Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι οικονομικοί δολοφόνοι είναι εδώ

  • Δεν τίθεται θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ. Κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με το μνημόνιο η χώρα έναντι της τρόικας, γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, που αφορούν μόνο τη χονδρική και τα τιμολόγια
  • Πριν από λίγες ημέρες η τρόικα εισηγήθηκε την πώληση των λιγνιτικών κοιτασμάτων μας σε ποσοστό 40%
  • Εσείς ποιά λέτε να είναι η αλήθεια; Μήπως αυτή που λέγεται ξεδιάντροπα στο βίντεο που ακολουθεί;
Στη φράση αυτή στελέχους της κυβέρνησης αποτυπώνεται η γραμμή που πρόκειται από εδώ και πέρα να ακολουθηθεί, λίγες ώρες μετά τη «βόμβα» που έριξε η Κομισιόν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή της με τη διοίκηση της ΡΑΕ, ότι μόνον ένας τρόπος υπάρχει για να ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, η πώληση μεγάλου μέρους λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι κοινοτικοί που εν συνεχεία συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κ. Μαθιουδάκη χαρακτήρισαν «τσιρότα» τις δρομολογούμενες αλλαγές και αντ΄ αυτών υπέδειξαν την πώληση του 40% των λιγνιτικών και του 40% των υδροηλεκτρικών μονάδων της επιχείρησης σε ιδιώτες.
Κυβερνητικές πηγές ωστόσο πιστεύουν ότι οι υποδείξεις αυτές αντανακλούν μάλλον τις προθέσεις της Κομισιόν (και όχι της τρόικας) που, όπως εκτιμούν, θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να πιέσει προς την κατεύθυνση βιαίων αλλαγών στον ενεργειακό τομέα, όπου πράγματι η Ελλάδα κατέχει υψηλή θέση στη λίστα των παραβατών, με αρκετές αιτιολογημένες γνώμες να τη βαρύνουν. «Επισήμως πάντως από την τρόικα θέμα πώλησης μονάδων δεν έχει τεθεί. Από τις αλλαγές που δρομολογούμε σε χονδρική και λιανική, μέχρι το να πουλήσουμε μονάδες της ΔΕΗ, υπάρχει τεράστια διαφορά», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σε επιφυλακή
Βέβαια, όταν τα στελέχη της ΡΑΕ υπενθύμισαν την Παρασκευή στους κοινοτικούς ότι το μνημόνιο δεν μιλάει για εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. αντέτεινε ότι «τα μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται. Άλλωστε, τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής που ενδιαφέρεται να ανακάμψει η οικονομία, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε»! Γι’ αυτό και στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την ανησυχία τους και βρίσκονται σε επιφυλακή.
Για την ώρα συνεχίζουν με την οριστικοποίηση των αλλαγών στη λειτουργία της αγοράς χονδρικής και την αναδιάρθρωση των τιμολογίων λιανικής έως 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που τεθεί και επισήμως από την τρόικα το φλέγον θέμα;
«Θα το εξετάσουμε όταν και εφόσον τεθεί και θα δώσουμε μάχη να μην περάσει. Άλλωστε, αν αποδειχθεί ότι το μνημόνιο είναι κάτι που αλλάζει, προστίθενται ή αφαιρούνται από αυτό υποχρεώσεις, αυτό θα συμβεί και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στην ενέργεια και προφανώς τότε το θέμα θα τεθεί από την κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο», λένε στο υπουργείο.

Ένα σενάριο
Σε περίπτωση ανατροπών πάντως και προκειμένου να αποφύγει την επιβολή της βιαίας πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, ένα σενάριο που είχε πέσει από καιρό στο τραπέζι αφορά την πώληση μέρους της παραγόμενης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης σε τρίτους. Δηλαδή, να παραμείνουν τα λιγνιτικά και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στην κυριότητά της, αλλά ένα ποσοστό της παραγόμενης από αυτά φθηνής ενέργειας να βγει σε διεθνείς διαγωνισμούς με αποδέκτες μόνο ιδιώτες, σενάριο πάντως που θεωρήθηκε ανεπαρκές από τους κοινοτικούς κατά τη συνάντησή τους με τη ΡΑΕ.

Παρακολουθείστε όλα τα βίντεο. Αποκαλύπτουν πόσο ειλικρινής είναι η ελληνική κυβέρνηση για μία ακόμη φορά. Και μην ξεχνάμε πως οι "οικονομικοί δολοφόνοι" ζητάνε εκμετάλλευση του ορυκτού (και κάθε άλλου) πλούτου της χώρας στην οποία επιτίθενται














Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Θα δώσουμε μάχη να μην περάσει."

    Το ξεπούλημα ξεκινάει με τη δημιουργία του "κατάλληλου" κλίματος στη κοινή γνώμη.

    Τα Μ.Μ.Ε. με τη πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε όλα τα πρόσφατα "δεν" και τα παλαιότερα και πρόσφατα "θα" που ακούμε/ακούσαμε από την κυβέρνηση.

    Όταν ακούμε για όπως "μάχες" θυμόμαστε τις μάχες του Λοβέρδου και των λοιπών κυβερνητικών παραγόντων που κατέληξαν σε αντιασφαλιστικούς νόμους.

    Όταν ακούς "δεν" σημαίνει ότι τα ήδη αυξημένα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. θα αυξηθούν υπέρμετρα (πάγια & τιμή της κιλοβατώρας) ώστε να παρακαλάει ο λαός να πουλήσει τη Δ.Ε.Η.- ορυκτό πλούτο στα μεγαλολαμόγια τα οποία θα αυξήσουν κι άλλο την τιμή της κιλοβατώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού είναι τα βίντεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περίμενε λίγο για να φορτώσουν και μετά είναι όλα στη διάθεσή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]