Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Βούλγαροι κόβουν τον αέρα του τουρκισμού

«Όχι» στα τουρκικά δελτία ειδήσεων

Γνωρίζοντας όλα αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της Ελλάδας και ιδιαίτερα στη Θράκη με την απειλή του τουρκισμού να ανέρχεται καθημερινά, η γειτονική Βουλγαρία παραδίδει μαθήματα αντιμετώπισης και πρόληψης εσωτερικών κρίσεων στην Ελληνική κυβέρνηση.
Βέβαια, στην Βουλγαρία, ο τουρκισμός, λόγω κυβερνητικής χαλαρότητας των τελευταίων ετών, κατάφερε να δημιουργήσει ικανά θεμέλια και να αποπροσανατολίσει μία σημαντική μερίδα των Βούλγαρων πολιτών, αποκλειστικά μουσουλμάνων, οι οποίοι και τελικά αφέθηκαν στις «φροντίδες» της «μητέρας πατρίδας», της Τουρκίας, δημιουργώντας σειρά μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων, στην εσωτερική ειρήνη της χώρας, μέσα από «αθώες» απαιτήσεις.
Συγκεκριμένα, νέα ένταση πυροδοτεί στη Βουλγαρία η απόφαση φορέων να συγκεντρώσουν υπογραφές για την απαγόρευση της προβολής δελτίου ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα από την κρατική τηλεόραση.
Περισσότερες από 12 χιλιάδες υπογραφές συγκέντρωσε μέσα σε τρεις μόλις ημέρες η πρωτοβουλία του λεγόμενου «Κόμματος των Βούλγαρων Ανδρών» που ζητά την απαγόρευση της προβολής δελτίου ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα από την κρατική τηλεόραση.
Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Ρόσεν Μάρκοφ, θα παραδώσει εντός των επομένων ημερών τις... υπογραφές στην διευθύντρια της κρατικής τηλεόρασης της Βουλγαρίας. Σε περίπτωση που δεν ανασταλεί η προβολή του δελτίου ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ο ίδιος απειλεί με κινητοποιήσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της κρατικής τηλεόρασης στη Σόφια.
Το βασικό επιχείρημα των εθνικιστικών κύκλων που ξεκίνησαν την σχετική πρωτοβουλία στηρίζεται στη νομοθεσία για τη λειτουργία των ΜΜΕ. Βάσει αυτής όλα τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα πρέπει να προβάλλονται στην επίσημη γλώσσα του κράτους, δηλαδή στη βουλγαρική. Το δελτίο ειδήσεων στην τουρκική μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση εδώ και 9 χρόνια. Εύλογο το ερώτημα, γιατί επανέρχεται τώρα το θέμα στην επικαιρότητα;
Στην αναζήτηση της απάντησης πρέπει να ληφθεί υπόψη πρωτίστως το νέο πολιτικό τοπίο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Το κόμμα των τουρκικής καταγωγής Βούλγαρων, το «Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες», δεν συμμετέχει πλέον στη διακυβέρνηση της χώρας και αυτό για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Μερίδα των πολιτών, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση, επιρρίπτει στο κόμμα ότι αφενός δεν δρομολόγησε πολιτικές για την κοινωνική ενσωμάτωση της μειονότητας και αφετέρου ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων εκπροσώπων της διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ.
Λάδι στη φωτιά έριξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ με την απόφασή του να υιοθετήσει πρόταση του εθνικιστικού κόμματος Ατάκα. Η πρόταση προβλέπει την καθιέρωση ημέρας μνήμης για τα θύματα του βουλγαρικού αγώνα κατά της οθωμανικής κυριαρχίας τη δεκαετία του ΄20.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα τουρκάκια, όπου είναι μειονότητα δημιουργούν κόμματα με βαρύγδουπα ονόματα: κόμμα για τις ελευθερίες και τον άνθρωπο, κόμμα για τα δικαιώματα, κόμμα της κοινωνίας του ανθρώπου κλπ. Ρε μογγόλια δεν πάτε στην Τουρκία να μιλήσετε για δικαιώματα; δεν πάτε στην Κίνα να μιλήσετε για ελευθερίες; Και άμα πάτε στο διάολο ακόμη καλλύτερα.
    Δήμος Μπουκουβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]