Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΟΖ, το σχέδιο υλοποίησης του κατακερματισμού της Ελλάδας


Τι είναι οι Ε.Ο.Ζ. και πώς λειτουργούν; Ε.Ο.Ζ. (Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες) φαίνεται πως θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα οι «δάνειες» δυνάμεις, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι Ευρωπαίοι μεγαλοβιομήχανοι. Οι Ε.Ο.Ζ. ουσιαστικά είναι περιοχές ενός κράτους, οι οποίες λειτουργούν με ιδιότυπο καθεστώς και στην ουσία «απελευθερώνονται» από τα ελεγκτικά όργανα αυτού του κράτους και μεταβάλλονται σε περιοχές «ειδικού καθεστώτος» σε ευρεία και όχι σε στενή κλίμακα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Σύνταγμα του 1911, φοβούμενος τάσεις διαφοροποίησης περιοχών της χώρας, είχε προβλέψει με τα κατάλληλα άρθρα να αποκλειστεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτά τα άρθρα, δεν τα έλαβαν υπόψη οι σύγχρονοι συνταγματολόγοι.

Ελεύθερες οικονομικά περιοχές έχουν κυρίως οι ασιατικές χώρες. Πρόκειται για περιοχές όπου λειτουργούν οικονομικά, με διαφορετικά επιχειρηματικά κριτήρια από τις άλλες περιοχές της χώρας. Διαμορφώνεται ένα ελκυστικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει «ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές» (Ελευθεροτυπία 25.10.11).

Τη συζήτηση για την ανάπτυξη τέτοιων ζωνών άνοιξε το καλοκαίρι ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέφαν Κάπφερερ, ο οποίος υποστήριξε πως «οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται εγγυήσεις για να επενδύσουν στην Ελλάδα, αρκεί να δημιουργηθούν Ε.Ο.Ζ.».
Την «αναγκαιότητα» των ΕΟΖ έθιξε έμμεσα και η πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Χορστ Ραϊχενμπάχ, ο οποίος προ ημερών διαμήνυσε ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά απαιτείται να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα Helios, και 5 έργα εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων. Το γεγονός ότι οι αλλαγές που φέρνει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου (σε συνέχεια του πρώτου Μνημονίου και των αποφάσεων του Ιουλίου) στην Ελλάδα, την καθιστούν ένα ιδιότυπο υβριδικό μοντέλο χώρας υπό ιδιόμορφη αποικιοκρατία, αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

Ο… «Αγών» της Γερμανίδας καγκελάριου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας της, χρησιμοποιώντας την εθελόδουλη κυβέρνηση του ΓΑΠ (έως τώρα) και τον εντολοδόχο θίασο (βλέπε κυβέρνηση Παπαδήμου) τώρα και εωσότου ολοκληρώσει το… καταστροφικό της έργο, φαίνεται να περνά μέσα από το ΕΣΠΑ και το νέο καθεστώς των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ). Κι εδώ αξίζει να αναρωτηθεί κανείς: Μα είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων εργαζομένων οι Γερμανοί βιομήχανοι; Μάλλον όχι, αφού οι Ε.Ο.Ζ. ουσιαστικά αποτελούν μηδενικό κέρδος για το κράτος μέσα στο οποίο δημιουργούνται.

Για το συγκεκριμένο θέμα των Ε.Ο.Ζ. ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει η Γερμανία και γερμανοί μεγαλοβιομήχανοι. Παράλληλα, έχει ήδη… πέσει η ιδέα οι «φίλοι» μας Γερμανοί «επενδυτές» να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις επενδύσεις τους. Μια λοιπόν και το ελληνικό κεφάλαιο δεν βάζει χρήματα για να εκμεταλλευτεί αγρίως τις επενδυτικές ευκαιρίες, αναλαμβάνουν οι ξένοι μεγαλοκαρχαρίες να τεμαχίσουν την Ελλάδα σε ΕΟΖ, αξιοποιώντας μάλιστα κοινοτικό χρήμα. Ε, να μην βγάλουν και λεφτά από την τσέπη τους! Και ο ίδιος ο Ραϊχενμπάχ στις… προγραμματικές του δηλώσεις, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν για στήριξη των «πραγματικών» δικαιούχων. Η σύνδεση, δε, με την πολυπόθητη τοπική ανάπτυξη μόνο όνειρο θερινής νυκτός φαντάζει, καθώς οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν στις ζώνες αυτές, θα είναι κακοπληρωμένες και κυριολεκτικά με όρους δουλοπαροικίας.

Στο θέμα των Ε. Ο. Ζ. αναφέρθηκε και ο Όλι. Ρεν –ευρωπαίος επίτροπος– απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή:
«Στο πλαίσιο της καθιέρωσης ΕΟΖ, η κυβέρνηση μπορεί να προβλέψει απαλλαγές από τους εισαγωγικούς και τους εξαγωγικούς δασμούς, να απλοποιήσει τους τελωνειακούς και διοικητικούς ελέγχους και τις διαδικασίες, να ακολουθήσει φιλελεύθερη συναλλαγματική πολιτική και να παρέχει φορολογικά κίνητρα. Αυτά είναι τα κίνητρα που προσφέρει μια κυβέρνηση για την προσέλκυση νέων επενδυτών. Στη συνέχεια είναι δυνατό να δημιουργηθούν διάφορα είδη ειδικών οικονομικών ζωνών, π.χ. ζώνες ελεύθερου εμπορίου, ζώνες μεταποίησης προς εξαγωγή, βιομηχανικές ζώνες, ελεύθεροι λιμένες, κ.λπ..»
(Το Βήμα – 31/10/11)

Πρακτικά πως λειτουργούν οι Ε. Ο. Ζ. που περιγράφει παραπάνω ο Ρέν; Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς. Αξιοποιούν τη φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Αυτά σε συνδυασμό με τη χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό. Παράλληλα, με πρόσχημα την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και στο όνομα της δήθεν «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» καταλύεται η όποια έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών χώρων, κλπ. (κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό η λογική του fast track).

Όσο για τις θέσεις εργασίας, το όποιο όφελος είναι αμελητέο μπροστά στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας. Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι στις Ε. Ο. Ζ. της Κίνας το μέσο ωράριο εργασίας κυμαίνεται από 54 έως 77 ώρες τη βδομάδα.

Αυτό είναι – σε συντομία – το καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που επιδιώκουν να στήσουν και στη χώρα μας οι κυρίαρχοι κύκλοι του κεφαλαίου. Γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί και στην Ελλάδα ένα πρότυπο «ανάπτυξης» που έχει ήδη εφαρμοστεί σε χώρες όπως η Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού κ.α. Φαίνεται ότι μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που εφαρμόζουν η θα εφαρμόσουν στο άμεσο μέλλον οι κυβερνήσεις του μνημονίου είναι η «κινεζοποίηση» του επιπέδου ζωής του έλληνα εργαζόμενου χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο τις Ε. Ο. Ζ. και πρόθυμους φορείς αυτών των μέτρων και αντιλήψεων πολιτικά πρόσωπα.

Αν σκεφτούμε, μάλιστα, και τις πιθανότητες περαιτέρω εμπλοκής των πολιτικών προσώπων στον τρόπο επιλογής και προώθησης εργατικού δυναμικού των «εισαγόμενων» βιομηχανιών, τότε πολύ εύκολα θα αρχίσουμε να σκιαγραφούμε μία νέα μέθοδο πελατειακής σχέσης των πολιτικών με τους απελπισμένους πολίτες που θα ψάχνουν εναγωνίως για εργασία. Κατά τα άλλα, οι πολιτικοί μας έχουν βάλει μυαλό και επιδιώκουν την δημιουργία μίας Ελλάδας χωρίς δεσμούς με το κάκιστο παρελθόν (των πολιτικών) που έφθασαν την χώρα στο να μεταβάλλεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και την μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε εργάτες χαμηλότατου κόστους προς όφελος του κέρδους των «επενδυτών».

Ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να περιλαμβάνει ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές...».΄(Ελευθεροτυπία 25/10/11).
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης:
«Στο ελληνικό μοντέλο διαχείρισης τέτοιων ζωνών κατά τους Γερμανούς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ κάτω από την «άριστη συνεργασία» των υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης Γερμανίας - Ελλάδας, με τρεις κινήσεις:
* Πρώτον: Η Γερμανία βάζει όρους και ζητεί προϋποθέσεις και ευνοϊκές συνθήκες για να επενδύσει στην υπερχρεωμένη Ελλάδα.
* Δεύτερον: Η Γερμανία προτείνει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) και συνδέει την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αποκλειστικά με τις ζώνες αυτές.
* Τρίτον: Η Γερμανία απαιτεί να επενδυθεί το ΕΣΠΑ με δικούς της όρους (ευνοϊκούς για τη γερμανική οικονομία), αποκλειστικά στις υπό γερμανική διαχείριση ΕΟΖ και η Ελλάδα... υπακούει.»

Αρχή με δύο περιφέρειες «μοντέλα»

Τα σχέδια του γερμανικού κεφαλαίου και των τροϊκανών κυβερνήσεων, φαίνεται να συμμερίζονται και αρκετοί εκφραστές του κεφαλαίου εν Ελλάδι. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη της Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του «αναπτυξιακού μοντέλου» των ΕΟΖ, δηλώνοντας μάλιστα σε πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας πως «μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας»!
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Τατούλης εδώ και μήνες κάνει δημοσίως λόγο για το «αναπτυξιακό μοντέλο» των ΕΟΖ και πώς η περιφέρεια θα μπορούσε, αξιοποιώντας τις εκτάσεις της, να λειτουργήσει ως τέτοια. Το γεγονός ότι οι πρώτες προτάσεις για δημιουργία τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων προέρχονται από τη συγκεκριμένη περιφέρεια, είναι άραγε τυχαίο;

Αντίστοιχο μοντέλο φαίνεται να επεξεργάζονται οι αυτόκλητοι «σωτήρες» της χώρας και για τη Θράκη, όπου οι παραγωγικοί φορείς, δηλαδή οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων καθώς και οι επιχειρηματίες εργοστασίων της περιοχής όπως οι Μύλοι Θράκης, Εβροφάρμα, Pharmathen τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας αντίστοιχης ζώνης. Βέβαια, κατά δήλωση της προέδρου του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, οι φορείς είναι υπέρ «χωρίς αυτό να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων». Το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό σε μια περιφέρεια που η ανεργία χτυπάει διψήφια ποσοστά και τα μεροκάματα είναι ήδη στα ίδια επίπεδα με τη Βουλγαρία, πραγματικά αποτελεί ζητούμενο… Ας σημειωθεί πως τέτοια είναι η σπουδή των τοπικών φορέων να απολαύσουν τα οφέλη των ΕΟΖ, που στην εν λόγω περιφέρεια έχει ήδη συνταχθεί και σχετική νομοτεχνική μελέτη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Φόρουμ, που όλως τυχαίως είναι… Γερμανός.
Βέβαια, η παράμετρος «Τουρκία» και «τουρκικές επενδύσεις», ίσως θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης έρευνας από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αφού –σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τις εξελίξεις- υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο μεταβολής της Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε μία τουρκική οικονομική ζώνη και –άρα- πολύ κοντά στα πλαίσια μίας άτυπης ανεξαρτησίας από την υπόλοιπη Ελλάδα ή συγκυριαρχίας Ελλάδας και Τουρκίας στην συγκεκριμένη Ελληνική ακριτική περιοχή.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Κάποιος έπρεπε να μας πληροφορήσει, καιρός ήταν, και το έκανες με τον καλύτερο τρόπο, Κωνσταντίνε.

    Ακούγεται σαν ένας άλλος κόσμος και όμως για εκεί μας ετοιμάζουν σιγά σιγά. Πολλοί ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό που πέτυχαν με βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία θα το κατορθώσουν εδώ με τα ανδρείκελα που κυβερνούν. Να χωριστεί η Ελλάδα βολικά σε εύφορες "Σλοβενίες", εύφλεκτες "Βοσνίες", άγονα "Μαυροβούνια" και άνομα "Κοσσυφοπέδια", όλα με πλούσια ορυκτά, όλα βορά στα δόντια των πολυεθνικών.

    Κάποιες από τις λεγόμενες "αναδυόμενες" οικονομίες (Ινδίας, Κίνας, κ.ά.), όπου εφαρμόστηκε το σύστημα, έχουν μπει σε ένα φαύλο κύκλο αποικιακής εποχής, που τους έριξε πίσω σε άλλες εποχές, τότε που ήταν δούλες των μεγάλων της Ευρώπης. Και τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι και περιμένουν αμήν και πότε θα μπουν σε αυτό το κλάμπ οι χώρες της "Αραβικής Άνοιξης", η Ελλάδα και η Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπως σαν τις υπερακτιες(offshore) εταιρείες δηλαδή. Και τότε γιατι να μην γίνει ενας φορολογικός παραδεισος όλη η Ελλάδα ή μια ελευθερη οικονομική ζώνη όλη η Ελλάδα;

    Ολα αυτά είναι εκ του πονηρού. Οι Γερμανική παράδοση και εμπειρία απο τον Β' Παγκοσμιο Πόλεμο με τα Ελευθερα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης κατ αντιστοιχία των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών έχει πολλά να δείξει προς αυτή την κατεύθυνση. Και η Κινα ίσως αξιοποιεί τις έννοια των ΕΟΖ, και η Ινδία και άλλες υποαναπτυκτες κατα την αποψή μου χώρες όπου βασιλεύει η παιδική εργασία και η σύγχρονη δουλεμπορική εργασία. Εν κατακλείδι η έννοια της ΕΟΖ ταιριάζει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Και στη Ρωσία του σταλιν υπήρχαν τα γκουλαγκ, και στη Γερμανία του Χιτλερ υπήρχαν τα στρατοπεδα συγκεντρωσης και στη Νοτιο Αφρική τα ορυχεία διαμαντιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό άρθρο...
    Φυσικά, η πραγματικότητα θα είναι ακόμα πιο βλοσυρή και απάνθρωπη ακόμα και από αυτά που περιγράφετε.

    Στην Κίνα αναφέρουν πως "εξαφανίζονται" οι απείθαρχοι εργαζόμενοι που δεν υπακούουν στη διοίκηση, ή που δείχουν δείγματα συνδιακαλισμού. Παράλληλα, οι "Κάπο", οι έμπιστοι της διοίκησης, οργανώνουν ομάδες ροπαλοφόρων οι οποίοι σπάνε στο ξύλο ή/και σκοτώνουν όποιον τολμίσει να πει το παραμικρό ή διαμαρτυρηθεί. Η δε αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία εκεί μέσα. Πως νομίζετε επιτεύχθηκε αλήθεια το "κινεζικό θαύμα";

    Στο δε Μεξικό, στις Maqulladoras εξαφανίζονται νέες γυναίκες, είτε γιατί καταλήγουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από ομάδες που έχουν εξουσία μέσα στις ΕΟΖ, είτε γιατί γίνονται "ανταλλακτικά" για πλούσιους ή και τα δύο...

    Αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς μέσα στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Στην πραγματικότητα, στη χώρα μας τα πράγματα θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτα. Το λέω αυτό γιατί θεωρώ πως η επιχείρηση απόλυτης καταστροφής της ελληνικής αγοράς και οικονομίας που προηγείται, η μεθόδευση με την κρίση χρέους και το εσκεμμένο φούσκωμα των μεγεθών του ελλείμματος της χώρας, η καινούργια απαίτηση της υφαρπαγής των κονδυλίων ΕΣΠΑ αποκλειστικά από τις γερμανικές επιχειρήσεις που θα "επενδύσουν" στις ΕΟΖ (μια ακόμα ΄κονόμα με τις πλάτες του ελληνικού λαού και εις βάρος του), η επιχείρηση αρπαγής εθνικού πλούτου και υπονόμευσης των θεσμών (αστυνομία, στρατός, Δικαιοσύνη κλπ) καθώς και η τοποθέτηση Γερμανού Περιφερειάρχη (Γκάουλάιτερ) ως Ύπατου Αρμοστή και διοικητή της Ελλάδας, που μαζί με μια μεγάλη ομάδα Ευρωπαίων γραφειοκρατών να ελέγχουν το κράτος, είναι προεόρτια τα οποία δείχουν πως ετοιμάζεται στρατηγικά κάτι το οποίο θα είναι απολύτως ανεξέλεγκτο από την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία και την όποια Δικαιοσύνη έχει απομείνει. Όποιος έχει δεί το Salo του Pier Paolo Pazolini, βασισμένο σε βιβλίο του DeSade, ξέρει που μπορεί να οδηγήσει δυνητικά η απόλυτη εξουσία.

    Η γνώμη μου είναι πως μια ΕΟΖ στα χέρια των Γερμανών θα ακολουθήσει το μοναδικό πετυχημένο μοντέλο που γνωρίζουν και ταιριάζει στη ψυχολογία του λαού αυτού: Των Arbeitslager, των στρατοπέδων εργασίας. Απο επιχειρηματικής πλευράς, η (σχεδόν) δωρεάν εργασία εξασφαλίζει εξαιρετικά φτηνά προϊόντα. Πόσο μάλλον, όταν οι μισθοί δίνονται σε Νέες Δραχμές, ένα νόμισμα υποτιμημένο κατά πολύ σε σχέση με το Ευρώ (αρχικά) και το Νέο Μάρκο (στη συνέχεια).

    Παρόλα αυτά, σε μια τυχαία συζήτηση που είχα με (μεγαλο)στέλεχος του νεοΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη, κατάλαβα πως νομίζουν πως κάνουν και καλό στη χώρα και πως το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Δεν έχουν καταλάβει που μας έχουν μπλέξει και όσα κυνικά καθίκια το γνωρίζουν, λειτουργούν ως πράκτορες και αγοράζουν άδειες.

    Το τελευταίο το μάθατε; Ο Παπαδήμος θα είναι στις ΗΠΑ στις 19 Φεβρουαρίου, την ημέρα των υποτιθέμενων εκλογών... Τώρα μας λένε πως για να γίνουν εκλογές, θα πρέπει πρώτα να υπάρχουν "πρωτογενή πλεονάσματα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ "ΖΩΝΩΝ". ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΖΩΝΕΣ ΑΣΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΤΕΡΑΣΤΙΑ "ΚΑΖΙΝΟ") ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕΤΡΑ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Ή ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΑ. ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΤΑΝΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΠΑΘΗΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, Π.Χ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΡΑ, ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ, ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ Ή ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ; ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ! ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ Η ΝΥΧΤΑ! ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΝΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ; ΕΜΠΡΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ανώνυμε 3:04 μ.μ.

    την θέση μου την έχω διατυπώσει πολλές φορές και προσπαθώ να την διατηρώ σεμνά και με χαμηλό προφίλ, επειδή δεν θέλω να τρέξουν οι διάφοροι καλοθελητές να χαρακτηρίσουν την προσωπική μου προσπάθεια ως κομματικό παιχνίδι.

    Σε εμάς είναι το πρόβλημα, σε εμάς είναι και η λύση του. Θα σου έλεγα να βγούμε στους δρόμους, αφού σε λίγο θα μας πετάξουν σε αυτούς σαν τα σκουπίδια, αλλά αυτό ακριβώς θέλουν. Θέλουν να μας αντιμετωπίσουν στους δρόμους για να λειτουργήσουν με όσες προβοκάτσιες (εις βάρος μας) προλάβουν. Κι εκεί θα βρούμε τη δύναμή μας, αλλά εκεί θα χάσουμε και το δίκιο μας.
    Πιστεύω πως η συσπείρωσή μας, των πολιτών, αποτελεί αυτή τη στιγμή το πρώτο μέλημα. Πρέπει να αρχίσουμε να χαιρετιόμαστε, να βρούμε τον δρόμο μας, να δούμε επιτέλους πως δεν είμαστε μόνοι μας στον μικρόκοσμό μας. Η απάντησή μας θα δοθεί από την οργάνωσή μας. Και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ακριβώς αυτό, οργάνωση. Μετά θα έρθει ο αγώνας. Μετά η νίκη. Αλλά πρέπει να βρεθούμε για να ορίσουμε τα "σκαλοπάτια", τους ενδιάμεσους στόχους μέχρι να φτάσουμε στον κυρίως σκοπό, την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα όρνεα που τώρα κατατρώνε τις σάρκες της.
    Πρέπει να βρουμε κώδικες επικοινωνίας, αλλά πρώτιστα πρέπει να αφήσουμε το εγώ μας και να προβάλουμε το ΕΜΕΙΣ. Μπορούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι συνδικάλες όλων των αποχρώσεων πού είναι οέο; αυτοί που δεν ήθελαν ιδιωτική πρωτοβουλία μέσα σ΄ένα συμπαγές κράτος, τώρα τί λένε για αυτές τις διαφαινόμενες εξελίξεις;

    εκεί στο περισσό επίσης, δεν πολυακούγονται, αν και για να πούμε του στραβού το δίκιο, η αριστερά στην ελλάδα έχει εφαρμόσει το δόγμα των εοζ εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον εαυτό της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ,ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ,ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΛΟΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ Τ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΠΟ ΨΩΜΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτικό εμπεριστατωμένο και ενημερωτικό άρθρο.Εγώ θέλω να ρωτήσω όμως κάτι.Η αντιμνημονιακή ΝΔ που είναι;Τα θεωρεί και αυτά μέτρα του μεσοπρόθεσμου και τα δέχεται;Και περιμένει στις εκλογές να πάρει αυτοδυναμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.Το όνομα του ανθρώπου που έστειλε η Μέρκελ για να στήσει τις πρώτες ΕΟΖ.Τα δελτία των πλυντηρίων στις οκτώ απόψε έδωσαν τα πρώτα μηνύματα.
    Η αρχή θα γίνει στην Ανατολική Μακεδονία.
    Το σχέδιο εξελίσσεται κανονικά.Και έχει συνέχεια.
    Και μείς κοιμόμαστε.Και γράφουμε στα μπλογκς.Και περιμένουμε Μεσσίες,και τον spiderman να μας σώσει.
    Κούνια που μας κούναγε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε, Κωνσταντίνε. Πρέπει να φροντίσουμε αυτή την ανάρτηση να τη δουν όλοι οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]