Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist: Εκλογές σημαίνουν πτώχευση

Εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, τότε, οι πιθανότητές της να αποφύγει τη χρεοκοπία θα είναι χαμηλότερες παρά ποτέ, προειδοποιεί ο Economist.

«Εάν γίνουν εκλογές, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μία δυσκίνητη κυβέρνηση συνασπισμού. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αντιτίθεται στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπως και τα μικρά αριστερά κόμματα της Ελλάδας. Η δημοσιονομική προσαρμογή αναμένεται να επιβραδυνθεί, οι διαρθρωτικές αλλαγές να αναβληθούν», εξηγεί το δημοσίευμα.

Όπως γράφει ο Economist, το μπαράζ των παγιδευμένων δεμάτων που έφτασε σε πληθώρα πρεσβειών στην Ελλάδα και κατευθύνθηκε ακόμα και προς τους

Angela Merkel, Silvio Berlusconi και Nicolas Sarkozy, ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν ο Γ. Παπανδρέου, την ώρα που έχει μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ένα τεστ υψηλού κινδύνου για το ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντάς τις σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

Εάν η απειλή του επιβεβαιωθεί και η χώρα φτάσει στις γενικές εκλογές, «αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να αποφύγει μια εξαναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους της».

Όπως γράφει ο Economist, οι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αβέβαιοι, με πολλούς να ετοιμάζονται να ψηφίσουν λευκό ή απλά να μην προσέλθουν στις εκλογές. Λίγοι, όμως, αναμένεται να προτιμήσουν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγορείται ότι αύξησε τα ελλείμματα.

Οι συντάκτες επισημαίνουν τις ανησυχίες των αγορών, παρατηρώντας το άλμα των spreads έπειτα από την απειλή εκλογών του Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, εντοπίζουν και σημάδια επιβράδυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς όπως αναφέρουν, δράσεις όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων βρίσκονται εκτός χρονοδιαγράμματος ενώ και τα φορολογικά έσοδα δεν επιτυγχάνουν το στόχο.

Ακόμα και το φιλόδοξο σχέδιο της περαίωσης έκανε κακή αρχή, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς εξηγεί ότι χιλιάδες επαγγελματίες που πίστευαν ότι είχαν καλύψει τις υποχρεώσεις τους καλούνται τώρα να πληρώσουν. «Πώς μπορώ να ψηφίσω για μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όταν αυτή με αντιμετωπίζει σαν εγκληματία», αναφέρει εισαγωγέας, του οποίου τις δηλώσεις φιλοξενεί ο Economist.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς θα πτωχεύσουμε, αλλά αυτοί θα χάσουν τα λεφτά τους. Καλύτερα να προτιμήσουμε την έντιμη πενία, παρά την ισόβια τοκογλυφία.

    Αλλά χρειάζονται (... δεν τον γράφω) κότσια και κανείς δεν τα έχει (τα ... κότσια) από αυτές τις αρκούδες που μας κυβερνούν. Αυτοί δεν έχουν να χάσουν ούτε "γρόσι". Κάνουν το νούμερο που τις έχει μάθει ο αρκουδιάρης (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ), τρώνε γερά και το πόπολο καλείται να τους (ξανα)ψηφίσει για να γλύφει κι αυτό κανένα κόκκαλο. Άνεργοι μέχρι τα σαράντα και σύνταξη στα 80.

    Βγήκαν οι προστάτες των αρκουδιάρηδων να χτυπήσουν κι αυτοί το καμπανάκι του κινδύνου : Εκλογές σημαίνουν πτώχευση! Ναι, το σημαίνουν, αλλά σημαίνουν ότι κι αυτοί θα χάσουν τα λεφτά τους, τα δανεικά που μας έδιναν για να αγοράζουμε/πουλάμε τα προϊόντα τους.

    Ας βγούν οι κρυμμένες κεφαλές των οικονομολόγων και ας τους πουν με μια οικονομο-τεχνική μελέτη, ξέρουν αυτοί, τόσα μας δανείσατε, αλλά τόσες "μερσεντές", τόσες "μπεβέ", τόσα υποβρύχια, μπόμπες, κανόνια κι αεροπλάνα κλπ., κλπ., δικά σας αγοράσαμε και πουλήσαμε. Εδώ τα δάνεια, εκεί τα έξοδα αγοράς/πώλησης προϊόντων τους, να δούμε τότε τι θα μας πει "η παλάντζα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]