Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ziraat Bank δεν αναρτά την Ελληνική σημαία


Πρόκληση πέρα από κάθε όριο θεωρείται η μη ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στις εθνικές και τοπικές επετείους, από τα δύο (2) υποκαταστήματα της τουρκικής Τράπεζας ZİRAAT BANKASI A.E. στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί ασέβεια σε βάρος της χώρας που την φιλοξενεί. Στην χειρότερη, αποτελεί αμφισβήτηση σε συμβολικό επίπεδο της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη και συνδέεται με το φασιστικό ψυχολογικό κλίμα που συνθέτει το πολύπλοκο δίκτυο παράνομων συλλόγων, θρησκευτικών φροντιστηρίων, πυρήνων των γκρίζων λύκων και άλλων -νόμιμων κατά τα άλλα- οργανώσεων που χρηματοδοτούνται αθρόα (και σχεδόν φανερά) από τα κονδύλια του Τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.

Στόχο έχουν να οργανώΚομοτηνή. Επέτειος 25ης Μαρτίου 2011_ Χωρίς Ελληνική σημαία!σουν σε κάθε επίπεδο (μηδέ του αθλητικού εξαιρουμένου) τους μουσουλμάνους, να τους εμφυσήσουν τουρκική-ανθελληνική συνείδηση, να τους συνδέσουν οικονομικά με την Τουρκία και εν τέλει να τους ριζοσπαστικοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο σε περιόδους κρίσεως.

Η έρευνα της Ζαγάλισα, απεκάλυψε ότι η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας δεν είναι προαιρετική από τις Tράπεζες, καθώς από ιδρύσεως του νέου Ελληνικού κράτους, υπάρχει νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει το θέμα. Ο ισχύων νόμος 851/1978, στο άρθρο 3, αναφέρει ρητά «…είναι υποχρεωτική δι΄ άπαντα εν γένει τα καταστήματα του Δημοσίου…των νομικών προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου και τα ιδιωτικά…». Δηλαδή και στις τράπεζες.

Σε κάθε εθνική ή τοπική επέτειο, οι κατά τόπους νομαρχίες της Θράκης, με έγγραφά τους καλούσαν υπηρεσίες και τράπεζες να προβούν σε σημαιοστολισμό. Η Ζιραάτ ΟΥΔΕΠΟΤΕ και σε καμία τοπική ή εθνική γιορτή, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕ την ελληνική σημαία. Οι προσόψεις των δύο καταστημάτων δεν διαθέτουν καν υποδοχές ιστού. Αντίθετα, σε όλη την Τουρκία τα υποκαταστήματά της έχουν αναρτημένη την τουρκική σημαία, όχι μόνο στις επίσημες εορτές, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η καταγγελία της "Ζαγάλισα" εκτός του ότι είναι πέρα ως πέρα αληθινή, θέτει στην ουσία ένα πραγματικό ερώτημα: Η Ziraat Bank λειτουργεί εκτός νομικού πλαισίου στην Ελλάδα; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Οι κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τα λαλίστατα στελέχη της (π.χ. Πεταλωτής) περί άλλων τυρβάζουν, αλλά κλείνουν τα μάτια όταν πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των νόμων εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης; Και, τελικά, ποιό είναι το ακριβές πολίτευμα που ισχύει στη Θράκη; Ελληνική Δημοκρατία ή Τουρκική Δημοκρατία; Ποιό Σύνταγμα ισχύει;

Οι κάτοικοι της Θράκης ανησυχούν. Και η ανησυχία τους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη -ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης- αφού νιώθουν πως η Θράκη παραδίδεται σε τουρκική επικυριαρχία. Και οι λόγοι που δημιουργείται αυτή η εντύπωση είναι πολλοί, τα παραδείγματα πάρα πολλά και τα γεγονότα είναι -δυστυχώς για τον Ελληνισμό- τραγικά.


Πληροφορίες από εφ. "Ζαγάλισα"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ.ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tώρα που πήραν τα μυαλά τους αέρα, ποιός τους πιάνει. Ζήτω η παγκοσμιοποίηση των πάντων. Τα σουπερμάρκετ όλης της χώρας έχουν ήδη γεμίσει με τούρκικους ξηρούς καρπούς, τα κρουαζιερόπλοιά τους οργώνουν το Αιγαίο, σε λίγο θα έχουμε και τούρκικα ψιλικατζίδικα και ζαχαροπλαστεία, κι εμείς θέλουμε να αναρτούν τη σημαία μας στις εθνικές επετείους. "It's globalization, stupid", όπως θα έλεγε και ο Oμπάμα.

    Αλλά η συγκεκριμένη τράπεζα προφανώς έχει και κάποιον άλλο ρόλο να επιτελέσει. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί έχει επεκταθεί και σε συγκεκριμένα άλλα μέρη της επικράτειας. Γιατί δηλαδή δεν άνοιξε κατάστημα στην Κέρκυρα αλλά στη Ρόδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα θα κανουν οι τουρκοι να αποχορουν σιγα σιγα απο την θρακη μας και επιτελους οι πολιτικοι μας να κανουν και τιποτα σωστο γιατι ολα τα χρονια μονο λαθη κανουν και στο τελος ελλαδα θα ειναι μονο η αθηνα εχουν πουλησει τα παντα αν μπορουσαν θα πουλαγαν και εμας μα τι λεω μας πουλησαν και εμας στην τροικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα θα κανουν οι τουρκοι να αποχωρουν απο τη θρακη μας. Η Θρακη ηταν ειναι και θα ειναι παντα ελληνικη να το βαλουνε καλα στο μυαλο τους και επιτελους οι πολιτικοι μας πρεπει να κανουν κατι γιαυτο το θεμα αν θελουν να λεγονται ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]