Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πακέτο μέτρων για τους μουσουλμάνους της Θράκης ετοιμάζει ο Παπανδρέου;

  • Η απόλυτη σιωπή στην Ελλάδα και μας ενημερώνει η... Τουρκία
  • Ταύτιση απόψεων του τουρκικού οργάνου προπαγάνδας με την ελληνίδα υπουργό παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου
Όπως συνηθίζεται, πλέον, τα πολύ σημαντικά ζητήματα στις ελληνοτουκικές σχέσεις τα μαθαίνουμε είτε από διαρροές μέσα από το ελληνικό Πεντάγωνο είτε από δημοσιεύσεις του τουρκικού τύπου. Από προχθές, στον ιστοχώρο του TRT (επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της τουρκικής κυβέρνησης) υπάρχει η είδηση της παροχής σειράς μέτρων (πακέτο) από την ελληνική κυβέρνηση προς τους μουσουλμάνους της Θράκης...!
Ίσως κάποιοι θα έπρεπε να πούνε στον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του (που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα ονόματά τους αλλά ούτε και οι μισθοί τους) πως στη Θράκη δεν υπάρχουν μόνο μουσουλμάνοι, αλλά και χριστιανοί έλληνες πολίτες, οι οποίοι επί σειρά δεκαετιών διαπιστώνουν την τραγική εγκατάλειψη της ευρύτερης ακριτικής περιοχής, τόσο σε ζητήματα οικονομικά όσο και σε ζητήματα που κατατάσσονται στην κατηγορία του "εθνικού ενδιαφέροντος". Αλλά, η κυβέρνηση Παπανδρέου, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την εξουσία, διέγραψε τη λέξη "εθνικά"... Προσφάτως όμως χρησιμοποιεί ευρύτατα τη λέξη "πατριωτισμός" για να συγκινήσει και να παραπλανήσει τους έλληνες πολίτες για το θέμα της κλοπής εκατοντάδων δισεκατομμυρίων και την αναπλήρωση των κλαπέντων από τις τσέπες των γνωστών θυμάτων της εκάστοτε εξουσίας, δηλαδή του λαού...
Εξοργιστική πρόκληση από την Διαμαντοπούλου
Αξίζει να σημειωθεί ένα δυσάρεστο και τραγικό γεγονός, που τελέσθηκε στην βράβευση της Χαράς Νικοπούλου από την υπουργό Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου. Η κυρία υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας της απευθύνθηκε προς τους νεαρούς πομάκους του Δερείου αλλά και προς τους μουσουλμάνους της Θράκης αποκαλώντας τους Τούρκους. Οι έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων παιδιών (του δημοτικού), τα οποία φώναζαν πως "δεν είμαστε τούρκοι, είμαστε πομάκοι", δεν τάραξαν ούτε συνέφεραν στο ελάχιστο την κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία συνέχισε στην ομιλία της να απευθύνεται προς τους μουσουλμάνους της Θράκης, αποκαλώντας τους Τούρκους!!! Μήπως κάποιος πρέπει να πει στην κυρία αυτή, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου πως στην Θράκη μένουν ΑΚΟΜΗ έλληνες και πως κανείς κυβερνητικός ή άλλος αξιωματούχος ή πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνεται προς τον ελληνικό πληθυσμό της Θράκης αποκαλώντας τον "τουρκικό";
Η αδιαφορία της κυρίας Διαμαντοπούλου η οποία δεχόταν τις συνεχείς διαμαρτυρίες των νεαρών πομάκων και η εμμονή της στην ξεδιάντροπη διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατέστη ένα γεγονός ιδιαιτέρως λυπηρό, που όμως δεν θα είχε συμβεί και ούτε αν θα τολμούσε η κυρία Διαμαντοπούλου να υβρίσει με τον τρόπο αυτό και να αμφιβητήσει την ελληνικότητα των μουσουλμάνων πομάκων της Θράκης, εάν δεν ήταν υπουργός...
Με την ίδια θρασύτητα όμως και το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TRT χρησιμοποιώντας εννέα (9) παραγράφους (μαζί με τον τίτλο και τον υπότιτλο της είδησης), κατεγραψε 8 φορές τη λέξη "τούρκους" αναφερόμενο στους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Οποία σύμπτωση!!! Η κυρία Διαμαντοπούλου μοιράζεται την ίδια εμμονή με το τουρκικό κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας!!! Μήπως να περιμένουμε και περισσότερες συμπτώσεις απόψεών τους στο μέλλον;
Τι λέει το τουρκικό δημοσίευμα
"Πακέτο μέτρων για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης
Το πακέτο προβλέπει την υπαγωγή των θεμάτων των Τούρκων από το υπουργείο Εξωτερικών στο Εσωτερικών
Η κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στα πλοκάμια της οικονομικής κρίσης, αναζητά λύση στα προβλήματα των τούρκων της Δυτικής Θράκης.
Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το πακέτο μέτρων για την περιοχή το Μάιο, ενώ οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πιστεύουν ότι το άνοιγμα πρέπει να συμπεριλάβει τα δικαιώματα τους που απορρέουν από τη συνθήκη της Λοζάνης.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να υλοποιήσει μια σειρά αποφάσεων σε σχέση με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο το εν λόγω πακέτο περιέχει δεδομένα τα οποία προβλέπουν την υπαγωγή των θεμάτων σχετικά με τους Τούρκους από το υπουργείο Εξωτερικών στο υπουργείο Εσωτερικών.
Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης κάνουν νύξη στο ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στο πακέτο τα δικαιώματα της μειονότητας τα οποία απορρέουν από τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες με πρώτη τη συνθήκη της Λοζάνης.
Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να βρεθεί λύση στο πρόβλημα στη Δυτική Θράκη εφόσον θα συνεχίζονται τα προβλήματα όπως εκείνου της παιδείας και εκλογής του μουφτή".
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ωχ! Τους λοιπαμε τους καημενους.Αφου τους ανελαβαν οι Ελληνες κυβερνωντες .
    Τους Βλεπω να μεταναστευουν για να γλυτωσουν.
    ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. prin akoma pari tis ekloges katargise yp. makedonias thrakis aigaiou. katargei parelasis silamvani ellines'vgazi se diathesimotita astinomikous kai oykades katargei ethnika simvola kai stavro. kanei ellines 600000 hiliades amorfota tritokosmika latsonia'gia na parei tis epomenes ekloges.parahori to onoma makedonia dihotomi to aigaio mioni to strato evnouhizi tin aeroporia.dini ti thraki kai tin kipro forologi tin proti katikia. kani tin kota gia ton orikto plouto tis horas kai tin ehei polisi sta afentika tou. milaei amerikanika kalutera kai apo ton john wein ehei gia ethniki giorti tin tetarti iouliou gia voli me tous s300 tha pame an pame sti siviria gia na min enohlisi ton aga ertogan. kai meis milame meta akoma kai sizitame kai vlepoume eidisis kai perimenoume to megalo igeti pou pote den erhete.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]