Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κωδικός "ρουφιάνος"...

  • Η μετατροπή του έλληνα σε... "πολιτισμένο ον", απαιτεί την μετάβασή του από τον κόσμο των "ρουφιάνων", αφήνοντας μία αίσθηση πως οι δυτικοτροπούντες κυβερνώντες μας αρίστευσαν στην σχετική περίοδο της μετεξέλιξής τους από έλληνες σε... πολιτισμένους διαχειριστές!!!
  • Γίνε κι εσύ ρουφιάνος... μπορείς!!!
Μου έλεγαν ότι στη Γερμανία ουδείς τολμά να κλέψει την εφορία ή να παραβιάσει τα όρια ταχύτητας στους δρόμους, επειδή κινδυνεύει να τον καταδώσει ο γείτονάς του ή ο... συνεπιβάτης του! Τώρα μπορούμε να πούμε ότι θα γίνουμε, επιτέλους, Γερμανία! Ο Έλληνας μπορεί να καταγγείλει το γείτονά του και έχοντας μάλιστα ένα σοβαρό κίνητρο: Το 10% των βεβαιωμένων και εισπραχθέντων εσόδων του ελληνικού δημοσίου που θα προκύψουν από την καταγγελία!
Από την άλλη, δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ίδιο επιχείρησαν και οι Αθηναίοι στην αρχαιότητα, όταν θέλησαν να προστατεύσουν τον πολύτιμο καρπό του σύκου. Ζήτησαν, λοιπόν, από τους πολίτες να καταγγέλλουν όσους εξήγαγαν παρανόμως σύκα από την Πόλη των Αθηνών.
Το τι έγινε στη συνέχεια είναι γνωστό και κατά κάποιο τρόπο και αναμενόμενο: Ο καθένας που ήθελε για κάποιον λόγο να εκδικηθεί κάποιον γείτονα ή συμπολίτη του τον κατήγγειλε στις αρχές. Με τον καιρό διαπιστώθηκε ότι το μέτρο ήταν αναποτελεσματικό και επιπλέον είχε φορτώσει με υπερβολικό όγκο τις κρατικές υπηρεσίες και έτσι αποσύρθηκε. Υπήρξε ένα κέρδος από όλη αυτή την ιστορία Η λέξη «συκοφάντης» απέκτησε τη σημασία της. Δεν εννοούσε πλέον αυτόν που θα αποκάλυπτε τα σύκα, αλλά εκείνον που δόλια και άδικα κατηγορούσε τον συνάνθρωπό του...
Αν είμαστε πράγματι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί. Στο κάτω – κάτω της γραφής, σε εποχή ΔΝΤ και με τόση πτώχεια και δυστυχία, μία καταγγελία στις δέκα να βγει, ο καταγγέλλων θα έχει βγάλει ένα ικανοποιητικό μεροκάματο. Άλλωστε, δεν μπορεί! Σε αυτή τη χώρα οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν. Κατά συνέπεια, το ποσοστό του ένα στα δέκα κρίνεται μάλλον χαμηλό...
Υπάρχει, όμως, μία απορία: Τα κέρδη από την καταγγελία θα φορολογούνται; Κι αν ναι, σε πιο κουτάκι της φορολογικής δήλωσης θα αναγράφονται; Εκτός κι αν φτιαχτεί ένα ειδικό κουτάκι με την ένδειξη Κωδικός «ρουφιάνος».
Καλή σας μέρα. Και για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Μπορεί να κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από την πείνα, αλλά δεν θα πλήξουμε...
Θανάσης Μαυρίδης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]