Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί καθοδηγούν την τρομοκρατία;

  • Το δέμα της αποσταθεροποίησης...
  • Η πρωτοφανής ενέργεια στα ελληνικά χρονικά της δραστηριότητας των ενόπλων οργανώσεων και του οργανωμένου εγκλήματος, από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα, αποτελεί την ένδειξη του τι μέλλει γενέσθαι
Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει την απειλή της χρεοκοπίας, όταν το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και υπό διαμόρφωση, όταν ο πολιτικός κοινοβουλευτικός χάρτης εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε μωσαϊκό κομματικών μηχανισμών και καιροσκοπικών ελιτίστικων φραξιών, όταν ξένα επιχειρηματικά και πολυεθνικά συμφέροντα ενδιαφέρονται να επενδύσουν προσδοκώντας ότι θα υπερπηδήσουν τα εμπόδια του ελληνικού γραφειοκρατικού τέρατος, όταν η «νέα τρομοκρατία», υποτίθεται, ότι έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα μετά την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα, όταν οι φύλαρχοι των εγχώριων δομημένων συμφερόντων προετοιμάζονται για τον νέο γύρο ελέγχου της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής και προώθησης των συμφερόντων τους, όταν η χώρα έχει εξελιχθεί σε απέραντη εξεταστική επιτροπή, σε ένα ιδιότυπο ειδικό δικαστήριο εν μέσω αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της SIEMENS και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, μια βόμβα στην καρδιά του συστήματος Ασφάλειας της χώρας στέλνει το μήνυμα για την έναρξη του «νέου γύρου» κατάστασης ομηρίας της χώρας από εξωθεσμικούς παράγοντες μετά το κλείσιμο του κύκλου της μεταπολίτευσης.

Δύο υπουργοί στο στόχαστρο
Από το 2006 μέχρι το 2010, δύο υπουργοί της Κατεχάκη, ο Γιώργος Βουλγαράκης ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο βομβιστικών ενεργειών. Το μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη από το 2004 έως σήμερα έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της κριτικής σε διεθνές επίπεδο για μια σειρά από υποθέσεις. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξέσπασε το σκάνδαλο του C4I (το οποίο σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση των μαύρων ταμείων της SIEMENS). Επίσης ξέσπασαν τα σκάνδαλα των υποκλοπών και της απαγωγής των Πακιστανών, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μια άγρια «βεντέτα» με τους αναρχικούς των Εξαρχείων και βρέθηκε στο στόχαστρο ενόπλων οργανώσεων «νέας γενιάς» και τελικά, τον περασμένο Μάρτιο ο «Επαναστατικός Αγώνας» εξαρθρώθηκε.
Αν κάτι πρέπει σήμερα να προκαλέσει προβληματισμό, είναι για πιο λόγο επιλέχθηκε ως στόχος το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια περίοδο που η ΕΛ.ΑΣ. ακολουθεί μια κατασταλτική πολιτική πολύ χαλαρή σε σχέση με το παρελθόν και πιο τρανή απόδειξη είναι η αντιμετώπιση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά τις προηγούμενες ημέρες.
Σήμερα και ενώ υπάρχει υπερδραστηριοποίηση ξένων και εγχώριων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στο παρασκήνιο, η ευκαιριακή ομερτά έχει «σπάσει». Η υπογραφή του μνημονίου της υποτέλειας συνιστά την πρώιμη φάση της εξέλιξης του ελληνικού κράτους σε εξαρτημένη από ξενικά συμφέροντα περιφέρεια της Ευρώπης. Η εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα”, αποδιάρθρωσε το επιχειρησιακό τμήμα της «νέας τρομοκρατίας» όταν είχαν ολοκληρωθεί οι διαβρωτικές διαδικασίες και όταν υπηρεσίες και δομημένα συμφέροντα αφού υπερέβησαν την παλιά γνωστή – made in CIA – συνταγή της διείσδυσης προχώρησαν ανοικτά και απροκάλυπτα στην δημιουργία «επαναστατικών οργανώσεων», επί της ουσίας μαφιόζικων φραξιών και συμμοριών, εντεταλμένων από τους προστατευμένους εξωθεσμικούς παράγοντες δολοφόνων και εκτελεστών.
Η «νέα τρομοκρατία» (όποια οργάνωση αναλάβει και αν αναλάβει την ευθύνη) πέρασε από τα χέρια των «ανταρτών πόλης» στα χέρια των εξωθεσμικών συμφερόντων, όπως συνέβη πάντοτε και παντού.
Δεν αποκλείεται η περίοδος που ξεκινά τώρα, με την αποστολή της βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να θυμίσει σε πολλά την ατμόσφαιρα της «υπερπαραγωγικής» για την ένοπλη δράση περιόδου 1986 -1990. Και ο νοών νοείτω…

Κουίζ για δυνατούς λύτες
Και ίσως πρέπει να τεθεί και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες: Η οργάνωση “Λαϊκή Θέληση” τον Φεβρουάριο του 2010 είχε τοποθετήσει βόμβα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Περιστέρι. Ποια είναι η σχέση της “Λαϊκής Θέλησης”, με την απενεργοποιημένη οργάνωση “Λαϊκή Επαναστατική Δράση”, την οργάνωση των ληγμένων εκρηκτικών, που είχε «χτυπήσει» όλες τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ;
(Αποσπάσματα άρθρου του Δημήτρη Μπεκιάρη που δημοσιεύεται στην ΑΞΙΑ)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]