Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαγορεύτηκε το iPhone στη Συρία - Προμήνυμα έναρξης πολέμου;


  • Μέτρα προφύλαξης για μετάδοση πληροφοριών στρατιωτικού χαρακτήρα;
  • Είμαστε ένα βήμα πριν την εκδήλωση στρατιωτικής επίθεσης στην Συρία;

Στην απαγόρευση του iPhone προχώρησε η Συρία, σε μία προσπάθεια να ελέγξει τη ροή των πληροφοριών που βγαίνουν έξω από τη χώρα.

Σε ανακοίνωση που φέρεται να προέρχεται από το τμήμα των τελωνιακών του συριακού υπουργείου Οικονομίας, την οποία είδαν λιβανέζικα και γερμανικά ΜΜΕ, οι αρχές «προειδοποιούν όσους χρησιμοποιούν iPhone στη Συρία» και απαγορεύουν την εισαγωγή τέτοιων τηλεφώνων στη χώρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρχές απειλούν ότι θα κατασχέσουν το τηλέφωνο και θα ασκήσουν διώξεις στον ιδιοκτήτη.

Το σχετικό έγγραφο, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, δημοσιεύθηκε στο λιβανέζικο website el-Nashra.

Η απαγόρευση αναφέρεται στο iPhone και όχι σε άλλους τύπους smartphones.

Οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί επικοινώνησαν με το Γερμανικό Πρακτορείο και επιβεβαίωσαν την είδηση.


Παράδοση προηγμένων ρωσικών οπλικών συστημάτων στη Συρία

Η Ρωσία παρέδωσε στo καθεστώς Assad κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Bastion που περιλαμβάνει υπερηχητικά βλήματα cruise P-800 Yakhont κατά στόχων επιφανείας στο πλαίσιο σύμβασης που υπεγράφη το 2007, δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αρνούμενη να προσδιορίσει τον όγκο και την ημερομηνία αυτής της παράδοσης.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται ρωσικό πρακτορείο, η Δαμασκός αναμένεται να παραλάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Bastion με 36 βλήματα Yakhont (κατά ΝΑΤΟ SS-N-26) συνολικού κόστους περίπου $300 εκατομμυρίων.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Anatoly Serdyukov είχε δηλώσει το περασμένο Φεβρουάριο ότι η Μόσχα προτίθεται να υλοποιήσει τη σχετική σύμβαση παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του Ισραήλ που ανησυχεί ότι τα προηγμένα βλήματα μπορεί να καταλήξουν στην Hezbollah, η οποία το 2006 είχε πλήξει ισραηλινή κορβέτα με βλήμα C-802 κινεζικής κατασκευής.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο DEBKAfile, σε εξέλιξη βρίσκεται και η παράδοση στη Συρία αριθμού αντιαεροπορικών συστημάτων βραχέως βεληνεκούς Pantsir S1 (κατά ΝΑΤΟ: SA-22 Greyhound).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]