Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόρος: Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή...

  • Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί πως η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή και... έπεται συνέχεια με άλλες χώρες
  • Σηματοδοτεί την Ισπανία ως την επόμενη χώρα που θα χρειαστεί πολύ σύντομα την ευρωπαϊκή "παρέμβαση"
Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνος ενός «σπιράλ θανάτου», γιατί το κόστος των δανείων που υποσχέθηκαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αρκετά υψηλό, εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, George Soros.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Economist στο Λονδίνο, ο Soros προειδοποίησε ότι εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, η Ευρωζώνη θα διασπαστεί. «Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα πίσω από την πολιτική θέληση να διασωθεί η Ελλάδα», εξήγησε.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να χρειαστούν στήριξη ανάλογη με αυτήν που λαμβάνει η Ελλάδα, για αυτό κάλεσε την Ευρώπη να είναι προετοιμασμένη να εγγυηθεί δάνεια προς την Ισπανία, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο...
Όμως, δεν είναι μόνο ο Τζορτζ Σόρος που μιλάει για διάσπαση της Ευρωζώνης και για μεγάλα προβλήματα που πλησιάζουν τρέχοντας προς το Ευρώ. Το τελευταίο διάστημα (τα τελευταία χρόνια) πολλοί οικονομολόγοι έχουν αναφερθεί στο ευρώ σαν "αποτυχημένη προσπάθεια, που της λείπει η πραγματική πολιτική βούληση", σαν "μία προσπάθεια που βασίστηκε σε ανισότητες και που σύντομα θα αποδειχθεί ποιοί και γιατί δημιούργησαν την ευρωζώνη"...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]