Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόχος των πυρκαγιών στρατιωτικές εγκαταστάσεις;

Φωτιά με πέντε εστίες

σε στρατόπεδο καυσίμων στη Λήμνο

Η πύρινη λαίλαπα ξεχύθηκε και πάλι στη χώρα, έστω και «καθυστερημένα», αφού τις αναμέναμε στις αρχές του καλοκαιριού και μας προέκυψαν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Σήμερα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αποφασίστηκε η μεταφορά δύο οπλικών συστημάτων από το στρατόπεδο Βαρνάβα σε άλλο στρατόπεδο στο Καπανδρίτι προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, το στρατόπεδο δεν απειλείται άμεσα, ούτε γίνεται εκκένωσή του. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημειώνεται ότι, στο στρατόπεδο Βαρνάβα υπάρχει μονάδα αντιαεροπορικών πυραύλων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι μονάδες πυρασφάλειας και τα πυροσβεστικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τεθεί σε βαθμό υψηλής ετοιμότητας.
Αργότερα, σήμερα το μεσημέρι, στον Μούδρο της Λήμνου φωτιά περικύκλωσε στρατόπεδο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτιά μέσα στο στρατόπεδο αυτό είχε 5 διαφορετικές εστίες!
Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο-αποθήκη υπάρχουν μεγάλες δεξαμενές καυσίμων, κυρίως καυσίμων πολεμικών αεροσκαφών!
Οι υπηρεσίες ασφαλείας όλων των στρατοπέδων της χώρας έχουν ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας στο μέγιστο, ενώ κάποιοι άρχισαν ήδη να συζητούν για την περίπτωση επέκτασης των πυρκαγιών και στην μεθόριο, τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο…
Πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση άραγε; Πως ξεκινούν αυτές οι φωτιές που βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα ή σε σοβαρά αντιαεροπορικά συστήματα; Ποιο είναι το ακριβές πλήγμα στην ασφάλεια της χώρας και ιδιαίτερα της πρωτεύουσας από την μετακίνηση αυτών των συστημάτων ασφαλείας;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους HAWK. Μπορούν να στηθούν σε άλλο σημείο αν χρειαστεί και έτσι και αλλιώς σε καιρό πολέμου βγαίνουν από το στρατόπεδο και αλλάζουν θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατασταση ηταν ανεκαθεν κρισιμη ,αλλα οταν οι πολιτικοι, αντι να προνοουν κοιμουνται, τοτε μην περιμενουμε θαυματα.
    Στο Αιγαιο μου μυριζουν Τουρκοι, οσο για την ηπειρωτικη Ελλαδα, κρυβονται ειτε Αμερικανοι ειτε η "Σεχτα".

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]