Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλάτη βάζει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση Παπανδρέου

  • Όλα πηγαίνουν καλά, μας λέει το ΔΝΤ σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει την οργή των Ελλήνων, δίνοντας την εντύπωση πως άρχισε να φαίνεται «φως στο τούνελ». Μάλιστα, η δήλωση του ΔΝΤ ήταν χαρακτηριστική: «Η Ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται πια στην εντατική»!!!
Ας προσπαθήσουμε, από τη μεριά μας, να αναλύσουμε αυτή την εν μέσω θέρους παρέμβαση του ΔΝΤ. Ξεκινώντας τον προβληματισμό μας πρέπει να απαντήσουμε στο λογικό ερώτημα:
- Γιατί έγινε αυτή η δήλωση τώρα;
- Ποιοι λόγοι ανάγκασαν τους σκληρούς του ΔΝΤ να μεταφέρουν τόσο σύντομα μία νότα ελπίδας;
- Σε τι αποβλέπουν μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης ο Στρος Καν και η παρέα του;
Γεγονός είναι πως το κλίμα απέναντι στην κυβέρνηση κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι. Η συγκεκριμένη παρέμβαση-δήλωση του ΔΝΤ λειτουργεί ως βαλβίδα ασφαλείας-εκτόνωσης της πίεσης προκειμένου να κερδίσει χρόνο τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πραιτωριανοί του θα πρέπει να εκμεταλλευθούν, νομοθετώντας σειρά μέτρων και «νομιμοποιώντας» την παρεμβατικότητα του ΔΝΤ μέσω Συντάγματος (στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η φύση του ΔΝΤ παραβιάζει ασύστολα το Σύνταγμα της Ελλάδας, αφού κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνει για τους πολίτες της χώρας, των οποίων τα δικαιώματα σχεδόν εκμηδενίζει, ενώ την ίδια στιγμή παύει κάθε υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες).
Η δήλωση γίνεται αίφνης εν μέσω θέρους επειδή οι πιέσεις αυτήν ειδικά την χρονική περίοδο, θα αρχίσουν να γίνονται ορατά τα επιβληθέντα μέτρα και οι αντιδράσεις αναμένεται να αυξάνονται καθημερινά. Η συγχώνευση – εξαγορά ΑΤΕ, ΤΤ από την Τράπεζα Πειραιώς (σκάνδαλο για το οποίο έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει ο Άρειος Πάγος ζητώντας από τον κύριο Σάλλας εξηγήσεις και αποδεικτικά στοιχεία ικανότητας της Τράπεζας Πειραιώς) οξύνει τα πνεύματα, αφού υπάρχουν (έστω και ασαφείς) παράξενες οικονομικές κινήσεις. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κύριος Παναγιωτακόπουλος (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) η συγκεκριμένη υπόθεση δικαίως θα φτάσει σε ειδικό δικαστήριο και ίσως να οδηγήσει απ’ ευθείας στον Κορυδαλλό τους εμπλεκόμενους σε αυτήν (αφήνοντας υπόνοιες πως ανάμεσα στους εμπλεκόμενους υπάρχουν και πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου). Έτσι, η δήλωση του ΔΝΤ, ηρεμεί την κατάσταση ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει να κάνει, αποσπώντας ταυτόχρονα την προσοχή από ένα σχεδόν βέβαιο πιθανότατο σκάνδαλο εκποίησης κρατικών τραπεζών (να σημειωθεί πως το ΤΤ πληρώνοντας όλες του τις υποχρεώσεις διατηρεί στα ταμεία του 4 δισ. ευρώ και είναι κάτι περισσότερο από περίεργο πως πουλάει το ένα τρίτο της αξίας του -δηλαδή 1,33 δισ. ευρώ- για λιγότερο από 700 εκατ. Ευρώ!).
Δεδομένης της σωρευμένης οργής των πολιτών, αλλά και των επερχόμενων μέτρων, το ΔΝΤ αποφάσισε να βάλει «πλάτη» στην παραπαίουσα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Η παραπλάνηση, το κέρδος χρόνου και η παροχή ψευδαισθήσεων στους πολίτες γίνονται όμως ένα παράξενο μίγμα που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε εκρηκτικό μεγάλης ισχύος… Την οργή του έλληνα πολίτη τρέμει ο Στρός Καν και γνωρίζει πως η Αργεντινοποίηση της χώρας είναι πλέον γεγονός, τα συμπτώματα του οποίου απλώς δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη. Γνωρίζει ο "πρώτος" του ΔΝΤ τι ακριβώς σημαίνει οργισμένος και αποφασισμένος πολίτης ο οποίος έχει τοποθετηθεί με την πλάτη στον τοίχο. Και αυτή την εικόνα προσπαθεί να τροποποιήσει με την σημερινή παρέμβασή του. Για την ακρίβεια, ποσώς ενδιαφέρεται ο Στρος Καν τι θα συμβεί στην χώρα και στα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν θα έρθει η στιγμή του ξεσηκωμού των πολιτών. Απλά, φροντίζει να κερδίσει χρόνο, για να πάρει όσα περισσότερα μπορεί υπέρ του ΔΝΤ και των "δανειστών"-τοκογλύφων της Ελλάδας. Με την δήλωση αυτή, όμως ο Στρος Καν δημιουργεί και το άλλοθι του συστήματος, για την επόμενη ημέρα: "Είμασταν έτοιμοι να παραδώσουμε τη χώρα καθαρή, με υγιές οικονομικό σύστημα, αλλά οι έλληνες πολίτες βιάστηκαν και κατέστρεψαν την προσπάθεια αυτή"...
Τελικά, μήπως κάποιος πρέπει να θέσει προς το ΔΝΤ και τον κύριο Στρος Καν το εύλογο ερώτημα: Αφού ο ασθενής βγήκε από την εντατική σε τι ακριβώς κατάσταση βρίσκεται; Είναι εντάξει; Αν ναι, τότε το ΔΝΤ οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από τον κυβερνητικό έλεγχο που ασκεί και να παυθεί το μνημόνιο. Αν ο ασθενής (η Ελλάδα) χρειάζεται ένα στάδιο αποθεραπείας, πόσο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει; Και τέλος, εάν ο ασθενής βγήκε από την εντατική, μήπως βρίσκεται σε κώμα και οι «γιατροί» έχουν αποφασίσει να «πειραματιστούν» περαιτέρω με την ασθενή χώρα και την οικονομία της; Ή μήπως κάποια στιγμή θα μας πούνε το γνωστό "η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε;"
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Ψίθυροι ακούγονται και για την «μεγάλη» πυρκαγιά στην Αθήνα, η οποία επίσης αποσπά την προσοχή από πραγματικά φλέγοντα θέματα. Ελπίζουμε οι ψίθυροι να είναι απλώς κακίες και να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα... Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε πως τα έξοδα της Βουλής, Α' εξαμήνου του 2010, για την συμμετοχή των "εθνοσωτήρων" σε διάφορες επιτροπές, για να κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή, ανήλθαν στα 2,67 εκατομμύρια ΕΥΡΩ!!! Ο κύριος Στρος Καν γνωρίζει γι αυτήν την συμπεριφορά της "ίωσης";…





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εξαιρετικό κείμενο στο οποίο τίθονται εύλογα ερωτήματα και απαντώνται με βάση την κοινή-ορθή λογική σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πλάτη ο τύπος εκπλήρωσε αυτά που υποσχέθηκε, τα πήρε και τώρα δεν τον χρειάζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]