Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι καμαριέρες της Ελληνικής πολιτικής δίνουν τη "Μακεδονία" στα Σκόπια

  • Το “tutti-frutti” κράτος και η “tutti a tavola” εξωτερική πολιτική μας

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, μαζί με τη βάση και το σιντριβάνι θα έχει ύψος περίπου 22 μέτρα (12 μέτρα το άγαλμα και 10 μέτρα η βάση).

Όμως, ακόμη κι αν τοποθετήσει ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ύψους τριών χιλιομέτρων, ο – περπατάω ως κουτσαβάκιον εις την παλαιάν Τρούμπα – Γκρούεφσκι, δεν πρόκειται να γλιτώσει από την εσωτερική αμφισβήτηση των ίδιων των Σκοπιανών, τουλάχιστον όσων το δουλεύουν λίγο το ρημάδι και δεν το έχουν απλώς για βάρος.

Ο Petar Arsoski (MA degree in Political Science), ο άνθρωπος που αποκάλεσε το σκοπιανό μόρφωμα ως "πολυπολιτισμικό, tutti-frutti, κράτος", ειρωνευόταν τον ψευδομακεδονισμό των Σκοπίων στην εφημερίδα Utrinski Vesnik, στις 24 Σεπτεμβρίου 2009: "Η "μακεδονική εθνική ταυτότητα" χάνεται μέρα με τη μέρα. Οι άρχουσες ελίτ προσπαθούν να επιβάλουν μια νέα ερμηνεία των ριζών μας, συνοδευόμενη από την εντατική αντιγραφή και καθιστώντας την αρχαία, σε άμεση συσχέτιση μάλιστα με την τρέχουσα συζήτηση του [είμαστε] "αρχαίοι ή Σλάβοι;". Ως αποτέλεσμα αυτού του παρανοϊκού επιχειρήματος, η σπονδυλική στήλη της "μακεδονικής ταυτότητας" έχει ήδη σπάσει. Η εθνική μας συνείδηση προσπαθεί να αποδεχθεί και να επεξεργαστεί όλα τα ζητήματα περί της καταγωγής μας, χωρίς τη δυνατότητα να τα απορρίψει, όπως ακριβώς ένας άμορφος εγκέφαλος. Αυτό οδηγεί σε μια παραδοξότητα ότι είμαστε αρχαίοι-Σλάβοι «Μακεδόνες», που γεννηθήκαμε εδώ πριν από 200.000 περίπου χρόνια, πολύ προτού εμφανιστεί η πρώτη αμοιβάδα στη γη. Ένα μόνο πράγμα είναι σίγουρο: Είμαστε λιγότερο βέβαιοι για τη δική μας ταυτότητα τώρα από ότι πριν αρχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε. Δεν ξέρω πως θα βρούμε κοινά σημεία με την Ελλάδα, όταν δεν μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία με τον εαυτό μας".

Το ίδιο ειρωνικός είναι και ο Zarko Trajanovski, αρθρογράφος της εφημερίδας Dnevnik, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, "διεξάγει μια αυτοκαταστροφική, "Βουκεφαλική" πολιτική πλύσης εγκεφάλου. Μέχρι χθες κοιμόμασταν ως Σλάβοι Μακεδόνες, σήμερα ξυπνάμε ως αρχαίοι Μακεδόνες… Ποιος ξέρει πώς θα ξυπνήσουμε αύριο…".

Ο Nikola Popovski, με τη σειρά του, είπε στην Dnevnik: "«Αυτός (σ.σ. ο Γκρουέφσκι), μαζί με την πολιτική του, τις τρελές ιδέες του για την αρχαιοποίηση της χώρας, καθώς και την ανοιχτή εχθρότητα προς όλους όσοι δεν είναι πιστοί στην ιδεολογία και την εξουσία του, προκάλεσε σύγχυση μέσα στην κοινωνία μας».

Κι ο Denko Malevski, ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την πρώην Γιουγκοσλαβία, δήλωσε: "Όσον αφορά τον (σ.σ. Μέγα) Αλέξανδρο και τη θέση του στην ιστορία της χώρας (σ.σ. ΠΓΔΜ) εκφράζω την ανησυχία μου, γιατί είναι το αποτέλεσμα ενός πολιτικού σχεδιασμού και όχι η ιστορική αλήθεια."

Σ’ αυτό, λοιπόν, το "tutti-frutti κράτος" είναι έτοιμες οι δικές μας "καμαριέρες του Σόρος" να εκχωρήσουν το όνομα Μακεδονία. Θα τους αφήσουμε; Δεν νομίζω, "Τάκη"…

Ο "σάλτα και λαλήσου Γκρούεφσκι"

ΠΑΝ ΛΟΞΙΑΣ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αχ Νικολά. Είδατε τι γίνεται με τα παιδιά που δεν έχουν καλή σχέση με τους γονείς τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΙΓΙΟΙ ΠΟΤΕ
    ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ ΣΚΟΠΙΑΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]