Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: "Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ"!


Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ ως το κακομαθημένο παιδί της Δύσης.

Συνεχίζει την προκλητική του συμπεριφορά ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εκπομπή αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς ορθά κοφτά δήλωσε πως η χώρα του θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα και σε πόλεμο με το Ισραήλ, αναφερεόμενος στην επίθεση των ισραηλινών κομμάτο στον τουρκικό στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.



Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο της εκπομπης, "ο θάνατος εννέα ανθρώπων είναι αιτία πολέμου. Θα μπορούσε να είχε πάει σε πόλεμο με το Ισραήλ. Αλλά εμείς δεν είδαμε αυτή την πράξη με αυτό το τρόπο και, σαν μεγάλο έθνος, κάναμε υπομονή".

Μάλιστα, στέλνοντας τα καρφιά του στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν αδειάσει πολλές φορές την Τουρκία στο θέμα των κυπριακών ερευνών, ο Ταγίπ Ερντογάν διερωτήθηκε, τί θα έκαναν οι ΗΠΑ αν κάποιο κράτος σκότωνε εννέα πολίτες τους στα διεθνή χωρικά ύδατα". 



Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, εκτός εάν το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για την θανατηφόρα επιδρομή, καταβάλλει αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων και άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το Ισραήλ "κακομαθημένο παιδί της Δύσης" λέγοντας πως έχει ήδη αγνοήσει πολλά ψηφίσματα του ΟΗΕ εναντίον του, ενώ επεσήμανε και τη διαφορά σε σχέση με άλλες χώρες, όπως το Σουδάν που πχ δήλωσε ότι αντιμετώπιση διεθνείς πιέσεις. 


Τουρκοκύπριοι: "Ανέκδοτο οι απειλές Ερντογάν"

Από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα AFRIKA

Η κοινωνία μας άλλαξε. Δεν είναι όπως παλιά… Τα λόγια πατριδοκαπηλίας δεν έχουν πια πέραση…Και προφανώς αυτό οι πατριδοκάπηλοι ακόμη δεν το κατάλαβαν…Για αυτό αυτοί ακόμη συνεχίζουν.. Προσπαθούνε να εξάψουν τον κόσμο….
Πως δήθεν η Τουρκία αν ήθελε θα έθαβε στον βυθό της θάλασσας αυτήν την πλατφόρμα γεώτρησης…
Και ότι αν πει να ψάξει για πετρέλαιο εδώ, δήθεν δεν υπάρχει καμμία δύναμη που να μπορεί να την εμποδίσει !

Και πόσα άλλα ακόμη….
Αν προσέξεις τις επικεφαλίδες των εφημερίδων θα νομίσεις πως οι δύο λαοί περιμένουν όπου να είναι να χτυπήσει η Τουρκία…
Και όμως στον κόσμο δεν υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα…
Το κλίμα δεν είναι αυτό που υπήρχε το 1974…
Δεν υπάρχει κάτι από τότε…
Μέχρι το 1974 όλοι περίμεναν να έρθει και να τους σώσει η Τουρκία. Τουλάχιστον εγώ μέχρι τις 20-7-1974 δεν συνάντησα κάποιον που να ήταν ενάντιος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας…
Τώρα ακριβώς το αντίθετο…
Η πλειοψηφία δεν θέλει ούτε να έρθει, ούτε να χτυπήσει…
Και όλοι γελάνε με τις απειλές που εκτοξεύει προς την μεριά των Ελληνοκυπρίων…
Άλλωστε αυτά που λένε οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα είναι τόσο ασυνάρτητα, τόσο κωμικά που δεν γίνεται να μην γελάσεις…
Ο Ταγίπ Ερντογάν που μέχρι χτες έλεγε πως "Δεν υπάρχει Κυπριακό κράτος", τώρα θυμήθηκε πως είναι εγγυήτρια δύναμη σε αυτό το κράτος !
Είναι να μην γελάσεις με αυτά;
Η για την συμφωνία της Τουρκίας με την ΤΔΒΚ τι πρέπει να ειπωθεί;
Η ΤΔΒΚ δήθεν θα δώσει άδεια στη Τουρκία για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας !
Μα και αυτό ένα ανέκδοτο είναι…
Και προκαλεί το γέλιο σαν τα ανέκδοτα που λέγονταν για τον τέως υπουργό Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ…
Είχε πάει λοιπόν ο Ακμπουλούτ να ανεβεί στο ασανσέρ…
Και είδε ότι το ασανσέρ έγραφε πως ήταν 4 ατόμων.
Μόλις το είδε δεν ανέβηκε…
Και βάλθηκε να περιμένει τα άλλα 4 άτομα….

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. 15 ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.... ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θέλεις να δεις πόλεμο; Εδώ καταγράφουν τις κινήσεις, απλά μας ενημερώνουν. Να ευχόμαστε να μην γίνει πόλεμος, γιατί τότε η λέξη καταστροφή και πείνα θα είναι σαν μοτίβο στη ζωή όλων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]