Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το… θωρηκτό «Πάγκαλος» βγήκε πάλι παγανιά κι όποιον πάρει ο χάρος

  • Επιτέλους, για την εισαγωγή στην πολιτική θα πρέπει:
  • να μπει όριο ηλικίας
  • να οριστούν εξετάσεις υγείας για νοσήματα που τυχόν επηρεάζουν τη νοητική κατάσταση
  • να καθιερωθούν ψυχομετρικά τεστ, επαναλαμβανόμενα σε τακτά και άτακτα χρονικά διαστήματα κατά την πολιτική-βουλευτική δραστηριότητα
Αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν εχθροί και φίλοι του Θ. Πάγκαλου, του ανθρώπου που ο πρωθυπουργός του εμπιστεύτηκε τη θέση του αντιπροέδρου. Οι νέες επιθέσεις κατά της Αριστεράς μόνο θλίψη προκαλούν, όχι τόσο για τον ίδιο τον κ. Πάγκαλο, αλλά για το κόμμα που τον φιλοξενεί και του εμπιστεύεται τόσο υψηλές θέσεις.
«Το μεν ΚΚΕ έχει γυρίσει στον Στάλιν, ο δε Συνασπισμός με τον Τσίπρα έχει ταυτιστεί σε πάρα πολλά θέματα με το ΚΚΕ». Και συνεχίζει το απίστευτο παραλήρημά του: «Με μεγάλη οργή θεωρώ ότι συνθήματα και ιδέες που ορισμένοι ασπάζονται κατέληξαν στο θάνατο τριών αθώων ανθρώπων. Δεν τα έκαψε ο Καρατζαφέρης τα γραφεία της Marfin, ούτε η αστυνομία».
Άρα, τα έκαψαν το ΚΚΕ και ο Τσίπρας και αυτοί “δολοφόνησαν” τους άτυχους υπαλλήλους, σύμφωνα με τη λογική του κ. Πάγκαλου.
Είναι γνωστό ότι Πάγκαλος και Αριστερά έχουν σχέση μίσους εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικά με το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα, ο κ. Αντιπρόεδρος δε φείδεται χαρακτηρισμών, ακόμη κι όταν δεν έχει αποδείξεις, για να στηρίξει τα λεγόμενά του. Και φυσικά δεν είναι καθόλου ανόητος ο κ. Πάγκαλος όταν εξαπολύει επιθέσεις κατά των κομμάτων της Αριστεράς. Έχει στόχο, κι αυτός δεν είναι άλλος από τη δεξαμενή ψήφων των δύο κομμάτων. Ούτε είναι τυχαίο ότι η συνέντευξη που έδωσε έρχεται σε συνέχεια της επίθεσης του Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής κατά του ΚΚΕ.
Βλέποντας η κυβέρνηση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει στρέφουν το σύνολο της κοινωνίας εναντίον της επιχειρεί να διεμβολίσει τον αριστερό χώρο από τον οποίο έχει απώλειες. Ακόμη και η ίδρυση κόμματος από τον Φ. Κουβέλη και τους υπόλοιπους Ανανεωτικούς είναι θέμα που προκαλεί πίεση στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, η πλέον πρόσφορη άμυνα είναι η γνωστή. Το… θωρηκτό Πάγκαλος βγήκε και πάλι παγανιά κι όποιον πάρει ο χάρος.
Ξεχνώντας φυσικά τις πολιτικές του καταβολές ο κ. Πάγκαλος, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1968, χαρακτηρίζει περιθωριακούς του αριστερούς, και αναδεικνύεται ο ίδιος τιμητής των πάντων. Ο άνθρωπος που μόλις είδε ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έχει ρεύμα αποφάσισε να το “στηρίξει”. Πήρε υψηλές θέσεις σε όλες τις κυβερνήσεις και αναδείχθηκε ιδιαίτερα… ευλύγιστος παρά τον σωματικό του όγκο.
Βεβαίως και δεν απέφυγε τις γκάφες όπως εκείνη η μνημειώδης όταν χαρακτήρισε γίγαντες με μυαλό νάνου τους Γερμανούς και μετά έτρεχε να τα μαζέψει.
Στην ιστορία, όμως, θα μείνει ως ο υπουργός Εξωτερικών που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους.
Σήμερα, λοιπόν, από τη θέση του αντιπροέδρου, αναλαμβάνει τις “βρόμικες” δουλειές του κ. Παπανδρέου, δηλαδή τις επιθέσεις κατά όσων μπαίνουν στη μύτη της κυβέρνησης. Παράλληλα, βέβαια, βρίσκει λίγο χρόνο να “εκπαιδεύσει” τη σύζυγό του Χριστίνα η οποία ετοιμάζεται να κατέβει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας τη θέση της δημάρχου.
Πήγε μάλιστα να λάβει την ευχή του Αρχιεπισκόπου διότι πολιτικός χωρίς τη συμπαράσταση του… Αγίου Πνεύματος δε νοείται. Ο κ. Πάγκαλος της μαθαίνει όλα τα κόλπα της πολιτικής και τις κακοτοπιές που πρέπει να αποφεύγει. Το πολιτικό του… βάρος θα παίξει σίγουρα ρόλο στην προώθηση της αγαπητής συζύγου του στον πολιτικό στίβο.
Υ.Γ. - Ερώτηση: Τι επάγγελμα είπαμε ότι έκανε ο κύριος Πάγκαλος τα τελευταία 40 χρόνια;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. δεν υπάρχει καποιος να τον ξεφουσκωσει; του χει ανεβει πολυ το ζαχαρο και η χοληστερινη ασε που δεν ξερουμε ποσα εγκεφαλικα θαχει παθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]