Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι “αυτοκρατορικές” οθωμανικές περιοδείες στη Θράκη συνεχίζονται…


Άλλος ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος επιθεωρεί τους…υπηκόους του σε Κομοτηνή και Ξάνθη σε μία (ακόμη)…ιδιωτική επίσκεψη – και ενώ οι γελοίες τοπικές αρχές συνεχίζουν με τρόπο όλο και πιο προκλητικό τον μακάριο ύπνο του ηλίθιου (ή του νενέκου)…

Όλοι γνωρίζετε βεβαίως τα της επίσκεψης του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Αλή Μπαμπατζάν, προ ημερών στη Θράκη. Η επίσκεψη, ως γνωστόν, βαφτίστηκε…ιδιωτική (πολύ της μόδας πλέον η λέξη, από την προ μηνών βασιλική επίσκεψη της Ερντογάναινας και την περιοδεία του Νταβούτογλου ως τις επισκέψεις ημετέρων αυτοδιοικητικών στην Τουρκία), οπότε μερικοί διανοητικά καθυστερημένοι μπορεί και να … ησύχασαν.

Εμείς πάντως, που είδαμε άλλη μια αυτοκρατορικών διαστάσεων περιοδεία υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου στα μέρη μας, υποδοχές με κόκκινα χαλιά και πλήθη λαού σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Πομακοχώρια και μεγαλόστομα κηρύγματα και δηλώσεις για τους…Τούρκους της Δυτικής Θράκης – με όλα τα γνωστά συμπαρομαρτούντα περί της Μητέρας Πατρίδας που είναι πάντα εδώ για την προστασία τους (από ποιους άραγε;) – εμείς λοιπόν μάλλον δεν…ησυχάσαμε. Ίσως γιατί υπήρξαμε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες ακόμη ενός εκκωφαντικά προκλητικού επεισοδίου της παρέλασης Τούρκων επισήμων στη Θράκη, μιας παρέλασης που εδώ και πολλούς μήνες συνεχίζεται ανενόχλητη, λες και έρχονται για να επιθεωρήσουν κάποια επαρχία τους.

Για την ιστορία, σας παραθέτουμε απλώς εδώ σήμερα την ίδια την επίσημη ανακοίνωση του αρχιπράκτορα ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε για την όλη επίσκεψη του Μπαμπατζάν στη Θράκη (όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ψευτομουφτείας στις 8/9/2011 – και μεταφράστηκε από το αδελφό ιστολόγιο http://tourkikanea.gr).

Η ανακοίνωση (ως επίσημο κείμενο άλλωστε) δεν περιέχει ασφαλώς λεκτικές προκλήσεις, ακόμη κι έτσι όμως ο πανηγυρικός της χαρακτήρας είναι οφθαλμοφανής. Επισυνάπτουμε και κάποιες φωτογραφίες από τη συνάντηση Μέτε-Μπαμπατζάν (εννοείται βέβαια πως για μια ακόμη φορά, όποιος Τούρκος επίσημος έρχεται στην περιοχή συναντά μόνο τους ψευτομουφτήδες, φτύνοντας κατάμουτρα την ελληνική έννομη τάξη), όπου διακρίνονται φυσικά και άλλα σεσημασμένα μπουμπούκια (όπως ο τουρκοπρόξενος Κομοτηνής – και αρχιπράκτορας της ΜΙΤ – Μουσταφά Σάρνιτς στην 3η από αυτές) και γενικά, όπως πολύ εύκολα όλοι σας διαπιστώνετε, επιβεβαιώνεται πλήρως το άκρως …διακριτικό και βαθύτατα…ιδιωτικό της επισκέψεως.

Σε άλλο σχόλιο εμείς δεν θα προβούμε, γιατί θα πούμε χοντράδες. Μ’ αυτά που ζούμε άλλωστε καθημερινά σ’ αυτόν τον τόπο, όλα τα άλλα σχόλια έχουν πλέον στερέψει…

«ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ T.C. ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ ΖΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ


Επ΄ευκαιρία των διακοπών του Μπαϊραμιού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας Αλή Μπαμπατζάν, η αξιότιμη σύζυγος του μαζί με συγγενείς και τα τρία παιδιά τους πραγματοποίησαν στις 30-8-2011 μια ιδιωτική επίσκεψη στην Δυτική Θράκη.

Η επιτροπή μετά το ναμάζι στο Εσκί τζαμί της Κομοτηνής, επισκέφτηκε την Ξάνθη. Ο κύριος Αλή Μπαμπατζάν και οι συν αυτώ επισκέφτηκαν πρώτα τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Η υποδοχή στην μουφτεία με την συμμετοχή και πολλών ιμάμηδων της περιοχής, υπήρξε ενθουσιώδης. Ο κύριος Μπαμπατζάν είχε χειραψία με όλους που βρισκόταν εκεί και τους ευχήθηκε για το Μπαϊράμι. Ο κύριος μουφτής ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σχετικά με την Ξάνθη και τις δραστηριότητες της μουφτείας και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για αυτήν την επίσκεψη. Ο κύριος Μπαμπατζάν ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τον ίδιο και για την οικογένεια του, και μετά αποχώρησαν από την μουφτεία για να πάνε στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Αργότερα πήγε στον Εχίνο όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής, ολοκληρώνοντας έτσι την επίσκεψή του στην Ξάνθη».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αφήστε τους να ξοδεύουν χρήματα σε δείπνα, να αλληλοβραβεύονται και να χαλάνε τις σόλες των παπουτσιών τους με τα συχνά πήγαινε έλα. Αυτά θα τους μείνουν στο τέλος. Οι αναμνήσεις. Γιατί ο "οθωμανισμός" που τους ξύπνησε ξαφνικά και πήραν σβάρνα γη και θάλασσες θα τους βγει ξυνός στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]