Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο καλός «άσος» του Γιώργου Παπανδρέου


Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με βασικό (αλλά όχι μοναδικό) υπεύθυνο τον σημερινό τύποις πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο το χειρότερο. Δηλαδή, την πλήρη εξαθλίωση των πολιτών, λόγω πλήρους ανικανότητας (και όχι μόνο) των πολιτικών…, αλλά και την πιθανή μείωση του γεωγραφικού χώρου (ή εν γένει συμφερόντων) της Ελλάδας!!!

Ο σημερινός πρωθυπουργεύων, έχοντας οδηγήσει σε αδιέξοδο την οικονομία, φέροντας τεράστια ευθύνη για την ηθική κυρίως κατάπτωση (στο εσωτερικό) και απαξίωση (στο εξωτερικό) της πολιτικής και των πολιτικών της Ελλάδας, αντιμετωπίζει πλέον πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μίας κοινωνικής έκρηξης, για την οποία έχει προετοιμασθεί να αντιμετωπίσει, αλλά… μάλλον έχει κάνει λάθος (όπως πάντα) στους υπολογισμούς του.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όμως έχουν δύο ακόμη δυνατά «χαρτιά» να ρίξουν, προκειμένου να κατορθώσουν είτε για να διασώσουν τον Γ. Παπανδρέου είτε για να κερδίσουν χρόνο για την κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί απέναντι στους πολίτες.

Το πρώτο «χαρτί» είναι οι πιέσεις που ασκούνται στην ματαιοδοξία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ε. Βενιζέλου, ο οποίος βλέπει να χάνει (ουσιαστικά να διαλύεται) το κόμμα που ήθελε πάντα να αποκτήσει. Και οι πιέσεις αυτές είναι δυνατόν να ενεργοποιήσουν τα αισθητήρια εκείνα που θα οδηγήσουν τον Βενιζέλο σε μία ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αυτό, βέβαια (όπως το υπολογίζουν οι σχεδιαστές πολιτικής του Γ. Παπανδρέου), θα σημαίνει διάσωση (κυριολεκτική) του σημερινού πρωθυπουργού ο οποίος και θα αποχωρήσει τάχιστα «απογοητευμένος» και «πικραμένος» από το κόμμα του. Φυσικά θα προκηρυχθούν εκλογές μέσα από τις οποίες θα προκύψει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (εκτός εάν υπάρξουν ανατροπές στις τάσεις των ψηφοφόρων) και ουσιαστική επισημοποίηση όλων των μνημονίων και των μέτρων που μέχρι σήμερα έχουν παρθεί…Αυτό θα σημαίνει πως οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι, οι εκβιαστές και τα κάθε είδους διεθνή λαμόγια θα αποκτήσουν νέο χρόνο για να μπορέσουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα από όσα μέχρι σήμερα έχουν κατορθώσει να αποκομίσουν από την «επίθεση» που έχουν κάνει στην Ελλάδα και στο Ευρώ…

Το δεύτερο "χαρτί", μεγάλος «άσος» των συμβούλων του Γ. Παπανδρέου έχει να κάνει με τον φίλο (του Γ. Παπανδρέου) και γείτονα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι το δυνατότερο (και πιθανότερο) χαρτί που θα ριχτεί στο «τραπέζι». Είναι το χαρτί που θα εξασφαλίσει την άμεση συσπείρωση των πολιτών έναντι του ορατού εθνικού κινδύνου από την Τουρκία. Ένα βολικό θερμό επεισόδιο, λοιπόν, οπουδήποτε στο ανατολικό Αιγαίο, στην Ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου ή ακόμη και ένα σοβαρό επεισόδιο στην Κύπρο (μάλλον πολύ δύσκολο να συμβεί το τελευταίο), θα αποτελέσει το καίριο εκείνο «σημείο» που θα δώσει μία παράταση στην πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε πως ο τούρκος πρωθυπουργός δεν πρόκειται να συμπράξει σε κάτι τέτοιο εάν δεν του δοθούν τα ανταλλάγματα που θα ζητήσει… Και ο Γιώργος Παπανδρέου που έχει χαρακτηρισθεί ως ο πρωθυπουργός που μόνο δίνει (στους ξένους, ενώ μόνο παίρνει από τους Έλληνες…), μάλλον θα δώσει με μεγάλη ευκολία οτιδήποτε του ζητηθεί από τον τούρκο ομόλογό του, αφού έχει δηλώσει πως θέλει να «κοιμάται ήσυχος» ή για να μπορέσει να δημιουργήσει στη συνέχεια τις κατάλληλες συνθήκες της ασφαλούς διαφυγής του από την Ελλάδα…

Κανείς δεν αμφιβάλει πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου θα «ζεστάνει» το Αιγαίο. Μόνο, που, ίσως εκείνη τη στιγμή βιώσει και τεράστιες ανατροπές, μη προβλέψιμες…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Συμφωνώ με τις εκτιμήσεις σου, Κωνσταντίνε, εκτός από το σημείο εκείνο για την προκήρυξη εκλογών. Οι εξελίξεις, που ούτε τα ΜΜΕ τους δεν προσπαθούν να κρύψουν πλέον, δείχνουν ότι μέσα από την σκηνοθετημένη "κρίση" στην Ελλάδα, ήδη έχουν μπει οι βάσεις για την "οικονομική διακυβέρνηση" της ΕΕ, το υπερκράτος που θα αποφασίζει για τις τύχες των λαών της. Όταν ο ΓΑΠ επιμένει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, κάτι έχει στο νου του. Απλά αυτό το κάτι θα έχει σύντομα και την έγκριση άλλων "συνενόχων" κομμάτων της Βουλής, για να γίνει ένα ευρύ κυβερνητικό σχήμα που θα τους εξασφαλίσει την συνέχιση του αγαστού έργου τους χωρίς ενδιάμεσες εκλογές.

    Απλά η ταπεινή μου γνώμη. Ίσως να πέφτω έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μόνο δε συμφωνώ με το άρθρο αυτό, αλλά αν δεν έβλεπα ότι το γράφει κάποιος κωνσταντίνος, θα έλεγα ότι προέρχεται από την Χουριέτ.
    Δηλαδή με λίγα λόγια μας λέει ότι για να παραμείνει στη κυβέρνηση ο ΓΑΠ θα δώσει νησί?
    Αίσχος για την δημοσίευση τέτοιων μειοδοτικών "αναλύσεων". Λίγη ντροπή και σοβαρότητα δε θα έβλαπτε.
    Λυπάμε δε που σε αυτό το site έχω διαβάσει σοβαρές ειδήσεις και όχι τόσο ελαφρές αναλύσεις τύπου Τουρκοσήριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί σε κάνει να αμφιβάλεις αγαπητέ; Ο νεοπατριωτισμός που κατάργησε από την πρώτη ημέρα το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης; Μήπως θέλεις να αριθμήσω τα έργα εθνικοφροσύνης του Παπανδρέου; Απευκταίο είναι αγαπητέ αυτό το οποιο γράφτηκε, αλλά όλα συντείνουν στο γεγονός πως είναι η ύστατη σανίδα σωτηρίας του. Έννοια σου και η Χουριέτ έχει μάθει να συμπεριφέρεται διαφορετικά στην πολιτική Παπανδρέου και μαλιστα με πηχαία πρωτοσέλιδα τύπου "Bravo Giorgo"!!! Ή αμφιβάλεις και γι αυτό; Τέλος πάντων, ο καθένας μετην άποψή του, αλλά όταν υπονοείς πως γράφω υπέρ της Τουρκίας, ψάξτο καλύτερα, γιατί έτσι όπως το "πηγαίνεις" να βρεις... τοίχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aνώνυμε 3:55 μ.μ.

    Μειοδοτική δεν είναι η ανάλυση του Κωνσταντίνου, αλλά η κυβέρνηση που ανέδειξε ο κομματικός στρατός του σοσιαληστρικού κόμματος, τόσες φορές όσες χρειάστηκε για να επιτελέσει το μειοδοτικό της έργο. Σκέψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε κωσταντίνε, άστον. τί ασχολείσαι; δεν βλέπεις πως στενοχωριέται επειδη δεν μπορει να γράψει με πράσινα γράμματα; βαλτός είναι παλικάρι μου. μεροκάματο βγάζει. αμφισβητεί αυτά που βγάζουν μάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν το πιστεύω! ότι κάποιος θα έλεγε τον Κωνσταντίνο και πράκτορα των τούρκων! δπ θα ειναι απο τους γνωστούς - άγνωστους "σακουλάδες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρετε τι λένε. "Όταν κάποιος μας έδειχνε το φεγγάρι με το δάχτυλο, ο ηλίθιος κοίταγε το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι". Ε λοιπόν, κάποιος εδώ μέσα παίζει τον ρόλο του Πάγκαλου. Μας θέλει να κοιτάμε το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι. Αγνοήστε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόκειται περί παρεξήγησης. Καταρχήν δεν είμαι πράσινος.
    Κατά δεύτερον ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις. Δε νομίζω ότι είναι υπεύθυνη στάση να αναφέρονται πράγματα τα οποία εκθέτουν την χώρα μας, ότι δηλαδή εμείς θα ανοίξουμε την πόρτα στους Τούρκους. Οι Τούρκοι ούτως ή άλλως ξέρουμε ότι μας επιβουλεύονται. Συμφωνώ απολύτως ότι δεν είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα για πρωθυπουργό, αλλά δε βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας προκαταβάλλοντας ηττοπάθεια και τα εφιαλτικότερα των σεναρίων, που αν υπάρξουν...δε θα υπάρξει συγχώρεση.
    Συνεπώς κάποια πράγματα δε γράφονται έτσι χύμα.
    Τρίτον το να βρω τοίχο δε το κατάλαβα. Δεν απείλησα κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τα παιρνει απο τους ελληνες,και τα δινει σ ολα τα φρικια της γης!δεν εχει κανενα προβλημα με τις ευαισθησιες μας.γι αυτο μην μαλωνετε.θα τα κανει ολα!!!
    τον ενδιαφερει μονο να προλαβει να φυγει ζωντανος...εγω χαιρομαι που δεν θα προλαβει να φυγει!
    θα πληρωσει αμαρτιες ,εως τεταρτης γενεας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως η ευκολία με την οποία ο ΓΑΠ ξεστομίζει τις πιο απίθανες κοτσάνες ή ιδεολογήματα, δείχνουν έναν άνθρωπο αδίστακτο. Συμφωνώ ότι είναι ικανός για όλα, αν του δοθεί η ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντινε,δυστυχως υπαρχει κι ενα "τριτο χαρτι" που εχει να κανει με την λαθρομεταναστευση!
    Μην ξεχναμε τα επεισοδια του Μαϊου του 2009 και τι διαστασεις πηρε η ολη κατασταση με τα λαμογια των ΜΚΟ!
    Μια απλη προβοκατσια ειναι ικανη να κινητοποιησει τους πεμπτοφαλαγγιτες και να προβουν σε ανεξελεγκτα επεισοδια!
    Θεωρω παντως πιθανοτερο το 2ο σεναριο που περιγραφεις!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Ελληνική "ΓΗ" το όνομα Κωνσταντίνος είναι απολύτως συνδεδεμένο με τις λέξεις " ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ " - " ΘΑΡΡΟΣ " με μόναδική εξαίρεση εκείνους & εκείνες που συνεχίζουν ακόμη και τώρα να συμπράττουν με την αρχαιότατη λέξη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.........που έχει και συγκεκριμένο όνομα την σήμερον !
    Άλλωστε όλοι φέρουν ένα όνομα ή έναν τίτλο (είτε αληθινά είτε όχι)και όλοι έχουν σημειωθεί και υπογραμμισθεί γιατί η Ιστορία επρόκειτε να ξαναγραφτεί............στο εξής λοιπόν για όλους εσάς όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ονομαζόμαστε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΣ και συμπλέουμε με τις απόψεις του πρωτογράφοντος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην Ιστορία της Ελλάδας δυστυχώς υπήρξαν άτομα όπως π.χ. ο Εφιάλτης, ο Πήλιος Γούσης κ.λ.π. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να είναι ένας από αυτούς ο Γ. Παπανδρέου ή Τσαντ ή όπως επιθυμεί να λέγεται; Αν όμως υπήρχε τότε ιστορικά κάποιος, που να καταγγείλει από πριν την προδοσία, τότε μόνο καλό θα μπορούσε να υπάρξει από την καταγγελία και όχι κάκό! Να φοβόμαστε τα "σφραγισμένα" στόματα, όχι τις ελεύθερες και αιτιολογημένες τοποθετήσεις! Πολύ περισσότερο, η αλήθεια, έστω και αν είναι άσχημη, μόνο καλό μπορεί να φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]