Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωτογενές έλλειμμα αξιοπιστίας και πρωτοφανές πλεόνασμα αναισθησίας

Τέλειωσε η παράσταση του κ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη.

Οι κομπάρσοι, υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι, πληρώθηκαν μάλιστα και με «εκτός έδρας» αποζημιώσεις, από χρήματα των φορολογουμένων, για την παρουσία τους στην συμπρωτεύουσα.

Η σκηνοθεσία προέβλεπε ως happening, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύγκληση, δήθεν εκτός προγράμματος, του υπουργικού συμβουλίου, που κάτω από «δραματικές» συνθήκες, οι οποίες όμως φαίνεται πως δεν υπήρχαν την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ, την επιβολή ειδικού τέλους σε όλα τα οικοδομήματα.

Το νέο χαράτσι θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο την είσπραξη, περίπου 2 δισ. ευρώ.

Το happening είχε και λαϊκιστικές προεκτάσεις, με το κόψιμο ενός μισθού από τους λεγομένους αιρετούς άρχοντες.

Στο φινάλε ο μισός θίασος επί σκηνής, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, προσπάθησε να διασκεδάσει το πλήθος με χιούμορ.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε ερωτήματα, επί της διδαχθείσης ύλης, «εγκύρων» και «εντίμων» δημοσιογράφων.

Τον χορό των ερωτήσεων άνοιξε, ποιος άλλος, ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.

Υπήρξαν όμως και ερωτήσεις εκτός διδαχθείσας ύλης, όπως αν θα πτωχεύσουμε ἤ αν θα επιβληθούν άλλα μέτρα, στις οποίες ο πρωθυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος… και παπαγάλιζε κάτι περί πρωτογενούς ελλείμματος, και ευθυνών της Νέας Δημοκρατίας.

Το νεο-εφευρεθέν σόφισμα περί πρωτογενούς ελλείμματος θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα στην πρακτική δικαιολόγησης των διαφόρων μέτρων που αναμένουν στον προθάλαμο της παπανδρεϊκής πολιτικής. Μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται από πρωτογενές έλλειμμα αξιοπιστίας, και πρωτοφανές πλεόνασμα αναισθησίας.

Κύρος Χ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]