Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγανακτισμένο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων γράφει...

  • Τώρα τελευταία γράφονται πάρα πολλά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για το πόσο θίγονται ή όχι τα δικαιώματα των στρατιωτικών. Άλλοι κινδυνολογούν και πανικοβάλλουν το προσωπικό και άλλοι, εκτός χώρου, εκφράζουν την απέχθειά τους προς εμάς
Έχω να απαντήσω προς όλους αυτούς που δείχνουν την κακία τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις πως είτε το θέλουν είτε όχι ο στρατός αποτελεί θεσμό ύπαρξης ενός κράτους. Τώρα, αν οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι όπως θα θέλαμε, είναι γιατί όλοι μας βάλαμε το χεράκι μας λίγο ή πολύ. Αφήσαμε όλους αυτούς τους ψηφοθήρες να τάζουν στο κόσμο που είναι να κάνει τη θητεία του ό,τι γουστάρουν με αποτέλεσμα την σημερινή εικόνα.
Πέραν αυτών όμως, πιστεύω ότι τα μόνιμα στελέχη και ειδικότερα οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών μπορούν να δείξουν τη διαφορά τους από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Και αυτό συμβαίνει διότι εμείς στερούμαστε κάποιων "προνομίων" που καταχρώνται αυτοί που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Παρ’ όλα αυτά ανήκουμε κι εμείς σε αυτούς που το κράτος πετσόκοψε τις αποδοχές τους και ας μην βάλαμε ποτέ μας το χέρι μας στο "μέλι".
Εμείς κ. υπουργέ δεν κλέψαμε ποτέ από το ταμείο, δεν σκανδαλολογούμε και είμαστε αυτό που λέει ο λαός, όπου γης και πατρίς. Όσο και να μη μας αρέσει, δεν απεργούμε ούτε σαμποτάρουμε την ασφάλεια του κράτους και την εθνική κυριαρχία, που συνεχώς έχετε μάθει τώρα όλοι και αναφέρετε. Καλή η καραμέλα σας, αλλά στο λαιμό θα σας κάτσει αν ξεσηκωθεί κάποια στιγμή ο κόσμος. Τα τελευταία 35 χρόνια καταφέρατε να φέρετε τις Ένοπλες Δυνάμεις εκεί που θέλατε: αδύναμες, ακέφαλες, καρεκλοκενταυροστελεχομένες από αυλοκόλακες των γραφείων μεταθέσεων, των ασφαλείας/πληροφοριών και των υπολοίπων γραφείων σας και απαξιωμένες ημέρα με την ημέρα, όχι μόνο από εσάς -που ούτως ή άλλως ανέκαθεν ξεπουλούσατε την Ελλάδα- αλλά δυστυχώς και από τους ανθρώπους που καλοβολέψατε κατά την στρατιωτική τους θητεία. Έτσι, γιατί την ώρα της θητείας όλοι φοβούνται μη σκίσουν κανένα καλτσόν και κατάντησαν την Ελλάδα Ι4-Ι5.
Και θα μείνω στην απαξίωση που φέρατε στον χώρο μας.
Προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ που χάνω περίπου 4000 ευρώ το χρόνο σε σχέση με τις περσινές αποδοχές, αν και τα έβγαζα πέρα οριακά.
Με ενοχλεί που οπισθοδρομώ μισθολογικά περίπου 10-15 χρόνια και θα κάνω πολλά χρόνια να ξαναφθάσω πιθανόν σε αυτά τα ψίχουλα που οι διάφορες κυβερνήσεις όταν θυμόταν μας έδιναν ρώγα-ρώγα.
Το χειρότερο είναι ότι βγαίνει ο κάθε αδαής ανυπότακτος ή λιποτάκτης (δημοσιογραφίσκοι, σατυροκαλλιτέχνες και λοιποί διαπλεκόμενοι της "οικογένειάς σας) και λέει το μακρύ του και το κοντό του χωρίς να φορέσει ούτε μια μέρα το χακί, το μπλε ή το λευκό. Λίγοι γνωρίζουν και σέβονται τη ζωή που κάνουμε, με μεταθέσεις, ασκήσεις, υπηρεσίες, ατελείωτα (άνευ αποδοχών) ωράρια εργασίας και με όλα όσα αυτά μπορεί να συνεπάγονται.
Τουλάχιστον αφήστε μας ήσυχους και μην μας πιάνετε στο στόμα σας. Εμείς γνωρίζουμε το πόσο καταδικασμένοι είμαστε, γιατί δεν μπορούμε βάσει νόμου να αντιδράσουμε. Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλεία μας όπως γνωρίζουμε.
Όλοι αυτοί της περίφημης γενιάς του πολυτεχνείου που το έχουν χιλιοκάψει και το ψευτοπροσκυνούν κάθε χρόνο και που δεν έπεσε να τους πλακώσει να ησυχάσουμε μια και καλή. Τελικά εκείνη τη μέρα της νεότερης ιστορίας δεν αρχίσαμε να γιορτάζουμε τη δημοκρατία που όλοι νομίζουμε, αλλά τη χειρότερη χούντα όλων των εποχών, τη δικτατορία των "πράσινων", "μπλε" και "κόκκινων κουστουμιών", την ημέρα της αρχής της κατρακύλας και της εκδίκησης του ελληνικού στοιχείου.
Το άσχημο είναι ότι το καλοδεχτήκαμε από πρόσωπα τα οποία στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας ήταν πάντα απόντες και μας το παρουσίασαν και ως εξορία εν τέλει για να τους λυπηθούμε!!! Αποτέλεσμα όλων αυτών και των έργων τους, είναι η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
Έγινε η χώρα του ατελείωτου καφέ, των κέντρων διασκέδασης, του νεοπλουτισμού, του ωχ-αδερφισμού και της κατάλυσης κάθε ιδανικού, αξιών και εθνικής παράδοσης.
Ό,τι κατάφεραν να χτίσουν κάποιοι, πραγματικά αναγνωρισμένοι ως έλληνες που μάτωσαν και πόνεσαν την Ελλάδα, ήρθατε όλοι εσείς με τα ζιβάγκο, τα πολύχρωμα πουκάμισα και τα γαρύφαλλα στο χέρι, να τα καταστρέψετε και να αφήσετε τη νέα μορφή του κατακτητή να μπει στα σπίτια "μας".
Εσείς, έτσι κι αλλιώς δεν έχετε ανάγκη. Αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, το ξέρετε το κόλπο: την κάνετε για αμερικές, γαλλίες, ελβετίες και ό,που αλλού έχετε φτιάξει την πάρτη σας.
Ας ελπίσουμε ότι οι κύριοι των επιτελείων μας κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και θα πάψουν να ονειρεύονται μόνο γαλόνια για το καλοθρεμμένο από το κόμμα κ@λ@ρ@κι τους. Ας δείξουν επιτέλους και λίγο πυγμή. Αλλιώς παραιτηθείτε και αφήστε τους επόμενους να κάνουν αυτό που εσείς στερείστε σθένους. Όσο για τους ανθρώπους που "κυβέρνησαν", καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και εξουσία και ξεπουλούν καθετί ελληνικό, θα είναι καλό να γνωρίζουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν θα θελαν να το ζήσουν!!!
Αναγνώστης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. καλά τα λες μεγάλε, συμφωνώ σε όλα.

    αλλά θα πρέπει, κάποια στιγμή να κάνουν και τα στελέχη των ΕΔ την αυτοκριτική τους.
    Σε μία κοινωνία που μεγαλώνει τους πολίτες της στην ευκολία, την απάτη, τον ωχαδερφισμό και την αδιαφορία (έως αηδία) για την πατρίδα, τα στελέχη των ΕΔ δεν αποτελούν εξαίρεση. Παιδιά της ίδιας κοινωνίας είναι, δεν μεγάλωσαν κάπου αλλού και ήλθαν εισαγώμενοι.
    Μην διαχωρίζεις τους μέσα με τους έξω. Τέτοιες κοινωνίες, τέτοιους ανθρώπους βγάζουν. Και αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουμε την κοινωνία μας στο σύνολό της.
    Βεβαίως φταίει ο βουτυρομπεμπές που βγαίνει Ι4-5, βεβαίως φταίει η μαμά που του αλλάζει πάνες μέχρι τα 18, βεβαίως φταίει η εκπαίδευση που το διδάσκει συνειδητά να μισεί τη πατρίδα του, βεβαίως φταίνε τα ΜΜΕ και το σχολείο που το διδάσκουν συνειδητά να μην... σκέφτεται.
    Αλλά φταίει και Αξκος που βαριέται να κάνει τη δουλειά του, φταίει και το Στέλεχος που δικαιολογεί την τεμπελιά του με τη καραμέλα "σιγά μη γίνει πόλεμος", φταίει ο Υπλγος μου που μου έλεγε, φορώντας διαρκώς σκουλαρίκι στη γλώσσα, "η μεγαλύτερη μαλακία της ζωής μου είναι που μπήκα στο στρατό".

    Μη με παρεξηγείς - τις ΕΔ τις νοιάζομαι και τις πονάω. Αλλά έχουν και αυτές το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

    Είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος, άρα είμαστε και όλοι μέρος της λύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]