Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο είναι με την πτώχευση να μας τα πάρουν όλα και εμείς να συνεχίσουμε να... κοιμόμαστε


Μας οδηγούν στην πτώχευση. Είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η στρατηγική – τακτική που ακολουθούν οι «πιστωτές» - εκβιαστές – οικονομικοί δολοφόνοι της πατρίδας μας. Μέσω του PSI (βλ. δανεισμός σε Αγγλικό Δίκαιο με υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας), εξασφαλίζουν την απόδοσή τους σε περίπτωση που υπάρξει πιστωτικό γεγονός (πτώχευση). Μέσα από την πτώχευση, ταυτόχρονα, εισπράττουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και παίρνουν υπό την κατοχή τους τις εμπράγματες υποθήκες του Μνημονίου Ι, αλλά και του PSI.

Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αποκλειστικός εκφραστής των τραπεζών, των αγορών και των εν γένει δανειστών, δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο πέρα από την εξασφάλιση των «δάνειων δυνάμεων». Ο πρόσφατος εκβιασμός «ή PSI ή πτώχευση» μαρτυρά την μεγάλη αλήθεια που προσπαθούν μάταια τα φιλομνημονιακά ΜΜΕ να αποκρύψουν ή (στην χειρότερη περίπτωση) να διαστρεβλώσουν. Η χώρα οδηγείται σε πτώχευση και ταυτόχρονα η τρόικα έχει εξασφαλίσει το πλέον απίθανο: χωρίς να υπάρξει ούτε μία αντίδραση από τον Ελληνικό λαό, μέρος του οποίου αποτόλμησε να αντισταθεί με κάποιες νωχελικές και ασύντακτες κινήσεις και κατόρθωσε να περάσει το μήνυμα της μη αντίδρασης προς τους οικονομικούς τρομοκράτες.

Γιατί, όμως πτωχεύουν την Ελλάδα, αφού είναι πολύ εύκολο να την διασώσουν (με ένα στατιστικό λάθος στην τύπωση ευρώ); Στο σημείο αυτό υπάρχουν πολλές θεωρίες, οι οποίες δείχνουν να τέμνονται σε ένα σημείο: στην ύπαρξη ενεργειακού πλούτου (διαφόρων μορφών) που έχει η Ελλάδα. Η εξασφάλιση ενέργεια και μάλιστα φτηνής, για την βόρεια Ευρώπη, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να αποτολμήσει (μέσω του κεντρικού της άξονα, που είναι η Γερμανία), το μέχρι προχθές αδιανόητο: την κατάληψη μίας χώρας χωρίς όπλα, για την ακρίβεια μόνο με απειλές.

Τι θα γίνει στην Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρξει πτώχευση; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς. Στον τραπεζικό τομέα τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα, αφού θα μπούνε –το λιγότερο- περιορισμοί στην δυνατότητα ανάληψης μετρητών. Όμως, αυτό δεν αποτελεί τον κύριο όγκο του προβλήματος που πρόκειται να δημιουργηθεί. Η πτώχευση σημαίνει πως πάμπολλες επιχειρήσεις θα κλείσουν, επειδή δεν θα κυκλοφορεί ικανοποιητική ποσότητα χρήματος για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους. Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η ανέχεια και η εξαθλίωση των πολιτών, θεωρείται δεδομένη και σύμφωνα με τους "δανειστές", επιβεβλημένη. Όμως, την ίδια στιγμή, η ανεργία θα χτυπήσει και ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα οδηγηθούν (ήδη συμβαίνει) στην εγκληματικότητα (μεμονωμένα ή συντεταγμένα μέσα από δημιουργία συμμοριών). Αυτή η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας θα «συγκρουστεί» μοιραία με τον ιθαγενή πληθυσμό, τους γηγενείς κατοίκους της χώρας, ιδιαίτερα μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και οι "στρατοί" γι αυτή την σύγκρουση, άρχισαν ήδη να δημιουργούνται...

Και ακριβώς αυτή την σύγκρουση επιδιώκει η αναλγησία, η προκλητικότητα και η γενικότερη θρασύτητα των μέτρων που απαιτούν οι «δανειστές» μας. Κι αυτό επειδή η σύγκρουση θα αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το πρόβλημα (που είναι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και σύσσωμο το υπόλοιπο κοινοβουλευτικό σύστημα που αποδέχεται ποικιλοτρόπως συνεργαζόμενο την οικονομική –και όχι μόνο- δολοφονία της χώρας) και θα «γεννήσει» την ανάγκη υψηλότατης και αδιάκριτης κυβερνητικής βίας, φυσικά για το καλό της χώρας!!! Η απόλυτη καταστολή, η αιματοχυσία και η επιβολή ενός ιδιότυπου πλέον καθεστώτος, το οποίο θα λειτουργεί για να εξυπηρετεί εκείνους που βιάζουν και δολοφονούν την χώρα, είναι και ο τρόπος μέσω του οποίου θα εξασφαλίσουν οι «δάνειες δυνάμεις» μία -αρκετά μεγάλη χρονικά- περίοδο για να απορροφήσουν από την Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερα μπορέσουν.

Όσο για εκλογές; Αυτό είναι ένα «ανέκδοτο» που σερβίρεται ενίοτε, προκειμένου να πεισθούν οι καναπεδάτοι ιθαγενείς της χώρας, πως «σύντομα» θα μπορέσουν να πούνε την δική τους γνώμη, χωρίς να χρειαστεί να βγούνε στους δρόμους (με χημικά, ξύλο από τα ΜΑΤ και τα άλλα γνωστά καθεστωτικά…).

Σε όλα αυτά υπάρχει απάντηση; Υπάρχει τρόπος για να μην συμβούν; Νομοτελειακά ίσως να επιβάλλεται να περάσουμε από το "καμίνι" που μας ετοίμασαν. Όμως, εάν μπορέσουμε να ενωθούμε, να συσπειρωθούμε, να συνταχθούμε, να αντισταθούμε και να περάσουμε στην ανατροπή των θρασύτατων σχεδίων των οικονομικών δολοφόνων και των υπαλλήλων τους, τότε, ναι... έχουμε ελπίδα να αυτοδιαχειριστούμε την πατρίδα μας και με εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος να επανακάμψουμε... Αυτά όμως, απαιτούν την ένωση όλων μας σε έναν κοινό σκοπό. Και εάν ο σκοπός υφίσταται ήδη, η ένωση μάλλον απέχει μακρά. Έχουν φροντίσει γι αυτό οι λάθρα κρατούντες την εξουσία...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Ή προς την πτώχευση θα μας οδηγήσουν, ή θα ΚΑΝΟΥΝ πως μας οδηγούν εκεί, και όταν όλα θα μοιάζουν ότι φτάνουν στο απροχώρητο (βλέπε και ενεργειακό θέμα), τότε θα μας πουν ότι η μόνη βαλβίδα ασφαλείας που μας απέμεινε είναι η εξόρυξη, δηλαδή η αρχή του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου.

    Η τελευταία παράγραφος του Κωνσταντίνου είναι σημαντική. Ο μόνος τρόπος να μην συμβούν αυτά είναι να τους προλάβουμε. Μια συσπείρωση πολιτών που θα καταγγείλει και θα απαιτήσει, με γρήγορα και σταθερά νομικά βήματα, μια μια τις αντισυνταγματικές πράξεις τους, θα είναι το μόνο που θα ανατρέψει τα σχέδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ EXOYN ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΦΕΡΕ ΤΟ 1940, Η CIA ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΦΕΡΕ ΤΟ 1967 ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΑ 1821, 1922, 1974. ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΝΕΦΟΥΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΗΘΙΚΕΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ. ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΘΝΟΣ, ΑΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΟΡΦΗ ΓΗ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ, ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χώρα μας ως τουριστικός, ενεργειακός, γαιωπολιτικός, ιστορικός χώρος έχει μεγάλη αξία και ότι έχει αξία εποφθαλμιάται από τρίτους, είναι ωσάν ένα πανάκριβο αγαθό που έχει υψηλά ασφάλιστρα και στις χώρες τα ασφάλιστρα είναι η γεναιότης και η αυτοθυσία- έννοιες ασύμβατες με υλικές υπερκαταναλώσεις, που δεν συνέχουν λαούς αλλά αλληλοαπωθούν. Στο παρελθόν υπήρξαν άνωθεν κατευθύνσεις προς μεγάλες ιδέες που επέδρασαν ενισχυτικώς στο φρόνημα, δεδομένου ότι ματώναμε και για ξένα υποκινητικά συμφέροντα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μετά το 1990 ότι συμβολίζει η Ελλάς εκ λίκνου- αρετή, αρχές, αξίες, ιδεαλισμός- είναι αντίθετο με το επικρατούν κερδοσκοπικό καπηλευτικό σύστημα, που δυσχεραίνεται απο τον αντίλογο. Οι σύγχρονοι Έλληνες αναλογικώς περισσότερο γραικυλίζουν παρά ελληνίζουν, ο σπόρος όμως υπάρχει παντού ανά την υφήλιον, ευρίσκεται σε όλη την γραικορωμάνικη γραμματεία και τα επακολουθήματα της. ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΝ ΓΑΡ ΟΡΟΣ ΑΡΕΤΗ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΔΕ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΔΗΜΟΥ Δ’ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Αριστ. πολιτικα.

    Ε α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθαρότερα δε θα μπορούσε να αποδώσει κανείς τη μεθόδευση, μπράβο Κωνσταντίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει πληρώσει δύο σπίτια, για να πάει μία φορά στα δύο χρόνια διακοπές με χρηματοδότηση ή να παρακολουθήσει δωρεάν μια θεατρική παράσταση.
    Από την άλλη για τον λαθρομετανάστη όλα αυτά είναι "δώρα".

    Με την καταβολή εισφορών για ένα-δύο χρόνια εργασίας εξασφαλίζει τα ίδια δικαιώματα.
    Όλα γι' αυτούς είναι δωρεάν και όλα είναι παροχές που οφείλονται σε θυσίες ανθρώπων που δεν ήταν δικοί τους άνθρωποι.
    Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να στέκονται στις ίδιες "ουρές" των ίδιων ταμείων για να εξυπηρετηθούν;
    -----------------------
    fnous-EAM β-Δικαιώματα Λαθρομεταναστών.
    link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ μπλα μπλα πεφτει στο διαδικτυο,να δουμε πως θα επικοινωνουμε μετα το μπαμ...χωρις ιντερνετ και κινητα που τα εθισμενα νεαρουδια μας δεν μπορουν να τα αποχωριστουν,χωρις πετρελαιο να ζεσταθουμε,χωρις βενζινη,χωρις φαρμακα....το φαι δεν το μελεταω γιατι υπαρχουν και τα συσσιτια.
    Απο τη μια ποναω κι απ την αλλη ο θυμος μεσα μου φωναζει,καλα να παθουμε μας εφαγαν οι βιλες και τα καγιεν,η επιδειξη κι η ξιπασια, η αδιαφορια για τον διπλα αρκει να μη με ενοχλουν. Τωρα το καραβι βουλιαζει και παμε ολοι μαζι,ακομα κι αυτοι που εβγαλαν τις σωσσιβιες λεμβους στη θαλασσα της...Ελβετιας ας μην εφησυχαζουν.Το μεγαλυτερο οπλο ελεγε η γιαγια μου ειναι η καταρα,κανεις δε γλυτωνει απο αυτο και το χειροτερο ειναι οτι δε φαινεται αμεσως,ερχεται ξαφνικα απο το πουθενα, εκει που ειπες οτι επιτελους σωθηκα και σε ξαναβαζει στο καραβι που βουλιαζει-βουλιαξε, με πολλους τροπους και μαλιστα πολλες γενιες μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο το άρθρο σου,Κωνσταντίνε!! Εύγε!
    Κάπως έτσι είναι τα πράγματα...Αλλά να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει ελπίδα ακόμη και μέσα σε τόση μαυρίλα και επίσης και άλλα καθεστώτα που φαινόταν ακλόνητα π.χ.Καντάφι,Τσαουσέσκου,Αίγυπτος,Σάχης της Περσίας και πολλά άλλα και όμως έπεσαν και τιμωρήθηκαν οι ένοχοι..Αρκεί να μην ξεχάσουμε σαν λαός όλη αυτή την προδοσία...
    Πιστεύω πως αν μπορούσαμε να διαλογιστούμε και να προσευχηθούμε ενωμένοι οι Έλληνες τίποτε δεν θα μπορούσε να συμβεί-αρνητικό εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν έγραψα τίποτε περισσότερο από αυτό που φαίνεται αλλά ματαίως προσπαθούν να μας κρύψουν. Η τιμωρία τους είναι δεδομένη. Σήμερα τους γιαουρτώνουν, τους αλευρώνουν... αύριο μπορεί να τους πετροβολάνε... Όμως στο τέλος θα τους τιμωρήσουμε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]