιστεί, θα διαλυθεί αμέσως για πάει σε νέες εκλογές με λίστα...
    Και δεύτερον...Ρε πάτε καλά???Ξανά!Τη πρόταση είναι αυτή?Κατεβάζει μια πρόταση αυτοκτονίας και που οδηγεί σε αδιέξοδο διάλογο και χώρα και το αποθεώνεις?!Οχι ότι οι άλλοι έδωσαν λύσεις αλλά πάρτε το χαμπάρι!Ο λαος δεν ψάχνει εντυπωσιασμούς, λύση ψάχνει!Λύση ρεαλιστική!Με το να το παίζουμε τρελοί και τσαμπουκάδες δεν βγάζουμε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες ρε φιλε την παλευεις ;;;;;;
      καθε βουλευτης μπορει να προτεινει νομους διαασε το συνταγμα καλυτερα
      τι επειδη εδω και σαραντα χρονια εχουν προταθει μολις 5 εξωκυβερνητικοι νομοι, εσυ νομιζεις οτι μονο η κυβερνηση κανει νομους, αλλα ξεχασα τα μικρα κομματα δεν εχουν δυναμη να περασουν τους νομους που θελουν...

      ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ. ΑΛΛΑ..... ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ!!!!!

      ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  14. Ποιος ταράζει τον κόσμο ;
    Ρε για δες δύναμη η Καρέτα - Καρέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τό μόνο κόμμα που αγαπάει την Ελλάδα είναι η χρυσή αυγή; Είσαι σίγουρος αγαπητέ; γνωρίζεις πως ο Μιχαλολιάκος είναι μασώνος, παγανιστής κι έχει σατανολάτρες στό κόμμα του; (βλέπε αυτόν από το συγκ΄ροτημα που φοράει τον σταυρό ανάποδα)...Ρίξε μια ματιά κι εδώ για να μάθεις αυτό που δεν γνώριζες ως τώρα...... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bABj0VPRdIU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλά από τα πιο πάνω σχόλια είναι αναληθή. Είναι δε ντροπή για κάποιον που δηλώνει Ελληνας και Ορθόδοξος να πολώνει τόσο πολύ το κλίμα, πετώντας μόνο ξερά σλόγκαν για εντυπωσιασμό. Δεν αληθεύει π.χ. ότι μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση με πλειοψηφία μπορεί να προτείνει νομοσχέδια, αλλά μπορεί να τα προτείνει το κάθε κόμμα εντός βουλής. Αλλο το θέμα εάν τελικά ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο από την πλειοψηφία και γίνει νόμος. Είναι καιρός να πέσουν επιτέλους οι μάσκες και να ξεκαθαριστεί η αλήθεια, ποιος δηλαδή θέλει πραγματικά την κατάργηση των μνημονίων και ποιος το λέει μόνο για τις εντυπώσεις. Αλλοι ενοχλούνται και μόνο με τη σκέψη ότι θα μπει τέτοιο θέμα προς ψήφιση. Και τότε θα γελούσε ο κάθε ...Πικραμένος. Αυτοί του συστήματος μπορεί να παριστάνουν ότι η οποιαδήποτε καταγγελία των μνημονίων είναι παράνομη. Ο κόσμος ας αποφασίσει τι θα γίνει. Και προς τον αυτοαποκαλούμενο ...Χριστιανό Πατριώτη. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Οι αρχές σου είναι απόλυτα σεβαστές. Αλλά δεν σε απαλλάσουν ως πολίτη από την υποχρέωση να πάρεις ξεκάθαρη θέση: τα θέλεις τα μνημόνια ναι ή όχι; Μέση λύση δεν υπάρχει και αυτό το βεβαιώνουν οι ίδιοι οι Ευρωούνοι. Εάν λες πως δεν τα θέλεις και επιθυμείς την κατάργησή τους, τότε είμαστε στην ίδια μεριά και πολύ κακώς βάζεις διαχωρισμούς, γιατί ως Ελληνες πρέπει από κοινού να επιδιώξουμε το καλό και συμφέρον για την πατρίδα μας. Εάν δηλώνεις πως τα θέλεις ή ότι "ναι μεν αλλά", τότε είσαι γιαλαντζή πατριώτης, είσαι η γυναίκα που δέκα μέρες κοσκινίζει επειδή δεν θέλει να ζυμώσει η ίδια, αλλά και ενοχλείται οι άλλοι να έχουν ψωμί. Ετσι κι αλλιώς και την έξοδό μας σχεδίασαν από το ευρώ και τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας μας και τη διάλυση του ευρώ δεν θα την αποφύγουν τελικά. Δεν είναι λοιπόν καλύτερα να τους αιφνιδιάσουμε και να τραβήξουμε εμείς πρώτοι το χαλί κάτω από τα πόδια τους όσο είναι καιρός; Και βέβαια έχουμε πόρους σαν χώρα, ας ξεκινήσουμε την αξιοποίηση το συντομότερο, πριν από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σιγά τα αυγά......
    Ωραία ας πούμε ότι κατεβάζει την πρόταση αυτή το ΚΚΕ και ας πούμε ότι ψηφίζεται πλειοψηφικά και τα καταργούμε όλα αυτά τα αισχρά άμεσα.
    Μετά τι γίνεται ?
    Αν μας κόψουν άμεσα τις παροχές θα έχουμε να φάμε?
    Μάλλον όχι γιατί σχεδόν όλα εισάγονται, ακόμα και μαιντανός και δεν υπάρχει καμμία υποδομή για άμεση παραγωγή.
    Για την παιδεία ? για την Υγεία ? την ασφάλεια¨? τί θα γίνει?
    Ούτε στοιχειώδης βιοτεχνία και βιομηχανία υπάρχει πλέον.
    Φυσικά αυτό είναι κατόρθωμα των εγκληματιών Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και των προηγουμένων τους.
    Τόσα χρόνια το ΚΚΕ τί έκανε, δήθεν κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις , με μόνο ένα σκοπό να κρατά την πελατεία του, που δυστυχώς γι' αυτό βαίνει μειούμενη κάθε χρόνο.
    Βασικά τόσα χρόνια σχεδόν κυβερνά χωρίς να είναι κυβέρνηση μέσω των διαφόρων συνδικάτων.Πάντα έτσι έκανε και θα κάνει, γιατί έτσι το βολεύει, όσο δηλαδή θα έχει ακόμη πελάτες....
    'Οταν δε γίνει κανονική κυβέρνηση, δεν θα ξαναυπάρξουν εκλογές, έτσι τουλάχιστον δήλωσε η κ Παπαρήγα σε πρόσφατη συνέντευξή της.
    Το πως άμεσα συμπεριφέρεται στους ίδιους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του είναι γνωστό...
    Το ΚΚΕ είναι βασικό συστατικό του συστήματος και κοροιδεύει μόνο ολίγους ανεγκέφαλους, προσπαθώντας να τους πείσει πως θα τα πάρει από εφοπλιστές, βιομηχάνους και λοιπούς πλουσίους.
    Μονο που οι εφοπλιστές φεύγουν, δεν ναυπηγούν τίποτα στην Ελλάδα, οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις κλείνουν και οι άνεργοι αυξάνονται μαζί με την απελπισία τους.
    Ειναι δε αξιοπερίεργο πως κάποια στιγμή που προεκλογικά οι προδότες του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες χαμήλωσαν τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ανάλαβε εργολαβικά το καθημερινό βρίσιμο και απαξίωση του (οχι δηλαδή πως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ διαφορετικός) αλλά μάλλον είναι απειλή για το σύστημα και δεν γνωρίζουν ακόμη από που και αυτός καθοδηγείται...
    Επιπρόσθετα έχετε ακούσει ποτέ κάποια σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση από το ΚΚΕ για την αξιοποίηση του αμύθητου πλούτου της Ελλάδας.
    Ούτε πρόκειται να ακούσετε....
    Είπαμε είναι μέρος του συστήματος και παίζει τα παιχνιδάκια του , δι' ίδιον όφελος και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί συν-σχολιαστές έχω διαβάσει αρκετά τον Μαρξισμό και για να καταλάβω παραμέτρους του έργου του ξαναδιάβασα και ξαναδιάβασα.
    Δέν είναι εύκολο για όλους μας να εξηγήσουν,να αναλύσουν,και να εμπεδώσουν την σημασία τις Μαρξιστικής θεωρίας.
    Ο καθένας μας έχει τις καταβολές του,που λογικά μεταφράζονται με αφηγηματικό τρόπο απο γενιά σε γενιά,π.χ.ο δικός μου παππούς ελαβε μέρος στον εμφύλιο με τον ΕΛΑΣ,οδικό σου με τον ΕΔΕΣ οι επιρροές που δέχτηκε ο καθένας μας λοιπόν είναι απο διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές πλευρές.
    Αυτή η αληθινή διαπύστωση είναι ουσιαστική.
    Στην πατρίδα μας τα αφηγητικά αρνητικά στερεώτυπα σήμερα αναζοπυρώνονται κατά τις αριστεράς και αυτό είναι εμφανές στα σχόλια του 15 Μαΐου 2012 3:00 μ.μ.
    Ελπίζω πρώτα ώς Άνθρωπος και ώς Ελληνας αριστερός να μήν μας παρασύρουν πάλι σε έναν έμεσο εμφύλιο πόλεμο.

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια στερεότυπα. Οι χαρακτηρισμοί αριστερός-δεξιός, πάνω στους οποίους χτίστηκε το κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης, είναι άκυροι πλέον κι αποτελούν αγκυλώσεις που μας εμποδίζουν να χτίσουμε ένα νέο κοινωνικο-πολιτικό μέλλον για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας μην προτρέχουμε.Μακάρι η πρόταση του ΚΚΕ να ναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και να δώσει λύση.Μέχρι να την δούμε όμως ας μη λέγονται μεγάλα λόγια.Θα μπορούσε πάντως το ΚΚΕ να χει ενεργήσει ταχύτερα(και το Σύριζα το ίδιο).Τους τσακωμους και το κράξιμο δεν καταλαβαίνω απο μερικούς,ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον οτι δεν πάει άλλο αυτη η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς τον σχολιαστή από 17-5 ώρα 8.57: Λέτε ότι αν μας κόψουν τα δανεικά, δεν θα έχουμε να φάμε, δεν θα υπάρχει παιδεία, υγεία, ασφάλεια κλπ. Επειδή έρχομαι από τραπέζι εορτάζουσας κι έχω πιει κάπως, έχω πεθάνει από τα γέλια με το σχολιασμό σας. Αλήθεια, εμείς έχουμε ασφάλεια; Ασφάλεια έχουν οι υπουργοί, οι καναλάρχες, οι διαπλεκόμενοι. Ο απλός πολίτης έχει ασφάλεια που φεύγει από το σπίτι του πρωϊ και δεν γνωρίζει αν επιστρέψει το απόγευμα; Αυτό το μπάχαλο είναι παιδεία; Εχω σήμερα σύστημα υγείας, που πληρώνω υπέρογκα ποσά στο ταμείο μου, και δεν παίρνω πίσω τίποτα και αναγκάζομαι να ξαναπληρώνω από την τσέπη μου τις παροχές; Δεν ακούτε για πεινασμένους συμπατριώτες μας; Που ζείτε; Πρέπει δηλαδή να φτάσουμε στον πάτο της ξεφτίλας για να πούμε "φτάνει ως εδώ"; Η αλήθεια, μπορούμε ως χώρα να μην πεινάσουμε καθόλου, αν εκμεταλλευτούμε σωστά τις αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα στο ίδιο το σύστημα, τη θέση και τον ορυκτό μας πλούτο. Ενδιαφερόμενοι ευτυχώς υπάρχουν, η θέληση λείπει σε αυτή τη χώρα! Ρωτήστε κανέναν εργαζόμενο για τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα, σε ποια κόμματα αυτά ανήκουν, γιατί σας βλέπω ανενημέρωτο. Ναι οι εφοπλιστές και οι εργοστασιάρχες είναι αλήθεα ότι φεύγουν και δημιουργείται ανεργία. Το ξέρετε όμως εσείς (που παρεμπιπτόντως διαθέτετε περίσσιο εγκέφαλο) ότι πληρώνετε επιδοτήσεις γι΄αυτή την εγκατάστασή τους σε άλλη χώρα; Τι δεν μπορούμε να παράγουμε ως χώρα εμείς οι ίδιοι και γιατί τους χρειαζόμαστε τους μεσάζοντες; Για τον αμύθητο πλούτο και πάλι ανενημέρωτο θα σας πιάσω. Σας παραπέμπω στον επιστήμονα Ισίδωρο Πόζδαγλη. Το ΚΚΕ ήδη πριν από το 1950 είχε παρουσιάσει μελέτη για τα πετρέλαια και συνεχώς τα συνδέει με το μέλλον της Ελλάδας. Ανέλαβε το ΚΚΕ τη λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Σύριζα είναι απειλή; Μα ο Συριζα συνέχεια αυτολασπώνεται και αν αποτελούσε πραγματική απειλή να είστε βέβαιος ότι δεν θα ήταν πρωτοσέλιδο στις φυλλάδες όλης της Ευρώπης. Προσωπικά θεωρώ εντελώς λανθασμένη τη γραμμή του ΚΚΕ στην παρούσα φάση, όμως τα εσκεμένα σχόλια δεν θα πρέπει να μένουν χωρίς απάντηση και να θολώνουν το δρόμο προς την ελευθερία που περνάει αναγκαστικά μέσα από τη συλλογική και μαζική ρήξη. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, με υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]