Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Α(χ)ρεία Φυλή

  • Μας χρωστάνε την κουλτούρα τους. ΄Ολη και εις ακέραιον! Αν δεν υπήρχε η Αρχαία Ελλάδα, η Ελληνική Δημοκρατία, η Ελληνική Ποίηση και Φιλοσοφία, αυτοί δεν θα τρώγανε καν βελανίδια! Θα τρώγανε ο ένας τον άλλο!
Ακόμα και το διαβόητο Γ Ράιχ τους στην Αρχαία Ελλάδα το στηρίξανε! Από τα κτήρια μέχρι τα βαθύτατα ιδεολογήματά τους περί Α(χ)ρείας φυλής, τα πάντα, από δω τ’ αρπάξανε, τα ξεπατίκωσαν, τα διαγούμισαν και τα πλασάρανε για δικά τους!
Οι μεγάλοι ποιητές τους, οι φιλόσοφοι, οι επιστήμονές τους, όλοι άνθισαν κάτω από την Ελληνική Σκέψη που γέννησε το Πνεύμα του Δυτικού Πολιτισμού. Που τους εξανθρώπισε και τους υπαγόρευσε τη σύσταση του έθνους τους πρώτα και κατόπιν του κράτους των.
ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ...
Στα μεγάλα ζόρια μας στην Τουρκοκρατία και στον Αγώνα, ήταν απόντες. Άρχισαν πάλι να μπαινοβγαίνουν με τους αυτοκράτορες τους στη μοίρα μας και στις εθνικές μας συμφορές, διαλέγοντας αυτοί για βασιλιά μας, έναν ελαττωματικό κοψοτσούνη έφηβο που τους περίσσευε, εκεί στις μπυραρίες της Βαυαρίας.
Κι όχι τίποτα άλλο αλλά και η ασπρογάλαζη σημαία των μπυραριών του Μονάχου φτυστή βρε παιδί μου η δικιά μας, πού πήγε η κόκκινη σημαία του Αγώνα;
Δυο φορές από τότε αιματοκυλήσανε την ανθρωπότητα και ηττήθηκαν. Και τις δυο φορές στηριχτήκανε στις φτωχές μάζες της νότιας Ευρώπης για να ξαναστήσουνε το μαγαζί τους.
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο, μας επιτέθηκαν, τους καθυστερήσαμε στην Κρήτη, αυτοί κάψανε ολόκληρα χωριά, στείλανε καραβιές από μας στα στρατόπεδα, ξεκληρίσανε τους Έλληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης, σωστά τους τα χώνει ο Νικήτας, μας χρωστάνε τα Καλάβρυτα και το Δίστομο, αλλά και τόσα άλλα.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ...
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την ουρά στα σκέλια αλλά με τα τρελά αμερικάνικα δολάρια και τις απύθμενες καταθέσεις των μεγαλοτραπεζιτών τους, σε μας πάλι στηριχτήκανε για να ορθοποδήσουν.
Μαζέψανε με τους αυστηρότερους όρους και κτηνώδεις προδιαγραφές, τον εργατικό ανθό της χώρας μας σε σκληρά συμβόλαια απάνθρωπης μεταχείρισης και ολόκληρο το οικονομικό θαύμα του Δόκτορος ΄Ερχαρντ τους, στηρίχτηκε στους γκασταρμπάϊτερς απ την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γιουγκοσλαβία.
Κατόπιν αρχίσανε όταν κι εμείς αναστηθήκαμε, και μπήκαμε, -με τον τρόπο που μπήκαμε, έστω..- στην Ευρώπη, να παίζουν το παιχνίδι του προμηθευτή. Πήρανε τον ΟΤΕ, πήρανε τα ναυπηγεία, πήρανε το μεγάλο μας αεροδρόμιο και μας φορτώσανε με χαλασμένα τανκς που μόλις ρίξεις μια βολίδα ξεβάφει η κάννη και ελαττωματικά υποβρύχια!
Στο τέλος στήσανε και το μεγάλο παιχνίδι, η κεντρική τους τράπεζα με την άλλη την αμερικάνικη και μπερδέψανε τους πολιτικούς μας, πολλούς απ αυτούς τους εξαγόρασαν, φρέσκια γαρ είναι η Ζήμενς, και μας στριμώξανε στο αδιέξοδο των δανείων και των τόκων.
ΑΥΤΟΙ, ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ...
Και τώρα οι ίδιοι αυτοί τα κατάφεραν πάλι να απαιτούν από μας να διαλυθούμε ως έθνος για να στηρίξουν αυτοί, την αιώνια λαχτάρα τους για κοσμοκρατορία, που σαν κακό χούι τους συνοδεύει ως τον τάφο, σαράκι μέσα τους, είτε Ανατολικογερμανοί είναι είτε Δυτικογερμανοί..
Γιατί η παγκοσμιοποίηση δεν είναι αποκλειστικά και μόνο αμερικανική έμπνευση και ιστορική πρόταση. Είναι και δική τους, των γερμαναράδων που με τις ατέλειωτες στρατιές των μεγαλοτραπεζιτών τους, ελέγχουν τεράστια κεφάλαια σ’ όλο τον πλανήτη.
Και μας ειρωνεύονται κιόλας! Περνάνε ζωή και κότα με το παντοδύναμο ευρωμάρκο τους, (γιατί κι αυτό το μαγείρεψαν στα μέτρα τους) ενώ στα ηλιοφώτιστα νησιά μας, οι ξεπλυμένες γυναίκες τους βρίσκουν τσάμπα λαχταριστή, μεσογειακή σερνικιά σάρκα, να τους τρίξει τα κόκκαλα, αφού ο σύζυγος με φουσκωμένη την πατσοκοιλιά απ τη μπύρα και τα μπιμπίκια απ τις αρρώστιες του συκωτιού στα αναψοκοκκινισμένα γουρουνίσια μούτρα του, περί άλλα μονίμως τυρβάζει..
ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...
Εμείς όμως, τι κάναμε; Πότε διαμαρτυρηθήκαμε; Πότε απαιτήσαμε τα χρωστούμενα; Πότε σηκώσαμε κεφάλι να μετρηθούμε; Πότε ζητήσαμε τα νόμιμα;
Και τώρα τι κάνουμε, εδώ που οι ίδιοι αυτοί μας φέρανε; Σκύβουμε και παρακαλάμε, μπροστά στην απειλή, ότι θα μας διώξουν απ την Ευρώπη, όπως το στήνουνε στις δημοσκοπήσεις τους;
Ε και λοιπόν; Θα μας κάνουνε τα μούτρα κρέας μ αυτό; Το πολύ-πολύ να ξαναγυρίσουμε στη ιστορική μας δραχμή! Και να τους αφήσουμε να γλύφουνε το γλειφιτζούρι του ευρώ τους.
Που απ το πολύ σάλιο, όλο και πιο γρήγορα λειώνει και θα μείνουνε όλοι στο τέλος με το πλαστικό καλαμάκι, κοντάρι μιας σημαίας αόρατης και μιας Ευρώπης που θα μείνει στην ιστορία, ως ένα τριαντάχρονο πείραμα και έτερον ουδέν!
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΛΕΙΝΕΙ!
Γιατί αργά ή γρήγορα θα το κλείσουνε το μαγαζί! Είναι όλοι οι ηγέτες τους αλλά και αυτοί που περιμένουν από κάτω να τους διαδεχτούν, εξαγορασμένοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής τους, από την Παγκόσμια Εταιρία που κουμαντάρει τον πλανήτη, τα τελευταία διακόσια πενήντα χρόνια, και ο νοών νοείτω!
Και που μόλις τους σφυρίξει κλέφτικα, θα κατεβάσουνε τα ρολά, και θα κληροδοτήσουν στους διαδόχους τους, μια ακόμα πιο νέα τάξη, όχι πραγμάτων πλέον, αλλά συνειδήσεων, για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στο μοιραίο τους παιχνίδι.
Αν αφήσουν οι λαοί να τους βγει το παιχνίδι. Γιατί υπάρχουν και «του κύκλου τα γυρίσματα που ανεβοκατεβαίνουν, και του τροχού, που ώρες ψηλά κι ώρες στα βάθη πηαίνουν», κατά πως έγραψε ο εκ των μεγίστων Ελλήνων ποιητών, Βιτσέντζος Κορνάρος.
ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ
Μέχρι τότε όμως, εμείς, οφείλουμε να επιζήσουμε, μακριά από τα ξένα σκατά. Μας φτάνουν και μας περισσεύουν τα δικά μας, που δεν μας αφήσανε ποτέ να τα βάλουμε σε μια τάξη, απ τον καιρό που ξαναγίναμε κράτος, οι Μεγάλοι Τοκογλύφοι «Σύμμαχοι»..
Δημήτρης Ιατρόπουλος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

19 σχόλια :

  1. Ν' αγιάσει το στόμα σου (η πένα σου) Ιατρόπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μ@λ@κίες γράφεις ρε φίλε;;; Τολμάς να γράφεις και με περηφάνια ότι το 3ο ράιχ το στηρίξανε στην αρχαία Ελλάδα; Θεωρείς ότι οι αρχαίοι Ελληνες όταν βρίσκανε ένα Πέρση π.χ. τον ρίχνανε στους φούρνους και κάνανε πειράματα πάνω του; Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι πράγματι ο μέγας (σκατά) Αλέξανδρος απ' όπου περνούσε σφάγιαζε αδιακρίτως άνδρες - γυναίκες - παιδιά. Και άλλωστε τι σχέση έχεις εσύ και γω με τους αρχαίους Ελληνες; Η φυλή μας (αν υπάρχει) είναι ένα μπασταρδεμένο μιξ από : Τούρκους(τσούζει), Αλβανούς(τσουζει), Σλάβους γενικότερα(τσούζει), Ιταλούς (εδώ είμαστε περήφανοι) και ότι άλλο έχει πατήσει τα πόδια του σε αυτήν την καημένη τη Βαλκανική χερσόνησο. Άντε ίσως να έχουμε και ένα ποσοστό της τάξης του 10% από τους αρχαίους. Απ' ό,τι βλέπω ούτε οι ποιητές έχουν γλυτώσει από το στρουθοκαμηλισμό που πάσχουν οι Νεοέλληνες (Έτσι θα έπρεπε να αποκαλούμαστε). Βλέπουμε πανεύκολα τα σκατά των άλλων αλλά τα δικά μας μοσχοβολάνε... Στα γράφω όλα αυτά όχι για να δημοσιευτούν (ξέρω ότι θα τα σβήσεις), αλλά 1ον για να ακούσεις και μια άποψη που δεν θα ακούσεις ποτέ στα ξεπουλημένα δελτία ειδήσεων και 2ον έτσι για να ενοχληθείς και συ όπως ενοχλήθηκα εγώ με το δικό σου άρθρο...
    Γιάννης Κρήτη
    Υ.Γ. Συμφωνώ όμως σε ένα σημείο. Αυτοί καλά περνάνε. Στις πλάτες των μικρών χωρών τρωγοπίνουν και έχουν το θράσος να ζητάνε και γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη από την Κρήτη μας, βάλε το επώνυμό σου στο τραπέζι, γιατί δεν υπάρχουν ούτε επώνυμοι, ούτε ανώνυμοι, όλοι μας είμαστε φερώνυμοι.
    Καθόλου δεν ενοχλούμαι με ό,τι γράφεις και ό,τι επίσης μου καταμαρτυρείς. Από τη στιγμή που άνοιξα το λόγο μου στο δημόσιο βήμα έχω αυτοδιδαχτεί να θεωρώ κάθε κριτική καλόδεχτη, όποιος κι αν είναι ο τρόπος που αυτή διαχειρίζεται κάποιο κείμενό μου.
    Τις συκοφαντίες και τις προβοκάτσιες σιχαίνομαι, εκεί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και μάλιστα μέσω κειμένων. Εκεί φροντίζω να καθαρίζω προσωπικά με τον συκοφάντη.
    Εσύ δεν είσαι τέτοιος όμως. Γράφεις θαρρετά την άποψή σου κι έτσι μιλάμε ως άντρας σε άντρα.
    Χαίρομαι που σιχαίνεσαι κι εσύ την προδοτική παρόλα "νεοέλληνες", που είναι στημένη για να διακόψει τη συνέχειά μας.
    Όταν λέω ότι στηρίξανε το Γ Ράιχ τους στην Αρχαία Ελλάδα, θέλω να τονίσω, -κρίμα αν δεν έγινε σαφές, φταίω εγώ Γιάννη, που για λόγους οικονομίας του κειμένου, δεν το ανέπτυξα αναλυτικά- ότι οι απομιμήσεις των αρχαίων κτηρίων, ναών και δημόσιων κατασκευών, που πάνω τους φαντάστηκαν χτισμένο το πρωτεύον σύμβολο του Γ ‘ Ράιχ τους, δηλαδή το Βερολίνο, όπως και ο φαντεζί βαγκνερισμός τους, υπήρξαν μια κακέκτυπη μαξιμαλιστική αρχιτεκτονική και μουσική πρόταση που τάιζαν "αισθητικά" υποτίθεται, το κοσμοκρατορικό τους προσδοκώμενο, κατά τον «ηρωικό» τρόπο που αυτοί ερμήνευαν το αρχαιοελληνικό ιδεώδες.
    Όπως είδες δημοσιεύτηκε το μήνυμα σου. Γιατί δεν είμαι εγώ ο διαχειριστής της ιστοσελίδας. Μα κι αν ήμουν, πάλι θα το δημοσίευα, φίλε.
    Χάρηκα τα ελληνικά σου, πάντως. Απλώς έτσι για ένα υστερογραφικό σημειολογικό καλαμπούρι, αν μου επιτρέπεις, θεωρώ άδικη τη χρήση του συμβόλου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, -εννοώ το παπάκι- που έχει συνδεθεί στην ηλεκτρονική φιλολογία ως το άλφα των αναρχικών, στη λέξη «μαλακίες». Μπορούσες να την γράψεις ως έχει.
    Να είσαι καλά και άλλη φορά να τολμάς το πλήρες όνομά σου σύντεκνε, εντάξει μωρέ;
    Δικός σου,
    Ο Δημήτρης.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/dias2012@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον ανωνυμο 1/3 9'34 πμ,

    "Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι πράγματι ο μέγας (σκατά) Αλέξανδρος απ' όπου περνούσε σφάγιαζε αδιακρίτως άνδρες - γυναίκες - παιδιά."

    Ο,τι πιο ανιστορητο και βλακωδες μπορουσε να ισχυριστει ο οποιοσδηποτε ανθελληνας!!
    Απο που εχεις αντλησει αυτες τις πληροφοριες????
    Οι μοναδικες "σφαγες" του Μ.Αλεξανδρου ησαν δυο ειδων!!
    Πρωτον ολων των ελληνων μισθοφορων που πολεμουσαν με το μερος των βαρβαρων, και
    δευτερον εναντιον αυτων που αιχμαλωτισαν συμπολεμιστες του και τον εκβιαζαν να αποχωρησει για μην αποκεφαλιστουν.Οι βαρβαροι που τολμησαν να αποκεφαλισουν τους αιχμαλωτισμενους Ελληνες μπροστα στα ματια του Αλεξανδρου,σφαγιαστηκαν ανελεητως!!
    Περα απο αυτο,τα αγαλματα και τα τοπωνυμια που ειναι αφιερωμενα στον Μ.Αλεξανδρο δεν ειναι τυχαια!!Δεν βλεπεις πουθενα αγαλμα του Καισαρα ή του Χιτλερ ή του Παπα!!
    Πριν την εποχη της εκστρατειας του Μ,.Αλεξανδρου οι βαρβαροι ειχαν ως συνηθειο οι μεν αντρες να συνουσιαζονται ή ακομα να παντρευονται με τις μητερες τους,οι δε υπολοιποι βαρβαροι να τρωνε τους νεκρους!!
    Εκει βεβαιως που η βλακεια σου ξεπερνα καθε οριο ειναι στην εξης απιστευτη παραγραφο
    "Και άλλωστε τι σχέση έχεις εσύ και γω με τους αρχαίους Ελληνες; Η φυλή μας (αν υπάρχει) είναι ένα μπασταρδεμένο μιξ από : Τούρκους(τσούζει), Αλβανούς(τσουζει), Σλάβους γενικότερα(τσούζει), Ιταλούς (εδώ είμαστε περήφανοι) και ότι άλλο έχει πατήσει τα πόδια του σε αυτήν την καημένη τη Βαλκανική χερσόνησο. Άντε ίσως να έχουμε και ένα ποσοστό της τάξης του 10% από τους αρχαίους."

    Ποιες ειναι οι ιστορικες πηγες σου ,ποια ειναι τα ανθρωπολογικα ευρηματα που αποδεικνυουν τους ανυποστατους ισχυρισμους σου, και τελος καλο θα ηταν να διαβασεις την ερευνα του Α. Πουλιανου που με επιστημονικο τροπο αποδεικνυει το αδιασπαστο της συνεχειας της Ελληνικης φυλης!!
    Και αφου διαβασεις την ερευνα αυτη να διαβασεις τι λενε και ξενοι επιστημονες!!Θα εκπλαγεις απο τις αποδειξεις!!Αυτο ομως που σε καταπληξει ειναι το απιστευτο μεγεθος της αγνοιας σου και της βλακειας σου!!!
    Κριμα!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν θα ήθελα να απολογηθώ για τα λόγια που χρησιμοποίησα παραπάνω. Συγνώμη για τις άσχημες λέξεις. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να βρίζω ανθρώπους χωρίς λόγο. Και δεν είχα λόγο να σε βρίσω Δημήτρη απλώς και μόνο επειδή διαφωνούμε. Δέξου λοιπόν σε παρακαλώ την ταπεινή μου συγνώμη. Δυστυχώς θα πρέπει να παραμείνω και πάλι "ανώνυμος" διότι ξέρω ότι οι απόψεις μου ενοχλούν αρκετό κόσμο και δεν θέλω κάποια μέρα να βρω κάτω από την πόρτα μου 40 χρυσαυγίτες να μου αποδείξουν το μεγαλείο του ανδρισμού τους. Τα παληκάρια αυτά που αποδεικνύουν την ανωτερότητα τους χτυπόντας ως συμμορία των 40 ατόμων, γυναίκες, άνδρες και μετανάστες μόνο όταν βρίσκονται μόνοι τους(οι γυναίκες οι άνδρες και οι μετανάστες), πραγματικά τα φοβάμαι. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο στην απάντησή σου. Ηθελα όμως να σχολιάσω την απάντηση του ΓΜ που με αναφέρει μάλιστα ως ανώνυμο ενώ και ο ίδιος δεν μας αναφέρει το όνομά του. Γράφεις :
    "Περα απο αυτο,τα αγαλματα και τα τοπωνυμια που ειναι αφιερωμενα στον Μ.Αλεξανδρο δεν ειναι τυχαια!!Δεν βλεπεις πουθενα αγαλμα του Καισαρα ή του Χιτλερ ή του Παπα"
    Φίλε ΓΜ ούτε αγάλματα του Αλέξανδρου έχω δει πουθενά, εκτός από τη Μακεδονία στην Ελλάδα και τη F.Y.R.O.M. Κατά τ' άλλα δεν έχω ακούσει ποτέ μου για κάποιο άγαλμα το οποίο να βρίσκεται σε κάποια κεντρική πλατεία της Τεχεράνης π.χ. ή της Δαμασκού ή ακόμα και της Αλεξάνδρειας. Ούτε καν στο Ηράκλειο απ' όπου κατάγομαι ή στην Αθήνα που μένω (αν και μπορει στην Αθήνα, ΑΝ υπάρχει να μην το έχω δει). Αν έχεις εσύ κάποια φωτογραφία ενός αγάλματος, στην επόμενή σου ανάρτηση βάλε την μέσα στο κείμενο και 'γω ευχαρίστως θα κάτσω να σκεφτώ μήπως έχω άδικο. Φυσικά δεν μιλάμε για αγάλματα που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές. Εκείνη την εποχή προφανώς θα έφτιαχναν αγάλματα στον τύρανο. Θέλω να μου δείξεις ένα σύγχρονο. Επίσης γράφεις :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ποιες ειναι οι ιστορικες πηγες σου ,ποια ειναι τα ανθρωπολογικα ευρηματα που αποδεικνυουν τους ανυποστατους ισχυρισμους σου, και τελος καλο θα ηταν να διαβασεις την ερευνα του Α. Πουλιανου που με επιστημονικο τροπο αποδεικνυει το αδιασπαστο της συνεχειας της Ελληνικης φυλης"
    Φίλε ΓΜ με έπιασες στα πράσσα. Δυστυχώς δεν τυγχάνω ανθρωπολόγος και δεν έχω διαβάσει καμιά έρευνα για τέτοια θέματα. Τα συμπεράσματά μου είναι συμπεράσματα παρατήρησης και μόνο. Και η παρατηρήσεις μου λένε τα εξής :
    Έχουν καμία σχέση εμφανισιακά οι Ηπειρώτες με τους Κρητικούς π.χ.; Εγώ βλέπω ότι οι Ηπειρώτες είναι γενικά ανοιχτόχρωμοι και ξανθοί (ακριβώς όπως οι Αλβανοί και οι Αρβανίτες) και οι Κρητικοί είμαστε δυο-τριών λογιών. Κάποιοι πολύ μελαχρινοί σαν άραβες ή Τούρκοι, κάποιοι άλλοι ξανθοί με γαλαζια μάτια (Ανωγειανοί) που δεν ξέρω πως προέκυψαν έτσι και κάποιοι άλλοι όπως οι περισσοτεροι Ελληνες.
    Η τιμημένη φορεσιά του τσολιά που τόσο περήφανα την παρουσιάζουμε ως δικία μας ειναι επίσης η εθνική φορεσιά ... των Αλβανών(τσούζει). Αν δε με πιστεύεις μπορείς να το ψάξεις στο google. Πάτα κάτι του στυλ "Traditional Albanian Dress" και δες τις φωτογραφίες. Δεν ξέρω ποιός την πήρε απο ποιόν αν και υποψιάζομαι. ΕΜΕΙΣ. Ναι εμείς και το λέω γιατί στα χρόνια της απελευθέρωσης ο μισός πλυθησμός της τότε Ελλάδας ήταν Αρβανίτες. Και ως γνωστών, είτε σ' αρέσει είτε όχι, οι Αρβανίτες μιλούσαν Αρβανίτικα που είναι Αλβανική διάλεκτος. Πλέον όλοι είναι εξελληνισμένοι εκτός ίσως από κάποιους παπούδες.
    Η κοπέλα μου είναι από την Ξάνθη, πόλη με έντονο (γύρω στο 40%) το στοιχείο των Πομάκων. Οι Πομάκοι είναι μια φιλή κατά βάση Σλάβική και η γλώσσα τους είναι μια μίξη Βουλγάρικων(κυριως), Τουρκικων και Ελληνικών. Μια φορά είπα στην κοπέλα μου να βάλει ενα μαντήλι στο κεφάλι για πλάκα όπως ακριβώς οι Πομάκες. Δεν είχε ΚΑΜΙΑ διαφορά στην εμφάνιση.
    Επίσης μπορείς να ψάξεις στο Youtube να δεις παραδοσιακούς Τουρκικους χορούς του Πόντου. Θα παρατηρήσεις (με μεγάλη λύπη φαντάζομαι) ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ με τους ποντιακούς. Μέχρι και οι στολές και η μουσική.
    Τέλος, γιατί έγραψα ήδη πάρα πολλά και κουραστικά, ένα τελευταίο παράδειγμα. Παρατήρησε μια μέρα στο χαζοκούτι αν πετύχεις τους Τούρκους. Για πόσους από αυτούς θα μπορούσες να πεις : "Ρε συ αυτοί είναι σαν Ελληνες"...
    Ήθελα όμως να σου κάνω και μια ερώτηση: Ποιος είναι ο επιστημονικός τρόπος απόδειξης της συνέχειας μιας φυλής; Οχι θεωρητικός, γιατί έναν τέτοιο μόλις επιχείρησα να κάνω στο κείμενό μου. Υπάρχει κάποια εξέταση D.N.A. που να αποδεικνύει ότι εγώ ας πούμε είμαι καθαρός Ελληνας ή μπάσταρδεμένος; Απ' ό,τι ξέρω το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει είναι ότι είμαι άνθρωπος και ίσως γιος του πατέρα μου.
    Ισως να έχω απίστευτο μέγεθος άγνοιας και βλακείας. Προσπαθώ όμως να μην κατεβάζω αμάσητα όσα μου λέει το κουτάκι που κοιτάς 8 ώρες τη μέρα. Ο,τι πληροφορία δεχόμαστε εξυπηρετεί κάποιο συμφέρων. Ακόμα και εγώ που μιλάω έχω συμφέρον να συμφωνήσεις. Γιατί είναι στο συμφέρων μου όλος ο κόσμος να είναι αγαπημένος και χωρίς μίση. Αρκετά φαγωθήκαμε τόσους αιώνες. Όταν ξέρεις ποιός πραγματικά είσαι δεν μπορείς να διώσεις μίσος για τους άλλους γιατι επί της ουσίας είναι ίδιοι με σένα. Ανθρωποι. Ακούγεται περίεργο ε; Είχες συνηθίσει οι άλλοι να είναι απλώς Τούρκοι ή Αλβανοί. Δαίμονες που τρώνε σάρκες ανθρώπων και συνουσιάζονται με τις μητέρες τους. Μάντεψε. Δεν είναι έτσι. Ποτέ δεν ήταν. Ο κάθε λαός έχει τα ήθη και τα έθιμά του. Επειδη εμείς οι δύο δεν τα καταλαβαίνουμε δεν σημαίνει ότι είναι "βάρβαροι". Και ακόμα φίλε ΓΜ να έχω τελικά άδικο, πάντα θα πιστεύω σε αυτά που γράφω. Γιατί ο κόσμος είναι πανέμορφα πλασμένος και οι απόψεις σου αυτές είναι μια ασχήμια για το σύμπαν. Και αγαπώ τα όμορφα πράγματα...
    Γιαννης Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια μικρή διόρθωση: Ως γνωστόν και όχι ως γνωστών.
    Ασχετο αλλά μόλις το είδα μου κακοφάνηκε περισσότερο από τα άλλα λαθάκια που έκανα :-)
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον Γιαννη,

    Υπαρχουν προτομες του Μ.Αλεξανδρου σε μουσεια απο την Κωνσταντινουπολη μεχρι και το Αφγανισταν!
    Δυστυχως ομως συνεχιζεις την ανιστορητη προπαγανδα!
    Ο Μ.Αλεξανδρος λατρευεται ακομα και σημερα!!
    Στο αντιστοιχο αφγανικο "χιλιαρικο" παρουσιαζεται το εμβλημα των Ελληνων Βασιλεων και η επιγραφη κυκλικως του εμβληματος αναφερει "ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΟΥ"!!
    Οσο για την ανωνυμια μου,τα στοιχεια μου ειναι γνωστα στον ιδιοκτητη του ιστολογιου,οποτε αναλαμβανω σαφεστατα την ευθυνη για αυτα που γραφω και αυτα που πραττω!!
    Σου τονιζω οτι προτομες και επιγραφες στα αρχαια Ελληνικα εχουν βρεθει και υπαρχουν σε μουσεια!!
    Αν ο Μ.Αλεξανδρος εθεωρειτο τυραννος,ουτε καν θα γνωριζαμε την υπαρξη του!!Θα ειχαν καταστρεψει τα παντα οι γηγενεις πληθυσμοι και δεν θα τα προεβαλλαν σε μουσεια!Ουτε σε νομισμα τους!!
    Περιμενω να δω τις πηγες που αντλεις τις πληροφοριες σου!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΜ δυστυχώς χωρίς να φταις εσύ, έκρινες τα λεγόμενά μου χωρίς να τα διαβάσεις ολόκληρα. Εχουν και συνέχεια η οποία δυστυχώς δεν δημοσιεύτηκε. Δεν ξέρω γιατί και δεν θέλω να σκεφτώ άσχημα πράγματα... Τέλος πάντων.
    Αν δεν μπορείς να "ανεβάσεις" φωτογραφία εδώ, τουλάχιστον πες μου τι να γράψω στο goo gle για να το ψάξω μόνος μου. Όσο για τις πηγές μου, έγραφα στη συνέχεια (που δεν δημοσιεύτηκε) ότι δεν έχω πηγές. Όλες μου οι απόψεις είναι προϊόν παρατήρησης. Έχω κρατήσει αντίγραφο των όσων έγραφα, οπότε θα προσπαθήσω να τα ξαναγράψω. Κρίμα όμως γιατί είχα ένα πολύ ωραίο ειρμό (κατά την άποψή μου φυσικά) και χάλασε η συνέχεια. Το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος έμεινε στην ιστορία δεν μου λέει κάτι. Αν το σκεφτείς και ο Καρλομάγνος και ο Φρειδερίκος της Πρωσσίας και ο Ναπολέοντας (αμφότεροι μεγάλοι κατά την ιστορία) δεν κάνανε άλλη δουλειά από το να μακελεύουν λαό, αλλά η ιστορία μιλάει γι' αυτους. Ο καρλομάγνος δε, είχε την άποψη ότι αν δεν είσαι χριστιανός... πεθαίνεις!!! Θα προσπαθήσω να ξαναγράψω τη συνέχεια της απάντησής μου γιατί θα ήθελα να τη διαβάσεις. Αλλιώς κρίμα!!!
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης γράφεις :
    "Ποιες ειναι οι ιστορικες πηγες σου ,ποια ειναι τα ανθρωπολογικα ευρηματα που αποδεικνυουν τους ανυποστατους ισχυρισμους σου, και τελος καλο θα ηταν να διαβασεις την ερευνα του Α. Πουλιανου που με επιστημονικο τροπο αποδεικνυει το αδιασπαστο της συνεχειας της Ελληνικης φυλης"
    Φίλε ΓΜ με έπιασες στα πράσσα. Δυστυχώς δεν τυγχάνω ανθρωπολόγος και δεν έχω διαβάσει καμιά έρευνα για τέτοια θέματα. Τα συμπεράσματά μου είναι συμπεράσματα παρατήρησης και μόνο. Και η παρατηρήσεις μου λένε τα εξής :
    Έχουν καμία σχέση εμφανισιακά οι Ηπειρώτες με τους Κρητικούς π.χ.; Εγώ βλέπω ότι οι Ηπειρώτες είναι γενικά ανοιχτόχρωμοι και ξανθοί (ακριβώς όπως οι Αλβανοί και οι Αρβανίτες) και οι Κρητικοί είμαστε δυο-τριών λογιών. Κάποιοι πολύ μελαχρινοί σαν άραβες ή Τούρκοι, κάποιοι άλλοι ξανθοί με γαλαζια μάτια (Ανωγειανοί) που δεν ξέρω πως προέκυψαν έτσι και κάποιοι άλλοι όπως οι περισσοτεροι Ελληνες.
    Η τιμημένη φορεσιά του τσολιά που τόσο περήφανα την παρουσιάζουμε ως δικία μας ειναι επίσης η εθνική φορεσιά ... των Αλβανών(τσούζει). Αν δε με πιστεύεις μπορείς να το ψάξεις στο google. Πάτα κάτι του στυλ "Traditional Albanian Dress" και δες τις φωτογραφίες. Δεν ξέρω ποιός την πήρε απο ποιόν αν και υποψιάζομαι. ΕΜΕΙΣ. Ναι εμείς και το λέω γιατί στα χρόνια της απελευθέρωσης ο μισός πλυθησμός της τότε Ελλάδας ήταν Αρβανίτες. Και ως γνωστών, είτε σ' αρέσει είτε όχι, οι Αρβανίτες μιλούσαν Αρβανίτικα που είναι Αλβανική διάλεκτος. Πλέον όλοι είναι εξελληνισμένοι εκτός ίσως από κάποιους παπούδες.
    Η κοπέλα μου είναι από την Ξάνθη, πόλη με έντονο (γύρω στο 40%) το στοιχείο των Πομάκων. Οι Πομάκοι είναι μια φιλή κατά βάση Σλάβική και η γλώσσα τους είναι μια μίξη Βουλγάρικων(κυριως), Τουρκικων και Ελληνικών. Μια φορά είπα στην κοπέλα μου να βάλει ενα μαντήλι στο κεφάλι για πλάκα όπως ακριβώς οι Πομάκες. Δεν είχε ΚΑΜΙΑ διαφορά στην εμφάνιση.
    Επίσης μπορείς να ψάξεις στο Youtube να δεις παραδοσιακούς Τουρκικους χορούς του Πόντου. Θα παρατηρήσεις (με μεγάλη λύπη φαντάζομαι) ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ με τους ποντιακούς. Μέχρι και οι στολές και η μουσική.
    Τέλος, γιατί έγραψα ήδη πάρα πολλά και κουραστικά, ένα τελευταίο παράδειγμα. Παρατήρησε μια μέρα στο χαζοκούτι αν πετύχεις τους Τούρκους. Για πόσους από αυτούς θα μπορούσες να πεις : "Ρε συ αυτοί είναι σαν Ελληνες"...
    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήθελα όμως να σου κάνω και μια ερώτηση: Ποιος είναι ο επιστημονικός τρόπος απόδειξης της συνέχειας μιας φυλής; Οχι θεωρητικός, γιατί έναν τέτοιο μόλις επιχείρησα να κάνω στο κείμενό μου. Υπάρχει κάποια εξέταση D.N.A. που να αποδεικνύει ότι εγώ ας πούμε είμαι καθαρός Ελληνας ή μπάσταρδεμένος; Απ' ό,τι ξέρω το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει είναι ότι είμαι άνθρωπος και ίσως γιος του πατέρα μου.
    Ισως να έχω απίστευτο μέγεθος άγνοιας και βλακείας. Προσπαθώ όμως να μην κατεβάζω αμάσητα όσα μου λέει το κουτάκι που κοιτάς 8 ώρες τη μέρα. Ο,τι πληροφορία δεχόμαστε εξυπηρετεί κάποιο συμφέρων. Ακόμα και εγώ που μιλάω έχω συμφέρον να συμφωνήσεις. Γιατί είναι στο συμφέρων μου όλος ο κόσμος να είναι αγαπημένος και χωρίς μίση. Αρκετά φαγωθήκαμε τόσους αιώνες. Όταν ξέρεις ποιός πραγματικά είσαι δεν μπορείς να διώσεις μίσος για τους άλλους γιατι επί της ουσίας είναι ίδιοι με σένα. Ανθρωποι. Ακούγεται περίεργο ε; Είχες συνηθίσει οι άλλοι να είναι απλώς Τούρκοι ή Αλβανοί. Δαίμονες που τρώνε σάρκες ανθρώπων και συνουσιάζονται με τις μητέρες τους. Μάντεψε. Δεν είναι έτσι. Ποτέ δεν ήταν. Ο κάθε λαός έχει τα ήθη και τα έθιμά του. Επειδη εμείς οι δύο δεν τα καταλαβαίνουμε δεν σημαίνει ότι είναι "βάρβαροι". Και ακόμα φίλε ΓΜ να έχω τελικά άδικο, πάντα θα πιστεύω σε αυτά που γράφω. Γιατί ο κόσμος είναι πανέμορφα πλασμένος και οι απόψεις σου αυτές είναι μια ασχήμια για το σύμπαν. Και αγαπώ τα όμορφα πράγματα...
    Γιαννης Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον Γιαννη απο την Κρητη,

    η προπαγανδα σου ειναι οντως απολαυστικη,αλλα δυστυχως μπαζει απο πολλες μεριες!!
    Η Ιστορια δεν εχει να κανει ουτε με διαδικτυο,αλλα ουτε και με τηλεοραση!!Εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με βιβλια!!
    Δυστυχως δεν εχεις ιδεα απο αυτα!!
    Σου συνιστω να διαβασεις την "Φυλετικη Συνεχεια των Ελληνων" του Α.Αγγελη οπου θα διαπιστωσεις οντως το ποσο ανιστορητος εισαι!!
    Μελετες σχετικα με ανθρωπολογια,αρχαιολογια,λαογραφια,γλωσσα,
    θρησκεια,ηθη και εθιμα κ.α θα τα διαβασεις εκει!
    Στο συνιστω ανεπιφυλακτα!!
    Οταν το διαβασεις ,θα σου προτεινω και αλλα!!
    Ο καθε λαος εχει σιγουρα τα ηθη και τα εθιμα του,ομως πουθενα περα απο την Ελλαδα δεν θα διαπιστωσεις τον ανιστορητο εθνομηδενισμο που λαμβανει χωρα στην Ελλαδα!!
    Η ανιστορητη προπαγανδα που προβαλλεται μεσω διαδικτυου ,τηλεορασης και ψευδοϊστορικων δυστυχως υιοθετειται πιο ευκολα!!!
    Διαβασε αυτο
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_1645.html#comments

    και ισως καταλαβεις πολλα πραγματα(αν και πολυ αμφιβαλλω)
    Και κατι πολυ σημαντικο!!
    Η αναδειξη της ιστορικης αληθειας δεν ειναι μισος.Ειναι υποχρεωση για ολους που εχουν αξιοπρεπεια και υπερηφανεια
    (και ατομικη και πατριωτικη)!
    Το μισος εξαλλου ειναι αντικοινωνικο συναισθημα που δεν το συμμεριζομαι!!
    Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα ανεχομαι τις οποιεσδηποτε ιστορικες ανακριβειες!!
    Και μαλιστα απο εθνομηδενιστες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τον ΓΜ

    Φίλε ΓΜ γράφεις : "Η Ιστορια δεν εχει να κανει ουτε με διαδικτυο,αλλα ουτε και με τηλεοραση!!Εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με βιβλια!! Δυστυχως δεν εχεις ιδεα απο αυτα!!"
    Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου ότι η ιστορία δεν έχει να κάνει με την τηλεόραση. Πιστεύω θα κατάλαβες από τα γραφόμενά μου ότι δεν βλέπω (πλέον) καθόλου τηλεόραση. Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω και για το διαδύκτιο. Το ίντερνετ (όπως και τα βιβλία) παρέχει πάρα μα πάρα πολλές πληροφορίες για κάθε θέμα ενδιαφέροντώς και είναι στην δικιά μας κρίση να ξεχωρίσουμε τις έγκυρες από τα σκουπίδια. Απ' ό,τι φαίνεται τα κριτήρια του καθενός, διαμορφώνονται σύμφωνα με τις απόψεις του, και μου φαίνεται και θεμιτό. Αντικειμενική ιστορία δεν γράφτηκε ακόμα. Ετσι ο καθένας μας διαλέγει την σκοπιά που συμβαδίζει με τις γενικότερες αντιλήψεις του. Ωστέ λοιπόν θα μπορούσα να απαντήσω στις κατηγορίες σου για ανυπόστατη προπαγάνδα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το γεγονός ό,τι διακρίνω την επιρροή άλλων πολιτισμών στην εθνική μου ταυτότητα δεν με κάνει ούτε λιγότερο Έλληνα από 'σενα, ούτε Αλβανο. Ίσα ίσα με χαροποιεί περισσότερο γιατί βλέπω ότι τελικά πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Αλλωστε δεν έγραψα πουθενά ότι ο αρχαίος ελληνικός (αλλά και ο νεοελληνικός) πολιτισμός, δεν έχουν προσφέρει και επιρρεάσει άλλους λαούς (ίσως μάλιστα και περισσότερο απ' ό,τι αυτοί εμάς). Αλλά όπως γράφεις και συ παραπάνω δεν μπορώ να ανεχτώ ιστορικές ανακρίβειες.
    Σύμφωνοι δεν έχω διαβάσει ποτέ μου βιβλίο ανθρωπολογίας και να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει κιόλας και τόσο πολυ. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η λαογραφία, η κουλτούρα και ο πολιτισμός των λαών και φυσικά η ιστορία, η οποία καταγράφει τα παραπάνω. Και τέτοιου είδους βιβλία έχω διαβάσει αρκετά. Ό,τι πέφτει στα χέρια μου, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ. Και ως κάπως παραπάνω γνώστης της κουλτούρας της Θράκης λόγω της αρραβωνιαστικιάς μου, διέκρινα πάρα πολλά στοιχεία κοινής κουλτούρας με τους Βούλγαρους, τους Τούρκους και τους Πομάκους. Κάποια τα δώσαμε εμείς, κάποια αυτοί. Αν ο ορισμός του εθνομηδενιστή είναι αυτός που αναγνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού του και τις επιρροές από τους/στους γύρω του, ναι. Είμαι εθνομηδενιστής. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να γίνω όμως το αντίθετο δηλαδή εθνικιστής. Δεν θεωρώ ότι έιμαι καλύτερος από τους άλλους. Φαντάσου πόσο αστείοι μας ακούγονται οι μεγαλοιδεατισμοί από όλους μας τους γείτονες... Θυμίζω : Τσαμουριά από την Αλβανία, μεγάλη Μακεδονία από τη F.Y.R.O.M., Βουλγάρικη Θράκη και πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία. Φαντάζομαι ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γελάνε και αυτοί με μας. Και καλά κάνουνε όπως καλά κάνουμε και γελάμε και 'μεις.
    Όλα αυτά είναι βλακείες. Ειδικά στα Βαλκάνια οι λαοί μπορούνε να ζήσουνε αρμονικά γιατί έχουμε πολλά κοινά. Φυσικά δεν είμαστε ίδιοι. Αλλά και στους Αλβανούς αρέσει το κλαρίνο, όπως στους Τούρκους ο κεμετζές και στους Θράκες το νταούλι κι ο ζουρνάς...
    Γιάννης Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον Γιαννη,
    Ξεκινω με τον ισχυρισμο
    "Το ίντερνετ (όπως και τα βιβλία) παρέχει πάρα μα πάρα πολλές πληροφορίες για κάθε θέμα ενδιαφέροντώς και είναι στην δικιά μας κρίση να ξεχωρίσουμε τις έγκυρες από τα σκουπίδια."

    Το ιντερνετ δεν ειναι το ιδιο πραγμα με τα βιβλια!!Το εντυπο υλικο αναφερει τις διασταυρωμενες πηγες,ενω στο διαδικτυο την δυνατοτητα επιβεβαιωσης δεν την εχεις!!
    Περα απ'αυτο το διαδικτυο ειναι "μεταβλητο"!!
    Δηλαδη σημερα διαβαζεις απο μια διευθυνση κατι το οποιο αυριο πολυ ευκολα μπορει να τροποποιηθει αναλογα με τις πολιτικες σκοπιμοτητες.Ο εντυπος λογος ομως μενει διαχρονικος και αναλλοιωτος!!
    Οι αποψεις διαμορφωνονται αναλογα με τις κριτικες ικανοτητες και το μορφωτικο επιπεδο!
    Και για να μορφωθεις πρεπει να διαβασεις!
    Και μαλιστα δεκαδες βιβλια!!
    Τοτε θα ξυπνησεις και θα δεις λιγο πιο περα απο τον ισκιο σου και θα εισαι σε θεση να κρινεις ποιος προπαγανδιζει και ποιος οχι!!
    Για την Ελληνικοτητα των Πομακων υπαρχει αρθρο της 6/3.Στο συνιστω ανεπιφυλακτα!
    Ελπιζω να διαβασες το σχολιο μου!!
    Επιπλεον υπαρχει και αρθρο για την Ελληνικοτητα των Αρβανιτων στις αρχες Φλεβαρη!!
    Διαβασε τα και θα συνειδητοποιησεις οτι τελικα υπαρχει και η αντικειμενικη αποψη που στηριζεται σε επιστημονικα στοιχεια!!
    Θα εκπλαγεις!!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για άλλη μια φορά δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρο το σχόλιό μου. Ξαναγράφω λοιπόν :

    Το γεγονός ό,τι διακρίνω την επιρροή άλλων πολιτισμών στην εθνική μου ταυτότητα δεν με κάνει ούτε λιγότερο Έλληνα από 'σενα, ούτε Αλβανο. Ίσα ίσα με χαροποιεί περισσότερο γιατί βλέπω ότι τελικά πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Αλλωστε δεν έγραψα πουθενά ότι ο αρχαίος ελληνικός (αλλά και ο νεοελληνικός) πολιτισμός, δεν έχουν προσφέρει και επιρρεάσει άλλους λαούς (ίσως μάλιστα και περισσότερο απ' ό,τι αυτοί εμάς). Αλλά όπως γράφεις και συ παραπάνω δεν μπορώ να ανεχτώ ιστορικές ανακρίβειες.
    Σύμφωνοι δεν έχω διαβάσει ποτέ μου βιβλίο ανθρωπολογίας και να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει κιόλας και τόσο πολυ. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η λαογραφία, η κουλτούρα και ο πολιτισμός των λαών και φυσικά η ιστορία, η οποία καταγράφει τα παραπάνω. Και τέτοιου είδους βιβλία έχω διαβάσει αρκετά. Ό,τι πέφτει στα χέρια μου, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ. Και ως κάπως παραπάνω γνώστης της κουλτούρας της Θράκης λόγω της αρραβωνιαστικιάς μου, διέκρινα πάρα πολλά στοιχεία κοινής κουλτούρας με τους Βούλγαρους, τους Τούρκους και τους Πομάκους. Κάποια τα δώσαμε εμείς, κάποια αυτοί. Αν ο ορισμός του εθνομηδενιστή είναι αυτός που αναγνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού του και τις επιρροές από τους/στους γύρω του, ναι. Είμαι εθνομηδενιστής. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να γίνω όμως το αντίθετο δηλαδή εθνικιστής. Δεν θεωρώ ότι έιμαι καλύτερος από τους άλλους. Φαντάσου πόσο αστείοι μας ακούγονται οι μεγαλοιδεατισμοί από όλους μας τους γείτονες... Θυμίζω : Τσαμουριά από την Αλβανία, μεγάλη Μακεδονία από τη F.Y.R.O.M., Βουλγάρικη Θράκη και πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία. Φαντάζομαι ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γελάνε και αυτοί με μας. Και καλά κάνουνε όπως καλά κάνουμε και γελάμε και 'μεις.
    Όλα αυτά είναι βλακείες. Ειδικά στα Βαλκάνια οι λαοί μπορούνε να ζήσουνε αρμονικά γιατί έχουμε πολλά κοινά. Φυσικά δεν είμαστε ίδιοι. Αλλά και στους Αλβανούς αρέσει το κλαρίνο, όπως στους Τούρκους ο κεμετζές και στους Θράκες το νταούλι κι ο ζουρνάς...
    Γιάννης Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιάννη, για να μην παρεξηγιόμαστε χωρίς λόγο, πρέπει να σου πω ότι δημοσιεύω όλα τα σχόλια που φτάνουν σε εμένα, εκτός από αυτά που έχουν βρισιές. Όλα τα δικά σου τα έχω εγκρίνει γιατί δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Όμως, επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορούν να σταλούν καν τα σχόλια, έχω ήδη επικοινωνήσει με την Google για να μου απαντήσουν στο συγκεκριμένο θέμα. Μην βάζεις λοιπόν με το νου σου διάφορα, επειδή δεν υπάρχει ούτε σκιά από αυτά... Εξάλλου, ο χώρος αυτός προκαλεί για συζήτηση, γιατί να λογοκρίνω κάποιον που θέλει να συζητήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς τον ΓΜ

    Σχολιάζοντας την απάντησή σου θέλω να πω τα εξής:

    Πράγματι έχεις απόλυτο δίκιο. scripta manent verba volant που λέγανε και οι σοφοί Λατίνοι. Αλλά η εγκυρότητα μιας άποψης δεν έχει να κάνει με την σταθερότητα της αποψης του γράφοντος. Σύμφωνοι. Σήμερα μπορεί στο διαδύκτιο να διαβάσεις κάτι και αύριο κάτι άλλο. Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η άποψη και όχι τόσο η συνέπεια του συγγραφέα.
    Την Ελληνικότητα των Πομάκων την απορίπτω τελείως, διότι έχω διαβάσει και 'γω βιβλία για το θέμα, τα οποία όμως δυστυχώς δεν είναι στη δικιά μου βιβλιοθήκη και δεν μπορώ (προς το παρών) να σου δώσω τους τίτλους.
    Την Ελληνικότητα των Αρβανιτών δεν μπορώ να την σχολιάσω με επιχείρημα που έχω διαβάσει σε βιβλίο. Ισως πάρα πολύ παλιά να ήταν Ελληνικό φύλο. Τα τελευταια 300-400 χρόνια η κουλτούρα τους ήταν Αλβανική, μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα.
    Το σχόλιό σου που με παρέπεμψες είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον για συζήτηση, αλλά θα το κάνω αύριο στο συγκεκριμένο σχόλιό σου γιατί θέλω να θίξω κάτι άλλο.
    Σκέψου πάντως και εσύ τις απόψεις μου με κάθαρό μυαλό, όπως προσπαθώ να κάνω και 'γω με τις δικιές σου γιατί ακόμα και αν δεν συμφωνήσεις πλήρως, θα δεις ότι έχουν συγκρότηση και αντικειμενικά με βάση τη λογική ισχύουν.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απόδειξη ότι σε πιστεύω σε αυτό που λες Κωνσταντίνε είναι ότι τελικά δημοσιεύονται. Απλώς με στεναχωρεί που ο σχολιασμός πρεπει να γίνεται σε δύο σκέλη, αλλά δεν κατηγορώ εσάς. Άλλωστε το γράφω κιόλας ότι ΔΕΝ θέλω να σκεφτώ άσχημα πράγματα.
    Προς τον ΓΜ
    Πάντως φίλε μου ΓΜ τώρα που αρχίσαμε να μιλάμε πιο πολιτισμένα και χωρίς προσβλητικά σχολιάκια, απολαμβάνω την κουβέντα μας έστω και αν διαφωνώ μαζί σου. Το να διαφωνώ με κάνει να σκέφτομαι λέει ένας φίλος μου. Πιστεύω ότι κάτι θα κερδίσουμε και οι δύο απο την κουβέντα ακόμα και αν δε συμφωνήσουμε ποτέ σε κανέναν τομέα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]