Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στοχεύουν στην δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών


Μετά το μαχαίρι στα οφέλη από συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές, με τη δραστική μείωση της έκπτωσης από το φόρο, που επιβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να περιμένουμε την κατάργηση των περισσότερων από αυτές.

Παρ’ όλα αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη και της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται πως θα διασωθούν συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές... είτε συνολικά, είτε (που είναι και το πιο πιθανό) για συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνεται η λύση των a la carte εξαιρέσεων από το μαχαίρι σε αυτές τις εκπτώσεις. Δηλαδή, να καταργηθούν ή να μειωθούν ακόμα περισσότερο για τα υψηλά εισοδήματα, το όριο των οποίων δεν έχει καθοριστεί, και να διατηρηθούν για άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, με κριτήρια όχι μόνο εισοδηματικά.

Ο καθορισμός των ευνοημένων ομάδων θα γίνεται και με άλλα κριτήρια, όπως δημογραφικά και κοινωνικά. Δηλαδή, δεν αναμένεται να χάσουν τα οφέλη άνεργοι, ανύπαντρες μητέρες, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία άνω συγκεκριμένου ποσοστού. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, προκύπτουν σημαντικά θέματα, που αφορούν στον έλεγχο όσων δηλώνουν συγκεκριμένα εισοδήματα και προσωπική κατάσταση... θέματα, που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το πώς (δεν) λειτουργούν οι μηχανισμοί για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι να εισπραχθούν περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι ισχύει σήμερα;

Έκπτωση στο φόρο από το 10% των εξής κατηγοριών δαπανών:
- έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης,
- μισθώματα, που καταβάλλονται ετησίως για κύρια κατοικία του φορολογούμενου και της οικογένειάς του,
- δαπάνη για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα,
- δεδουλευμένοι τόκοι δανείων για αγορά α΄ κατοικίας,
- δεδουλευμένοι τόκοι δανείων για αναστήλωση, επισκευή, συντήρηση ή εξωραϊσμό διατηρητέων κτισμάτων,
- ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας,
- διατροφή που καταβάλλεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο,
- ποσά για δωρεές στο Δημόσιο, ΟΤΑ κ.λπ.
- αξία δωριζόμενων ιατρικών μηχανημάτων και ασθενοφόρων,
- ποσά, που καταβάλλονται λόγω δωρεάς προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και χορηγούν υποτροφίες κ.λπ. καθώς και των ποσών που καταβάλλονται λόγω χορηγίας προς τα προς τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς,
- ποσά, που καταβάλλονται για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου,
- εισφορές, που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο Κωνσταντίνος έχει αναρτήσει πριν από λίγες ώρες ένα όμορφο αφιέρωμα στον Πατροκοσμά (Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) και τον Πατέρα Παΐσιο. Διαβάζοντας το σημαντικό αυτό άρθρο για τη στόχευση στην κατάργηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, μου ήρθαν στο νου και κάποια άλλα πράγματα που είχε πει ο Πατροκοσμάς:

    1. "Θα έρθει πρώτα ένα ψευτορωμέικο. Μην το πιστέψετε, όμως. Θα φύγει πίσω".

    Σήμερα είδαμε ποιό είναι το "ψευτορωμέικο", αφού η χώρα διοικείται ουσιαστικά σύμφωνα με οδηγίες της "οικονομικής διακυβέρνησης" της ΕΕ.

    2. "Θα βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους εισπράξουν".

    3. "Θα βάλουν φόρο και στα κοτέτσια και στα παράθυρα".

    Στις δύο πρώτες προφητείες, υπάρχει ο υπαινιγμός ότι όλα αυτά που προσπαθούν να κάνουν στη χώρα μας δεν θα τα καταφέρουν, αφού θα τους προλάβουν άλλα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά , ακούγεται ότι η Τρόικα πιέζει να πάρουν πίσω τον Νόμο με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σε αυτούς που χρωστάνε στα ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία!!! Μιλάμε για Κτηνωδία!! Δηλαδή δεν θέλουν τα λεφτά μας!! Θέλουν τον Βασανισμό μας!! Τα Κτήνη της Τρόικας επιδεικνύουν όλο τον Σαδισμό τους ξύνοντας τα βρώμικα και αιμοσταγή νύχια τους πάνω στις πληγές του Ελληνικού Λαού..Τα ευρωπαϊκά γουρούνια ξεπερνούν πλέον τους Ναζιστές πατεράδες τους !! Ήδη μιλάμε για εκατόμβη νεκρών άμεσα θύματα της βάρβαρης πολιτικής τους..Το Ευρωπαϊκό Χτήνος διψά όμως και άλλο για Αίμα ..Αίμα Ελληνικό..Αίμα Ορθόδοξο..Αφήνιασαν πλέον τα Τευτονικά βουβάλια και ποδοπατούν τον Ελληνικό Λαό με την συνεργασία βεβαίως βεβαίως των ντόπιων Εφιαλτών.. Άκουσον Άκουσον!! Δεν θέλουν να πληρώσουμε σε δόσεις αυτά που αμφιβάλω κιόλας αν πραγματικά τα χρωστάμε στην Εφορία - τους..Ε τότε αφού δεν θέλουνε τις Δόσεις μας Ας πάρουνε τον Πούτσο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]