Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με "συνταγή" Λευκού Οίκου θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Παπανδρέου

  • Κυβέρνηση με συμβούλους υπεράνω του νόμου και υπουργούς που απλώς θα υπογράφουν ό,τι τους πηγαίνουν επιδιώκει να επιβάλει ο Παπανδρέου
  • Τροποποίηση του πολιτικού συστήματος χωρίς συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πολιτικό πραξικόπημα που στην περίπτωση του μοντέλου που θέλει ο Γιώργος, μπορεί να ονομαστεί και "μοναρχία"
«Κόλαση» χθες το βράδυ στην Βουλή με αφορμή την «ύπουλη» διάταξη Ραγκούση με την οποία ο πρωθυπουργός μπορεί να συστήνει επιτροπές και να τις αμείβει όσο θέλει εφόσον πρόκειται για θέματα εθνικού συμφέροντος.
Το θέμα δεν είναι να κυβερνάτε αλλά να κυβερνάτε νόμιμα, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, ενώ παρομοίωσε ουσιαστικά την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την εποχή Κουτσόγιωργα. Ενώ ο Γ. Ραγκούσης επιτέθηκε στον Σαμαρά που δεν στηρίζει το νομοσχέδιο.
Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει και στην Ελλάδα το αμερικανικό μοντέλο του Λευκού Οίκου, με προσωπάρχη και ειδικά συμβούλια που θα λύνουν και θα δένουν, χωρίς να ρωτάνε τους υπουργούς. Και μπορεί στην Αμερική να έχει πέραση, στην Ελλάδα, όμως, η παράκαμψη υπουργών θα δημιουργήσει μεγάλες έριδες. Το προεδρικό μοντέλο του Γ. Παπανδρέου μπορεί να θεωρείται ιδανικό για να μη χάνεται χρόνος στη λήψη αποφάσεων, ελλοχεύουν, όμως, και μεγάλοι κίνδυνοι.
1. Η ενός ανδρός αρχή θα δημιουργήσει αδιαφάνεια ενώ θα συγκεντρώσει γύρω από το Μαξίμου διάφορους “συμβούλους” που θα αμείβονται χωρίς έλεγχο!!!
2. Η συμφωνία με το Κατάρ για τον Αστακό ήταν το πρώτο βήμα καθώς έγινε έπειτα από προσωπικές συζητήσεις του Χ. Παμπούκη με τους Άραβες. Παρακάμφθηκαν ουσιαστικά οι υπουργοί Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Λ. Κατσέλη και Τ. Μπιρμπίλη.
Οι... τάσεις του κυρίου Παπανδρέου είχαν φανεί από την προεκλογική περίοδο, στην οποία αντέγραφε (εν ψυχρώ) το "μοντέλο" Ομπάμα, θέλοντας προφανώς να ακολουθήσει μία επιτυχημένη "συνταγή". Το ότι θα μας περνούσε σε μία διαφορετική πολιτική ήταν σαφές, αλλά και ταυτόχρονα ομιχλώδες... Δυστυχώς, όμως, (ίσως) κανείς δεν μπόρεσε να διαβλέψει τις πραγματικές προθέσεις του Παπανδρέου, ο οποίος είχε (και εξακολουθεί να έχει) σαν όνειρό του, να μετατρέψει την χώρα σε μία μικρή αντιγραφή των ΗΠΑ. Μήπως κάποιος πρέπει να του πει πως κάθε αντίγραφο (ακόμη και το καλύτερο) δεν μπορεί να είναι παρά ένα κακέκτυπο της αρχικής "δημιουργίας"; Αν σκεφτούμε μάλιστα και τι πράγματι είναι οι ΗΠΑ, αλλά και να δούμε την Ελλάδα ως κακέκτυπό της, τότε οδηγούμαστε σαφέστατα στη δημιουργία ενός προεκτοράτου ή σε πλήρη διάλυση της ίδιας της χώρας μας, αφού είναι δεδομένο πως η προσπάθεια του Παπανδρέου θα αποτύχει και θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα την Ελλάδα και τους πολίτες της.
Το πείραμα Παπανδρέου κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει ειδάλλως φοβούμαι πως μετά το πείραμα δεν θα υπάρχει τίποτε για να... απορρίψουμε!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν δεν ξεσηκωθουν οι ιδιοι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ,εστω και τωρα, ενδεχομενως να κλεισει ο ΓΑΠ Σκοπιανο και Ελληνοτουρκικα με την χειροτερη δυνατη εξελιξη εις βαρος της Ελλαδας εντος του ετους!!
    Και ο ξεφτιλας ΓΑΠ ειχε καποτε το θρασος να προτεινει δημοψηφισμα για την Ευρωσυνθηκη!!
    Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]