Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πλεβνέλιεφ μας καλεί να γίνουμε... Βούλγαροι


  • Διαβάστε τι συμβουλεύει την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, που δηλώνει θαυμαστής της Μέρκελ
  • Νέα βόμβα από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών
Την κατάργηση τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας προτείνει στην Ελλάδα ο νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και χαρακτηρίζει την χώρα του υπόδειγμα για την Ελλάδα στην πολιτική περιορισμού του χρέους.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία δεν κατάργησε απλώς 100.000 θέσεις στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και 15.000 θέσεις στον Δημόσιο Τομέα, ενώ προχώρησε σε γρήγορες και ευρείες ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος από το 100% του ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία να φθάσει σήμερα στο 16%.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των Financial Times, ο κ. Πλεβνέλιεφ, πέρα από τις νουθεσίες στην Ελλάδα, εκφράζει τον τον θαυμασμό του για την "κουλτούρα σταθερότητας" της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ζητεί μάλιστα αυτή η κουλτούρα να βρει εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώνει πεπεισμένος ότι "η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη".

Σόιμπλε: "Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει"

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει άλλα χρήματα από την ευρωζώνη αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί.

"Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει", είπε, απαντώντας στην ερώτηση αν η ευρωζώνη θα χορηγήσει ή όχι ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων.
Η Ευρώπη είναι "έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα" με ένα νέο πακέτο βοήθειας, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, όμως αν η Αθήνα "δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες αποφάσεις και περιορίζεται σε εξαγγελίες. Κανένα ποσό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα", εκτίμησε.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]