Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Τελ Αβίβ για συνομιλίες

  • Αιφνιδιαστική συνάντηση του αμερικανού στρατιωτικού με ισραηλινούς αξιωματούχους, χωρίς να δημοσιεύεται ο λόγος και τα θέματα της επίσκεψης αυτής
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, νάυαρχος Mike Mullen, έφθασε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ, όπου και συναντήθηκε αμέσως με τον ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi. Συνάντηση του Mullen έχει προγραμματιστεί και με τον υπουργό άμυνας του Ισραήλ Ehud Barack για σήμερα το μεσημέρι.
Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ δήλωσε ότι "η παραμονή του Mullen στο Ισραήλ θα είναι μικρής διάρκειας και ότι ο ναύαρχος θα συναντηθεί με τον Ashkenazi, τον Barack και μερικούς ακόμα αξιωματούχους του Ισραήλ". Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου άμυνας δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τον υπουργό άμυνας Ehud Barack θα είχαν ως κύριο θέμα "τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο καθώς και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν". Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, αξιωματούχοι του υπουργείου άμυνας φέρονται να είπαν ότι οι δύο άνδρες θα συζητούσαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ και την κατάσταση στη Συρία και στον Λίβανο.
Το άλλο θέμα των συνομιλιών του Mullen με ισραηλινούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αναμένεται να είναι η επιδείνωση στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ισραηλινών σε στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι της Γάζας, που έγινε αφορμή για το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών.
Η μετάφραση έγινε από την μεταφραστική ομάδα του ιστολογίου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]