Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον άλλο μήνα στο ΔΝΤ... χωρίς visa!!!

  • Γιώργο... μπανάνα!!!
  • Χωρίς τίποτε ουσιαστικό για την οικονομία επιστρέφει ο πρωθυπουργός, ενώ απορίας άξιο είναι γιατί συζήτησε για εθνικά θέματα με τον Μπάρακ Ομπάμα, αφού αυτό που απασχολεί την χώρα είναι η πιθανή καταστροφή της οικονομίας!!!
Εξερχόμενος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε περιχαρής στους δημοσιογράφους πως "καταργήθηκε η βίζα"!!! Ξαφνικα ξέχασε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ξαφνικά ξέχασε πως εμείς οι πολίτες είμαστε ενημερωμένοι για άθλια οικονομικά τα οποία απειλούν την απώλεια "εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων" μας...! Όλα τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν, αφού μετά από ένα μήνα θα πάψουμε να πηγαίνουμε στις ΗΠΑ μετά από την έγκριση εισόδου μας και την πληρωμή 100$ για απόκτηση βίζας εισόδου!!!
Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου ξέχασε να μας πει πως η περιβόητη αυτή βίζα αφορά ΜΟΝΟ την τουριστική βίζα τύπου Β-1 και δεν έχει καμία σχέση με την βίζα J-1 και Η-1 που σου δίνουν και το δικαίωμα εργασίας. Δηλαδή, μας δέχονται οι ΗΠΑ ως τουρίστες, αλλά μόνο ως εκεί. Αν θέλουμε να μείνουμε στην ονειρεμένη χώρα τους και να εργαστούμε, θα ισχύει το πρότερο καθεστώς... Με απλά λόγια, μας δελεάζουν με φτηνότερα έξοδα μετακίνσης προς τη χώρα τους, θέλοντας να μας πάρουν τα χρήματά μας ως... τουρίστες. Βέβαια, οι ΗΠΑ έχουν και άλλους πολλούς τρόπους για να μας πάρουν χρήματα και όχι μόνο, χωρίς να μας προσφέρουν απολύτως τίποτε εκ μέρους τους (εκτός και αν οι κατά 100$ φτηνότερες διακοπές θεωρούνται μέγιστη προσφορά για τον κύριο Παπανδρέου, επειδή σε λίγους μήνες αυτό το ποσό θα είναι πράγματι τεράστιο για τους περισσότερους έλληνες πολίτες).
Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου εμφανίσθηκε ως ο μέγας μεσολαβητής προκειμένου οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ευρώπη να δημιουργήσει ένα νομισματικό οργανισμό ο οποίος θα μπορεί να λειτουργεί όπως το Δ.Ν.Τ και να αποτελεί φόβητρο για τους... κερδοσκόπους!!! Ο Μέγας Παπανδρέου, λοιπόν, προώθησε και εξασφάλισε(;) την βοήθεια των ΗΠΑ για την μελλοντική διάσωση της Ευρώπης (εάν ποτέ χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο), ενώ κανείς ευρωπαίος ηγέτης δεν τον εξουσιοδότησε να προωθήσει κάτι τέτοιο προς τις ΗΠΑ!!! Πραγματικά, είναι μεγάλη υπόθεση η δημοσιογραφική προπαγάνδα της χώρας μας, που προσπαθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, να παρουσιάσει το τίποτε ως επιτυχία! Και φυσικά οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του πρωθυπουργού (με συγχωρείτε που αποφεύγω να χρησιμοποιήσω την λέξη "έλληνας" αφού είναι θέμα προς συζήτηση...) ξέχασαν να αναφερθούν στον σκοπό (ποιός να ήταν άραγε;) της περίφημης -και πολυδιαφημισμένης- αυτής επίσκεψης του Παπανδρέου στον Ομπάμα...!!! Κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για το αν η χώρα έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά μεγάλο θέμα είναι η "δωρεάν βίζα"!!!
Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου εισέπραξε τα εύσημα τόσο από την κυρία Μέρκελ, όσο και από τον κύριο Σαρκοζί και φυσικά ΚΑΙ από τον πλανητάρχη Ομπάμα, που κατάφερε να ανακοινώσει τόσο σκληρά μέτρα προς τους έλληνες πολίτες (τα εύσημα δινόντουσαν προφανώς γιατί απορούν και οι ίδιοι πως είναι δυνατόν να μην έχει ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου τις αμέσως επόμενες ώρες από την ανακοίνωση αυτών των μέτρων που κανένα κράτος -τουλάχιστον εν καιρώ ειρήνης- δεν τόλμησε ποτέ να επιβάλει στους πολίτες του...). Άξιος ο μισθός του Γιώργου Παπανδρέου, λοιπόν, που κατάφερε το ακατόρθωτο: να πείσει για ένα τεράστιο πρόβλημα με συνεχή ταξίδια, στη συνέχεια διανύοντας προεκλογική περίοδο να ισχυρίζεται πως "χρήματα υπάρχουν", ενώ αμέσως μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία ανακοίνωσε εκτόξευση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε δυσθεώρητα ύψη, χάνοντας αμέσως μετά τα χρήματα που υπήρχαν, αλλά κάποιος τα πήρε... (παρακαλείται όποιος έλληνας πολίτης γνωρίζει σχετικά να πάει να του το πει, για να πάψει να ΜΗΝ τα ψάχνει...).
Πριν από τις δηλώσεις, όμως του κυρίου Παπανδρέου, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε χαρακτηρίσει ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι "η Ελλάδα διαθέτει τα μέσα για την επίλυση της κρίσης". Τι μέσα να εννοούσε άραγε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου; Τι έχει η χώρα μας που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο; Προφανώς δεν εννούσε τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά κάτι άλλο... Κάτι που μάλλον βρίκεται στον βυθό του Αιγαίου, του οποίου την ύπαρξη αρνείται -και φοβάται- πεισματικά κάθε κυβερνητικό στέλεχος... Το πετρέλαιο είναι η λύση που μάλλον θα μας ζητηθεί να... παραχωρήσουμε ευγενικά προς τις ΗΠΑ, για να μπορέσουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι...!
Μετά απο αυτά, δίκαια αναρωτιέται ο κάθε πολίτης:
- Ο Παπανδρέου πήγε στις ΗΠΑ για να πάρει την βίζα;
- Τι ήθελε ο Μπάρακ Ομπάμα να πει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας; Γιατί αυτό περί Κυπριακού, Βαλκανίων και διεύρυνσης της Ε.Ε. είναι καλό, αλλά έχει πολλά... κενά.
- Τελικά, τι ανταλλάγματα είχε η προστασία (που δεν ανακοινώθηκε) απέναντι στους κερδοσκόπους (οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον αμερικανικές τράπεζες και χρηματοεπενδυτικοί όμιλοι);
- Με ποιόν τρόπο θα αναζωογονήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κύριος Ομπάμα και αν υπάρχει τρόπος, γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα;
- Πέρα από τα ευχολόγια και την προσωπική συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, τι άλλο έχει να φέρει στις βαλίτσες του επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο κύριος Παπανδρέου;
- "Ο ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα" με την κατάργηση της βίζας, μήπως είναι κάτι που μπορεί να αναθεωρηθεί, με την ελληνοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (στην οποία εργάζεται και θέλει να επιβάλει στην χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου), για τους οποίους έχει υπάρξει (προ ενός έτους) προειδοποίηση προς τη χώρα μας στην οποία αναφερόταν η βεβαιότητα μετακίνησης Ταλιμπάν και μελών της Αλ Κάιντα μέσω των λαθρομεταναστευτικών κυμάτων που εισρρέουν στην Ελλάδα;
Καταληκτικά, τη διαβεβαίωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα συνδράμει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας απέσπασε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο. Και εάν κάποιος έχει αντιληφθεί πως η Ελλάδα έχει κάποιο άμεσο όφελος από αυτό καλό θα ήταν να το εξηγήσει και σε όλους τους άλλους που δεν διαθέτουμε... το μυαλό του πρωθυπουργού!
Μετά από όλα αυτά, ο κύριος Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα (με τον αέρα της συνάντησης με τον Ομπάμα και φυσικά "φρέσκος" αφού πήρε και λιγο αέρα πατρίδας) αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την απουσία του. Κάποιοι αμφισβήτησαν την πολιτική του (Καστανίδης, Παπουτσής) και αυτό είναι ένα γεγονός που σε κανέναν Παπανδρέου δεν έγινε ποτέ αρεστό - αποδεκτό. Αναμένονται καρατομήσεις, αυστηρές συστάσεις, αλλά και ένας ανασχηματισμός, προκειμένου να "ηρεμήσουν τα πνεύματα".
Αν συνεχίζετε μετά από όλα αυτά να αναρωτιέστε τι κέρδισε ο κύριος Παπανδρέου από αυτά τα τελευταία ταξίδια του, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πως:
- Από τη Γερμανια πήρε έναν εκβιασμό για αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter (αυτά δεν γέρνουν όπως τα υποβρύχια, αλλά μπλοκάρουν τα ηλεκτρονικά τους συστήματα για δέκα δευτερόλεπτα όταν πραγματοποιούν βολές πυροβόλων)
- Από τη Γαλλία αυστηρές συστάσεις να μην τρέξει να δανειστεί από το Δ.Ν.Τ. και δημιουργήσει πρόβλημα στην αξιοπιστία τς Ε.Ε., αλλά και μία υπενθύμιση για αγορές οπλικών συστημάτων (κάτι φρεγάτες αξίας μερικών δισ. ευρώ) και τέλος
- Από τις ΗΠΑ, πήρε μία... μπανάνα(!!!), αφού κατάφερε να του δώσουν την κατάργηση της βίζας, η οποία έχει καταργηθεί για όλα (σχεδόν) τα κράτη της Ευρώπης και ήταν θέμα χρόνου να εφαρμοστεί και για την Ελλάδα...!
Χρήματα δεν πήρε από κανέναν (αφού δεν ζήτησε, επειδή προφανέστατα έχουμε χρήματα ή είναι πολύ ανώτερος ως άνθρωπος ο ίδιος και προτιμά να συνεχίσει η χώρα μας να δανείζεται με υψηλά επιτόκια), αλλά ούτε και ουσιαστική πολιτική στηριξη απέσπασε, πέρα από κάποια ευχολόγια για το... μέλλον και μερικές κλεφτές ματιές λύπησης από τους ευρωπαίους ομολόγους του (να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ο κύριος Ομπάμα του φέρθηκε πολύ καλά, αλλά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για την συνοδεία του που κοίταζε τον κύριο Παπανδρέου με βλέμμα αδιάφορο έως γεμάτο απορία...!).
Ο κύριος Παπανδρέου έκλεισε και αυτόν τον κύκλο των ταξιδίων του, που μάλλον δεν απέφεραν τίποτε άλλο πέρα από φωτογραφίες του ιδίου με τους ηγέτες των κρατών με τους οποίους συναντήθηκε... Οι Έλληνες πολίτες μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν να ενημερωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό (αν γίνει κάποιο σχετικό διάγγελμα) για να μάθουν πόσο πιό κοντά βρισκόμαστε ως χώρα στο... τέλος!!!
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Χμμμ σχετικά λογικό να συζητήσει εθνικά θέματα, αφού σε άλλο άρθρο έχουμε διαβάσει ότι η ΕΕ δεν εγγυάται σύνορα και πιθανή εισβολή από Τουρκία. Μάλιστα διαβάσαμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση απλά θα μας αφήσουν σύξυλους με μια Τουρκία να κόβει βόλτες με τις φρεγάτες της. Η Τουρκία δεν είναι και στα καλύτερά της με την Αμερική μια και έχει καιρό που φλερτάρει με Ρωσία και η πρώτη της αναγνώρισε και την γενοκτονία των Αρμενίων...

    Το λιθαράκι μου πρόσθεσα, αφορμή για διάλογο, όχι για να συμφωνήσουμε ντε και καλά.

    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΣΜΟ.
    Σύμφωνα με το Βήμα και τα Νέα, το 30% των Ελλήνων που επίσημα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν μπορούν να ελέγξουν τη χαρά τους για το δώρο που φέρνει ο Γιωργάκης από την Αμερική.
    Μπορεί οι Έλληνες να μήν έχουν λεφτά για σουπερμάρκετ, για βενζίνη, για θέρμανση και για το ενοίκιο, μπορεί να μην περισσεύουν λεφτά για φάρμακα, για ρούχα και για το φοντιστήριο των παιδιών αλλά δεν πειράζει.
    Τώρα πιά μπορούμε να πάμε, χωρίς βίζα, στην Αμερική, το κανόνισε ο Γιωργάκης.
    Τρέμε Bloomingdales, τρέμε Rockefellers, τρέμε Macy's, έρχονται οι Έλληνες.
    Ευτυχώς που ψηφίσαμε πασόκ και βρήκαμε διέξοδο στα προβλήματά μας, ρε γαμώτη μου.
    Άξιζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλα τι λες τωρα; Σε ποιον δινουν αυτοματα βιζα J1 H1 οι Αμερικανοι; Σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Και πολυ καλα κανουν. Κατα τα αλλα σιγα την εξελιξη. Λες και το προβλημα των Ελλξνων ηταν ποτε η Αμερικανικη βιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι ευκαιρια να ξαποστειλουμε ολους τους λαθραιους.
    Να τους Ελληνοποιησουμε να τους βγαλουμε τα εισητηρια
    και να τους στειλουμε Αμερικη!
    Γι αυτο να κανουμε ενα συλλογο να ανοιξουμε και λογαριασμο σε μια τραπεζα να μαζευουμε λεφτα για τα εισητηρια.
    ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]