Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πιστοποιητικά φρονημάτων ζητά το ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ιδεολογικός λαβύρινθος του "δήθεν"...

Η Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα ο πολιτικός παραλογισμός να συνδυάζεται με την ιδεολογική δικτατορία της λεγόμενης ανανεωτικής αριστεράς, με το πρώτο να αποτελεί καρπό του δευτέρου.
Κύριος εκφραστής και των δύο προαναφερομένων είναι ασφαλώς το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένα κόμμα με αλλοπρόσαλλη πορεία και θέσεις που αφού κατάφερε να συλλέξει και περιχαρακώσει κόμματα, κομματίδια και αποκόμματα της άκρας αριστεράς σκαρφάλωσε στα γκάλοπ με τον άκρατο λαϊκισμό του στα θέματα της παιδείας (και ασφαλώς το σπρώξιμο των ΜΜΕ) στο 22% για να καταβαραθρωθεί μετά από λίγο καιρό στις ευρωεκλογές ύστερα από τις θέσεις που έλαβε για το κάψιμο της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008.
Όταν μάθαμε ότι ο γνωστός σκιτσογράφος της Ελευθεροτυπίας Στάθης θα συμπεριλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αρχικά εκπλαγήκαμε διότι ο Στάθης αν και δεδηλωμένος αριστερός είχε αποφύγει να εκφράσει προτίμηση προς κάποιο συγκεκριμένο κόμμα του χώρου, όπως εμμέσως πλην σαφώς κάνουν πάμπολλοι εργαζόμενοι στα έντυπα ΜΜΕ, και δεν είχε δείξει διάθεση να εμπλακεί ενεργά στη πολιτική. Την αρχική μας όμως έκπληξη ήρθε να συμπληρώσει μια δεύτερη, αυτή της απόρριψης του Στάθη από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως "εθνικιστή"!
Σύμφωνα με τα όσα κοινοποίησε ο ίδιος αλλά γράφτηκαν και σε εφημερίδες, η υποψηφιότητα του δεν έγινε δεκτή από αρκετές συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διότι θεωρήθηκε ότι ενδέχεται εάν εκλεγεί να υποστηρίξει θέσεις παραπλήσιες με αυτές του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΚΚΕ. Για την ακρίβεια δε, οι πληροφορίες μιλούν για έγγραφο που κυκλοφόρησε εντός του κόμματος και κατηγορούσε τον υποψήφιο ως ακραίο και εθνικιστή. Το ερώτημα ασφαλώς που έρχεται στο νου του καθενός είναι τι το εθνικιστικό έχει εκφράσει ο Στάθης, ο οποίος πολλάκις έχει υπερασπιστεί το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από το ΛΑ.Ο.Σ;
Μήπως η κριτική του άποψη όσoν αφορά το σχέδιο Ανάν ήταν δείγμα εθνικισμού; Για τους yesmen του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιθανόν να είναι, αλλά ας μη ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο σχέδιο απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία Ελλαδιτών και Κυπρίων ως ανεφάρμοστο και καταστροφικό. Μήπως η δεδηλωμένη απέχθεια του στην αμερικανική πολιτική στη περιοχή μας τον μετατρέπει ευθύς αμέσως σε ακροδεξιό πατριδοκάπηλο; Πιθανόν ναι να απαντούσαν στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά κατά παράδοση η αριστερά συνήθιζε να είναι αντιαμερικανική.
Κανείς προφανώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς τις εγκεφαλικές διεργασίες των ατόμων που σύνταξαν το μυστηριώδες αυτό κείμενο. και προφανώς είναι αδύνατο εμείς να γνωρίζουμε το βαθμό στον οποίο τα στελέχη του ΣΥΝ είναι δέσμια των διαφόρων "συνιστωσών" που περιμάζεψαν από τα καφενεία και τα παγκάκια των Εξαρχείων και τους έδωσαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και πολιτική οντότητα.
Το σίγουρο όμως είναι πως το ΣΥ.ΡΙΖ.Α πλέον πάσχει από μια πολιτική ψύχωση αντίστοιχη αυτής των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται πως η δεξιά της δεκαετίας του 50 και μετέπειτα η Χούντα των Συνταγματαρχών έβλεπαν παντού κομμουνιστές και αρκούσε ένα μονόστηλο κάποιου σε μια εφημερίδα ή δήλωση ότι οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών χρειάζονται βελτίωση για να βαπτιστεί κομμουνιστής και εαμοβούλγαρος. Σήμερα οι κομμουνιστοφάγοι Συνταγματάρχες δεν υπάρχουν πλέον, αλλά τη θέση τους έχουν πάρει επάξια οι Εθνικιστοφάγοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για τους σύγχρονους εξ-αριστεράς ορμώμενους πάσχοντες αυτής της ιδιάζουσας πολιτικής ψύχωσης, οποιαδήποτε αναφορά στα εθνικά θέματα η οποία δεν στηλιτεύει την Ελλάδα και δεν υιοθετεί τις θέσεις του τουρκικού, σκοπιανού και οποιουδήποτε εχθρικού προς την Ελλάδα σωβινισμού, χαρακτηρίζεται εθνικιστική και ο εκφραστής της λούζεται με σωρεία επιθέτων όπως "φασίστας", "πατριδοκάπηλος", "εθνικιστής", "ακραίος".
Το γεγονός πως θύμα αυτής της αντίληψης έφτασε να γίνει και ένας συνειδητός αριστερός και υπερασπιστής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δε θα πρέπει να παραξενεύει και κυρίως δε θα πρέπει να στεναχωρεί και τον ίδιο τον Στάθη. Είτε θέλει να το παραδεχθεί είτε όχι, για τη κατάντια της ανανεωτικής ή εκσυγχρονιστικής ή ρεβιζιονιστικής η όπως θέλετε πες τε την αριστεράς ευθύνεται και αυτός καθώς πολιτικά βρίσκεται σε αυτό το χώρο και η γραφίδα του έπρεπε να είναι πιο δραστήρια στο καυτηριασμό αντίστοιχων φαινομένων.
Εν κατακλείδι ας ευχηθούμε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περαστικά (αν και δε θα στοιχηματίζαμε για τη γρήγορη ανάρρωση του αφού αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του πλέον) και στο Στάθη να θυμίσουμε τη παλιά παροιμία... όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οσοι πολιτικοι και πολιτευομενοι του ΣΥΡΙΖΑ ειναι εξυπνοι ,βλεποντας πως το κομμα δεν "τραβαει", τεινουν προς το ΠΑΣΟΚ!!
    Μην ξεχναμε τον Μπιστη, την Δαμανακη, τον Βουγια κ.α.
    Για να μην ξεχνιομαστε!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]