Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρηξη σε Γαλλικό πυρηνικό εργοστάσιο


Μόλις εκατό χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, κοντά στην πόλη Αβινίον, στις 12 .45 μ.μ. ώρα Ελλάδας, έγινε έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί από τις Γαλλικές αρχές ένας νεκρός, ένας πολύ σοβαρά τραυματίας, ενώ αναφέρονται πολλοί τραυματίες…

Το συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο κατασκευάστηκε το 1955 και ασχολείται με ενεργειακά και έρευνα στην ραδιενέργεια (κάπως έτσι λειτουργούν οι χώροι κατασκευής πυρηνικών όπλων…)

Το εργοστάσιο βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια της Αβινιόν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έκρηξη έγινε σε κλίβανο επεξεργασίας καταλοίπων χαμηλής περιεκτικότητας σε ραδιενέργεια.

Η γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας ASN δηλώνει μη διαρροή ραδιενέργειας από τις Γαλλικές αρχές, οι οποίες επικαλούνται έλλειψη προληπτικών μέτρων από τις γειτονικές βιομηχανίες!!!

Τέλος, έχει ήδη δημιουργηθεί ζώνη αποκλεισμού γύρω από το εργοστάσιο

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]