Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διφορούμενο μήνυμα της Άγκυρας στους τουρκόφρονες της Θράκης

  • Αρίντς: "Όσο πιο δυνατές είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόσο πιο άνετα και ήρεμα θα ζουν οι μουσουλμάνοι Τούρκοι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη"
Ο Μπουλέντ Αρίντς, Υπουργός Επικρατείας και αναπληρωτής Πρωθυπουργός, είχε επαφές στην Κομοτηνή και την Ξάνθη με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του Σαδίκ Αχμέτ.
Το μνημόσυνο οργανώθηκε στην Κομοτηνή από τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» και το DEB, το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Σαδίκ και το οποίο γίνεται προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα εξέλεξε νέο πρόεδρο και νέα ηγεσία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη Θράκη, ο κ. Αρίντς συνοδευόταν από τους δύο μειονοτικούς βουλευτές κ. Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μαντατζή, οι οποίοι παραβρέθηκαν μάλιστα και στο μνημόσυνο του Σαδίκ.
Ο κ. Αρίντς, σε ομιλία του το Σάββατο στην Κομοτηνή, τίμησε τον Αχμέτ Σαδίκ, τον «πρωτοπόρο της υπόθεσης του τουρκισμού στη Δυτική Θράκη», όπως είπε, και εξέφρασε την ελπίδα η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να βελτιώσει και τις συνθήκες ζωής της «τουρκικής μειονότητας». Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ακόμη ότι η χώρα του δεν δέχεται ότι «το καθεστώς των συλλόγων,ο μουφτής και πλήθος άλλων προβλημάτων δεν υφίστανται...»
Ο κ. Αρίντς σε χαιρετισμό του που κατόπιν κινητοποίησης είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν χίλιοι μειονοτικοί για να τον υποδεχτούν, είπε ότι η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας είναι καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν και στο μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερα. Ο Αρίντς τους ζήτησε «να μη φοβούνται γιατί η Τουρκία είναι δίπλα τους», καθώς η τουρκική κυβέρνηση, για τα δικαιώματα τους, θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο.
Ο κ. Αρίντς επισκέφθηκε και το κτίριο της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και συναντήθηκε με τον μουφτή Ι. Σερήφ.
Ο κ. Αρίντς χθες περιόδευσε και στην Ξάνθη όπου επισκέφθηκε τα γραφεία της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» και συναντήθηκε με τον μουφτή Α. Μετέ που είναι και ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης», πριν αναχωρήσει οδικώς για να επιστρέψει στην Τουρκία.
Ο γιατρός Σαδίκ Αχμέτ, είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995.
«Θέλουμε να μετατρέψουμε τη φιλία και τη συνεργασία μας σε εταιρική σχέση»
O Αρίντς μετέβη στην Κομοτηνή μιλώντας στους δημοσιογράφους στον μεθοριακό σταθμό İpsala είχε δηλώσει ότι η Τουρκία επιθυμεί να αναπτύξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και να το μετατρέψει αυτό σε εταιρική σχέση προσθέτοντας: «Όσο πιο δυνατές είναι οι σχέσεις αυτές, τόσο πιο άνετα και ήρεμα θα ζουν οι μουσουλμάνοι Τούρκοι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη».
Ο υπουργός Επικρατείας Arınç υπενθύμισε τις 22 συμφωνίες μαζί με το πρωτόκολλο που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε τον Μάιο στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan.
«Εμείς», συνέχισε «επιθυμούμε να αναπτύξουμε τη φιλία και τη συνεργασία με την Ελλάδα και μάλιστα να το μετατρέψουμε αυτό σε εταιρική σχέση. Όσο πιο δυνατές είναι οι σχέσεις αυτές, τόσο πιο άνετα και ήρεμα θα ζουν οι μουσουλμάνοι Τούρκοι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη. Θα μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα ευκολότερα».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]