Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποχή για να μην ψηφίσεις το χαμό σου!

Αποχή πρέπει να είναι η απάντηση του λαού

Η ψήφος, όπως έχω επανειλημμένα πει, είναι η φωνή μας. Είναι η επιλογή μας. Και αυτή σαφώς και οφείλει να δίνεται με σύνεση και λογική στους κυβερνήτες.
Για να μην υπάρχει μάλιστα περίπτωση διαπλοκής οι εκπρόσωποι του λαού (βουλευτές) οφείλουν να είναι κληρωτοί και όχι εκλέξιμοι δια της ψήφου. Το σημείο αυτό διευκρινίζει ο Ρήγας στο βιβλίο του "η Δημοκρατία του Εφιάλτη" όπως και ο Παναγιώτης Τραϊανού, συγγραφέας της θεωρίας του Υδροχόου και πρόεδρος του ΕΑΜ Β' (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Β').
Λίγο πολύ σας έχω παρουσιάσει ήδη τις θέσεις αυτές, που ομολογουμένως εκφράζουν και τη δική μου άποψη περί ουσιαστικής Δημοκρατίας.
Αναμφίβολα στα ΜΜΕ κυριαρχεί η είδηση περί των προγραμμάτων των διαφόρων κομμάτων και ο προεκλογικός αγώνας ώστε να πειστεί για μία ακόμη φορά ο πολίτης να προσέλθει στις κάλπες. Παράλληλα δε "βρέχει" δημοσκοπήσεις που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι IQ διαθέτει πλέον ο μέσος πολίτης που δείχνει την πρόθεση να ξανα-ψηφίσει τους δυνάστες του και τα τσιράκια τους. Την ουσία και τον ρόλο των ΜΜΕ όπως και την "ποιότητα" των -και καλά αντιπροσωπευτικών- δημοσκοπήσεων τη γνωρίζουμε βέβαια...
...αλλά υπάρχει και το μέγα ερώτημα περί της βεβιασμένης ή παράλογης τάσης των πολιτών να θέλουν να συμμετέχουν στο προφανές "έγκλημα" των πρόωρων αυτών εκλογών, οι οποίες για άλλη μία φορά θα "κουκουλώσουν" τα μεγάλα εγκλήματα, θα συγκαλύψουν τους εγκληματίες και θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε ακόμη "στενότερο" μαρκάρισμα από τις μεγάλες δυνάμεις, που έχουν κάθε λόγο να θέλουν τη χώρα μας φτωχή και εξαρτώμενη, παρά τον τεράστιο πλούτο της...
Εκλογές ναι, αλλά με προϋποθέσεις. Ναι είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός πολίτη να συμμετέχει στα κοινά και να εκφράζει τη βούληση του συμμετέχοντας στις εκλογικές διαδικασίες. Όμως η συμμετοχή, σε αυτές ειδικά της εκλογές, θα είναι η υπογραφή της συνενοχής μας σε όλα τα έκτροπα που έγιναν -και συνεχίζουν να σχεδιάζονται- εις βάρος της χώρας μας από ανθρώπους που μόνο Έλληνες στο πνεύμα δεν είναι...
Αν πρώτα αποδιδόταν δικαιοσύνη ίσως να μπορούσαμε να πάμε να ψηφίσουμε... Όμως ποια και τι είδους δικαιοσύνη να περιμένει κανείς όταν και αυτή αντί για δίκαιη και ισότιμη λειτουργεί με δύο ταχύτητες και πολλές εξαιρέσεις στον κανόνα της ισονομίας?
Το ότι ο πρωθυπουργός βιάστηκε να "αυτοκτονήσει" πολιτικά -με τη συνδρομή του συμμάχου του Παπανδρέου και της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη κτλ, που τρέφει επίσης μεγάλες φιλοδοξίες ακόμη και αντίθετες με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού -πράγμα που εντοπίζουν πάμπολλοι απλοί πολίτες αλλά και πολιτικοί αναλυτές...- είναι προφανές πως οφείλεται στην "κούραση" που είχε επικαλεστεί ο ίδιος και την υποταγή του -μάλλον- σε ξένα συμφέροντα (π.χ. μέσω Bilderberg κ.α.) αλλά και στην αδυναμία του να πάρει την ευθύνη και να πει στον ελληνικό λαό πως... "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"... (από τις παράλογες και ανθελληνικές δεσμεύσεις και επιλογές φυσικά που ξεπούλησα και ξεπουπούλιασαν την Ελλάδα).
Ε, να με συμπαθάτε εγώ σε αυτό το καραγκιοζλίκι δεν θα συμμετέχω, όπως δεν συμμετείχα και στις "ευρω-εκλογούλες" λίγους μήνες πριν. Ας τιμωρηθούν οι ένοχοι, ας μας πείσουν οι υποψήφιοι για τις ικανότητες και τις αγνές προθέσεις τους και για το ορθό και λογικό των προγραμμάτων τους και μετά ίσως να θελήσω κι εγώ ως ευσυνείδητος πολίτης να ασκήσω το δημοκρατικό δικαίωμα μου.
Εξάλλου έχω επανειλημμένα δηλώσει πως κόμμα σημαίνει κομμάτιασμα της δύναμης του λαού κι εγώ το λαό μου τον θέλω δυνατό και ενωμένο σαν μία γροθιά. Οπότε η πιο έντιμη στάση είναι να απέχω ΚΑΙ εγώ.
Μια πάρα πολύ όμορφη και περιεκτική ανάλυση στο γιατί ΠΡΕΠΕΙ οι Έλληνες να απέχουν από τουτες τις εκλογές δίνει ο Παναγιώτης Τραϊανού σε πρόσφατο κείμενο του σχετικά με τις εκλογές αυτές, όπου δηλώνει πως το ΕΑΜ Β' -μολονότι τυπικά "κόμμα"- ΔΕΝ θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. (Διαβάστε την ανάλυση του εδώ)
Άρα κι εμένα δε μου μένει η επιλογή να ψηφίσω αφού το πρόγραμμα του ΕΑΜ Β' με εκφράζει και η θεωρία του Υδροχόου είναι το ελληνικό Zeitgeist (Πνεύμα της εποχής) που επίσης συμπαθώ και μου δίνει ένα βάσιμο όραμα για το μέλλον.
Οπότε αν με ρωτάτε... εγώ ψηφίζω ΑΠΟΧΗ γιατί δεν δέχομαι να γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος και να δώσω με την ψήφο μου ως συγχωροχάρτι σε αυτούς που πρόδωσαν και ξεπούλησαν την πατρίδα μου. ΟΧΙ τέρμα οι καραγκιόζηδες τέρμα και τα περιθώρια και οι "ευκαιρίες", γιατί πλέον απειλείται ακόμη και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. (αφού έχουν φουντώσει για καλά όλα τα σενάρια γειτόνων που διεκδικούν τμήματα της πατρίδας μας... και οι εφιάλτες-προδότες δεν το έχουν σε τίποτε να μας ξεκάνουν ολοκληρωτικά πια αφού όλα τα άλλα τα ξεπούλησαν ήδη δίχως ιερό και όσιο και δίχως λόγο τιμής...)
Αυτό είναι που φοβούνται τα καλόπαιδα των μεγαλοκομμάτων: το φτύσιμο από το λαό και το γύρισμα της πλάτης προς αυτούς με αποχή από τις εκλογές...
...Ε, αφού τίποτε άλλο δεν φοβούνται και τίποτε άλλο δεν τους συνετίζει πια, θα το χαρώ πολύ να τους στερήσω το δικαίωμα να πατήσουν στη δική μου πλάτη για να με μετατρέψουν σε υποζύγιο της τρέλας τους.
Και εδώ που τα λέμε και κυβέρνηση συνασπισμού να σχηματίσουν -που θεωρώ το πιο πιθανό σενάριο, ώστε να μας δηλώσουν από κοινού το κοινό μυστικό πως "επτωχεύσαμεν"- δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ... Οπότε ο καιρός για γνήσιο ξεκαθάρισμα είναι πολύ, μα πολύ κοντά. Και επειδή ακριβώς επιλογές δεν υπάρχουν πλέον... ο δρόμος θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στη λύση του ΕΑΜ Β΄...
...απλά μας στερούν πολύτιμο χρόνο μέχρι τότε...
ΥΓ: να θυμίσω επίσης πως ΚΑΜΙΑ δουλειά δεν έχουν να ψηφίζουν στη χώρα συνέλληνες-μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού. Όσο κι αν τους βγαίνει φτηνή η βόλτα με τα αεροπλάνα του κόμματος της αρεσκείας τους, όσο κι αν πονάνε την πατρίδα ή το κόμμα ή την "τζάμπα" βολτίτσα (που πληρώνουμε όμως εμείς...) δήθεν για ψήφο...
Αυτοί καταδικάζουν ΟΛΟΥΣ εμάς εδώ να ζούμε σύμφωνα με μια ψήφο που δεν δικαιούνται. Επιρεάζουν ένα αποτέλεσμα εκλογικό, του οποίου τις επιπτώσεις αυτοί δεν θα βιώσουν. Οπότε τους θερμοπαρακαλώ, γιατί ως παιδί μεταναστών κατανοώ την αγάπη και τη νοσταλγία τους για την πατρίδα, να μην έλθουν καθόλου, γιατί θα γίνουν απλά συνένοχοι στα εγκλήματα της εξουσίας ενάντια στα αδέλφια τους.
Ευχαριστώ
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αποχη δεν ειναι λυση!!!
    Αντιθετως ενισχυει τον δικομματισμο!!!
    Ενα απλο παραδειγμα.
    Στις προηγουμενες βουλευτικες εκλογες του 2007 η ΝΔ πηρε 42% και το ΠΑΣΟΚ 38,5% περιπου!!
    Αυτο το ποσοστο ομως δεν ειναι στο συνολο του 100% των ψηφοφορων,αλλα στο συνολο εκεινων που ψηφισαν, δηλαδη στο 75%(αφου η αποχη εφτασε το 25%)!!!!
    Αρα η ΝΔ πηρε το 42% του 75% των ψηφοφορων!!!
    Ο πολλαπλασιασμος μας κανει 31,5% στο συνολο του 100%!!
    Για το ΠΑΣΟΚ το ποσοστο πεφτει στο 28% στο συνολο ΟΛΩΝ των ψηφοφορων (100%),ανεξαρτητως ποσοι απειχαν!!
    Δηλαδη η ΝΔ με πραγματικο ποσοστο που ειναι λιγοτερο του 1/3 των συνολικων ψηφοφορων ,εβγαλε αυτοδυναμια!!!!!
    Στις ευρωεκλογες του 2009, τα πραγματικα ποσοστα τοσο της ΝΔ οσο και του ΠΑΣΟΚ ειναι τα μισα απο τα επισημα διοτι η αποχη μαζι με τα ακυρα εφτασε περιπου το 50%!!!
    Δηλαδη το ΠΑΣΟΚ πηρε το 18% των συνολικων ψηφων και η ΝΔ το 16%!!!!
    Ουτε 1 στους 5 δεν ψηφιζει πλεον ουτε ΝΔ ,αλλα ουτε και ΠΑΣΟΚ!!!
    Εν τουτοις τα ποσοστα τους φαινονται διπλασια στα επισημα αποτελεσματα!!!
    Συμπερασμα:
    Αν καποιος δεν υποστηριζει κανενα κοινοβουλευτικο κομμα, τοτε ας επιλεξει καποιο εξωκοινοβουλευτικο!!
    Μεσω διαδικτυου ας μπει στην σελιδα καθε υποψηφιου κομματος ,ας διαβασει,ας κρινει και ας αποφασισει.
    Μονο τοτε θα σπασει ο δικομματισμος.
    Η αποχη δεν ειναι λυση, αλλα η προσωπικη μας καταδικη!!!
    Ας το καταλαβουμε πριν ειναι αργα!!!
    Το χρωσταμε στις μελλοντικες γεννιες!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]