Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο να αρχίσει άμεσα από την Ελλάδα...

  • Η Γαλλία προσπαθεί να "τραβήξει" μακριά από το Δ.Ν.Τ. την κυβέρνηση Παπανδρέου
  • Η Τουρκία διέκοψε τις συνομιλίες με το Δ.Ν.Τ. λόγω "πολιτικών του παρεμβάσεων"
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, τόνισε με δηλώσεις του στο Βερολίνο ότι, "θέλει γρήγορα να δοκιμαστεί, στην πράξη" η ιδέα ενός "Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου", για να συνδράμει κράτη-μέλη της ΕΕ αντιμέτωπα με δημοσιονομικές δυσχέρειες, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα.
"Κηρύσσεται δημόσιος διάλογος για το ζήτημα αυτό, εδώ στη Γερμανία", τόνισε ο... Γάλλος πρωθυπουργός, που μιλούσε στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ.
"Ομως γρήγορα πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη αυτή η ιδέα, για να συμπληρωθούν τα διαθέσιμα μέσα στην ευρωζώνη και τα οποία μπορεί να χρησιμεύουν όταν ανακύπτουν δημοσιονομικές δυσχέρειες, που όμως τελικά απολήγουν σε μία οικονομική σταθερότητα", συνέχισε ο κ. Φιγιόν.
"Αποσαφηνίζω ότι πρόκειται για μία ιδέα αποδεκτή (από τη Γαλλία), μόνον εάν τα κράτη που έχουν τις δημοσιονομικές δυσχέρειες κάνουν, παράλληλα, όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για να λυθούν δομικά τους προβλήματα και να βελτιωθούν οι εθνικοί λογαριασμοί τους", υπογράμμισε.
"Γενικά, εάν συσταθούν από τα μέλη της ΕΕ χρήσιμα εργαλεία, για να διευκολυνθεί τρίτο κράτος στις (οικονομικές) δυσκολίες του, τούτο θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις", υπογράμμισε επίσης καταλήγοντας ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Τερματισμός των συζητήσεων της Άγκυρας με το Δ.Ν.Τ.
Η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε stand-by συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς δεν έχει ανάγκη από έκτακτα κεφάλαια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τερματίζοντας τις συνομιλίες που διήρκεσαν σχεδόν δύο χρόνια, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
"Σε αυτό το σημείο, οι... προοπτικές της Τουρκίας ως μια χώρα που μπορεί να σταθεί με τις δικές της δυνάμεις στα πόδια της οδήγησαν το ΔΝΤ στην άποψη πως δεν υπάρχει η ανάγκη για μια συμφωνία stand-by", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
"Καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια συμφωνία", πρόσθεσε. Έκανε λόγο παράλληλα για σημαντικές διαφωνίες σε σειρά ζητημάτων που συνέβαλαν στον τερματισμό των συνομιλιών.
"Έχουμε αρχές και είναι εκτός της λογικής μας να κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτές. Έχω ήδη δηλώσει πως δεν θα απαντούσαμε θετικά σε τέτοιες απαιτήσεις", δήλωσε.
Ο Ερντογάν συχνά κατηγόρησε στο παρελθόν το ΔΝΤ πως έθετε "πολιτικά αιτήματα" αν και το ΔΝΤ δεν γνωστοποίησε ποτέ λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματα που έθεσε προς την τουρκική κυβέρνηση.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα "πολιτικα αιτηματα" του ΔΝΤ ειναι η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!!
    Ποιος κοροϊδευει ποιον, κ.Παπανδρεου??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]