Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική ιδιωτική κλινική-νοσοκομείο ετοιμάζει η Άγκυρα στην Κομοτηνή!!!

  • Για λόγους οικονομίας, ο Γιώργος προσφέρει χρήματα και διάφορα "άλλα" στην Άγκυρα
  • Τα βήματα προς την Κοσοβοποίηση της Θράκης συνεχίζονται...
Στα πλαίσια των καλών σχέσεων και της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τα οποία προσφάτως μας υπενθύμισε η στάση του Γιώργου Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, αποφασίστηκε να προωθηθεί ένα από τα μεγάλα σχέδια της Άγκυρας στην Θράκη. Η δημιουργία μίας νοσοκομειακής μονάδας, ιδιωτικού χαρακτήρα, που θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ποικιλοτρόπως τις ανάγκες και τα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού.
Μέσα στα γενικότερα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων, η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε και την υποβάθμιση (που θ οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο) ή την ενοποίηση νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα. Το ίδιο αποφασίσθηκε και για τη Θράκη, αν και υφίστανται ιδιαίτερες ανάγκες που δεν επιτρέπουν την υλοποίηση μίας τέτοιας απόφασης.
Έτσι, με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης Παπανδρέου, μέρος της ομάδας των εμποροβιομηχάνων που συνόδευαν τον Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, μετά το τέλος της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού, αποφάσισαν να επισκεφθούν την Κομοτηνή προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τις επενδυτικές ευκαιρίες που τους προσφέρει η Ελλάδα. Κατά την συνάντησή τους με μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής (παρακυβέρνηση φανατικών τουρκοφρόνων μουσουλμάνων), αλλά και με στελέχη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, οι τούρκοι επενδυτές ενημερώθηκαν για τις κινήσεις που πραγματοποιούνται προς την κατεύθυνση δημιουργίας μίας μεγάλης ιατρικής κλινικής στην πόλη της Κομοτηνής. Και αυτό, ως πρώτη φάση, αφού υπάρχουν σαφείς σκέψεις προς τη δημιουργία δύο (2) μικρότερων -αλλά πλήρως εξοπλισμένων- κλινικών (μία στα ορεινά του νομού Ξάνθης και μία στα ορεινά του νομού Ροδόπης), που θα μπορέσουν να "αποσυμφορήσουν" την ιδιωτική κλινική της Κομοτηνής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ήδη ορισθεί η περιοχή ανέγερσης της τουρκικής κλινικής-νοσοκομείου. Οι ενδιαφερόμενοι τούρκοι "επενδυτές" προσανατολίζονται στην αγορά οικοπέδου στην ανατολική πλευρά της πόλης της Κομοτηνής (στα όρια του σχεδίου πόλης). Η τοποθεσία αυτή βρίσκεται κατ' αρχήν κοντά σε μουσουλμανικές γειτονιές, αλλά διαθέτει και άμεση πρόσβαση προς τη νοτιο-ανατολική πλευρά του νομού Ροδόπης όπου και βρίσκεται η κύρια εστία-πυρήνας μουσουλμανικών χωριών στα οποία το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει άμεση "επιρροή" (στον χάρτη που παρατίθεται, έχει σημειωθεί με κόκκινο χρώμα η περιοχή ενδιαφέροντος για την ανέγερση της ιδιωτικής κλινικής). Ταυτόχρονα, η κλινική βρίσκεται σχετικά κοντά στην Εγνατία Οδό, ενώ θα καλύπτεται -όπως μας αναφέρουν οι πληροφορίες μας- από μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων οχημάτων και από τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα άμεσης βοήθειας (τύπου ΕΚΑΒ) τα οποία θα διαθέτουν και ειδικές κλίνες για την αντιμετώπιση και υποστήριξη κάθε είδους περιστατικού. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιδιωτική κλινική θα διαθέτει ελικόπτερο μεταφοράς ασθενών και επειγόντων περιστατικών...!
Και όλα αυτά, επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να λειτουργήσει συγκεντρωτικά στον χώρο της υγείας και να "παύσει" το ούτως ή άλλως προβληματικό νοσοκομείο της Κομοτηνής, το οποίο δεν ανακαινίζει λόγω... οικονομίας! Έτσι, οι κάτοικοι του νομού Ροδόπης "σπρώχνονται" προς το Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης...! Η ιδιωτική κλινική-νοσοκομείο τουρκικών συμφερόντων, όμως, γίνεται ξαφνικά ελπίδα ζωής για τους κατοίκους της Κομοτηνής. Μία ελπίδα που θα κοστίζει πολύ ακριβά, εκτός εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφασίσει να υπογράψει σύμβαση των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων με το τουρκικών συμφερόντων νοσοκομείο...!
Μία τέτοια απόφαση θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους κατοίκους αλλά και για τα ταμεία της ιδιωτικής τουρκικής κλινικής. Μία τέτοια απόφαση, όμως, θα σημάνει την μεταφορά σημαντικού αριθμού χρημάτων από την Ελλάδα προς την Τουρκία, όχι μόνο επειδή η υγεία κοστίζει ακριβά, αλλά κυρίως επειδή οι μουσουλμάνοι της περιοχής επισκέπτονται τακτικότατα -και χωρίς να έχουν πάντα ιδιαίτερους ή σοβαρούς λόγους υγείας- τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.
Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, μέσω της συρρίκνωσης-συγχώνευσης των υπαρχόντων νοσοκομείων, λειτουργεί τελείως ανάδρομα για την περιοχή της Θράκης, αφού και την εξαγωγή ελληνικού χρήματος προς την Τουρκία πριμοδοτεί, αλλά κάνει και εντονότερη την παρουσία της Άγκυρας στην περιοχή. Μάλιστα, η Άγκυρα θα εμφανιστεί ως η "μητέρα πατρίδα" που νοιάζεται έμπρακτα για τα "παιδιά" της και με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι προπαγανδιστικοί της μηχανισμοί για τον ποθούμενο εκτουρκισμό της Θράκης. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, επιτρέπει την αλλοίωση της κρατικής υποδομής στην περιοχή της Θράκης και ταυτόχρονα επιτρέπει την δημιουργία υποδομών που θα λειτουργούν υπό την άμεση επίβλεψη της Τουρκίας. Όσο για τους αφελείς που θα τολμήσουν να ισχυριστούν πως μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα δεν πρέπει να εμπλέκεται σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, ίσως θα έπρεπε να σκεφθούν για δεύτερη και για τρίτη φορά τον ισχυρισμό αυτό, αφού αποτελεί πάγια τουρκική βλέψη η "κατάκτηση" της ελληνικής Θράκης, για την οποία έχουν δαπανηθεί έως τώρα αμύθητα ποσά.
Σήμερα, η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει ένα τεράστιας σημασίας δώρο προς την Άγκυρα μέσω της συγκεκριμένης ιδιωτικής κλινικής. Και η κλινική είναι μόνο η αρχή, αφού οι τούρκοι "επενδυτές" ενδιαφέρονται και για επιχειρήσεις στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής...! Και είναι απορίας άξιο, γιατί επιθυμούν να επενδύσουν σε ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, όπου το παραγόμενο προϊόν θα κοστίζει πολύ περισσότερο από ότι στην Τουρκία, λόγω μεγαλύτερων ημερομισθίων!!! Εκτός και εάν ο κύριος Παπανδρέου στοχεύει στην μεταβολή των υπαρχόντων ελληνικών ημερομισθίων σε επίπεδο Τουρκίας!!!
Η "άλωση" της Θράκης συνεχίζεται και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, με αποφάσεις Παπανδρέου και με χρήματα της Άγκυρας. Η δε πρόσφατη μεταφορά "τεχνογνωσίας" από το Κόσοβο σε μουσουλμάνους της Θράκης, μόνο εφιάλτες μπορεί να δημιουργήσει... Ή, μήπως, οι εφιάλτες υπάρχουν αλλά κρύβονται επιμελώς από τους κυβερνώντες;
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εγω τι να πω τωρα; Με καλυψες πληρως.
    Για την ονομαστικη σου εορτη σου ευχηθηκα χθες
    Το μονο που μπορω να ευχηθω σημερα;
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    ΕτΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην κλινικη θα δουλευουν και χριστιανοι γιατροι;
    Και γενικα στις επιχειρησεις που θα γινουν απο τους Τουρκους
    επιχειρηματιες θα δουλευουν και χριστιανοι;

    ΕτΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]