Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξανακτυπούν οι Νέρωνες

Τώρα άρχισαν και οι εμπρηστικές επιθέσεις!

Βγάζουν από το θηκάρι τους, οι τρομοκράτες του πλανήτη και οι καταστροφείς της Ελλάδας και το όπλο των εμπρησμών. Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα μέρη που δεν έχουν αποτεφρωθεί...
Αυτόν τον εφιάλτη τον ζούμε χρόνια και χρόνια και κανείς δεν μιλάει ανοικτά. Κανείς δεν καταγγέλλει ανοικτά τους μεθοδευμένους εμπρησμούς, τους σχεδιαστές και τους εκτελεστές και τους στόχους αυτού του μακάβριου εμπρηστικού πολέμου.
Το θέμα το έχουμε αναλύσει εξαντλητικά εδώ και πολλά χρόνια.
Πολλά κείμενά μας υπάρχουν εδώκαι εδώ
Θα αναδημοσιεύσουμε ενδεικτικά ένα από ΕΔΩ...
ΜΙΑ ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ...
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ...

=============================================
ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα, κάτω δεξιά
=============================================
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση.
Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας.
Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις…
ΤΟ ΒΗΜΑ
==============================================
Τί ήξερε λοιπόν το ΒΗΜΑ όταν μάς προειδοποιούσε στις 29.6.2007, την ίδια εκείνη μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, και κορυφωνόταν -σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό του- η αμερικάνικη "δυσφορία" για τον νέο ρωσικό αγωγό του αερίου;;;
Η απάντηση σήμερα, Αύγουστος 2007, είναι προφανής.
------------------------------------------
Δεν γνωρίζουμε πως μπήκαν οι καταστροφικές φωτιές του περασμένου Σαββατοκύριακου στον Πελοπόννησο και την Εύβοια. Ούτε αν υπήρξε εμπρησμός. Ούτε αν υπήρξε «οργανωμένο σχέδιο».
Δεν γνωρίζουμε τι έφταιξε. Προφανώς, όμως, κάποιοι γνωρίζουν τι «ΔΕΝ έφταιξε. Τι «αποκλείεται» να συνέβη: Δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, λέει.
Το φωνάζουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κι όσοι «συντονίζονται» με την εκάστοτε γραμμή του.
Όμως η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού γύρω στο 88%! πιστεύει ακράδαντα ότι οι πυρκαγιές αυτές υπήρξαν αποτέλεσμα οργανωμένου εμπρησμού.
Αυτό αποκάλυψε σφυγμομέτρηση της εταιρίας MRB, από το τηλεοπτικό σταθμό Alpha, την περασμένη Τρίτη το βράδυ.
Και το σύνολο των πυρόπληκτων που παρουσιάζονταν στα κανάλια το δραματικό τριήμερο της σαρωτικής φωτιάς όλοι μα όλοι, σε όλα μα όλα τα κανάλια - κατήγγελλαν ότι οι φωτιές που είχαν κάψει τα χωριά και τους ανθρώπους τους, ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμένου εμπρησμού.
Και μάλιστα τα ίδια τα κανάλια παρουσίαζαν τις μαρτυρίες τους, με τη ρουμπρίκα: «Στόχος η Ελλάδα».
Ύστερα, την Κυριακή το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τη «γραμμή», ότι τα περί «οργανωμένου σχεδίου» ήταν «κινδυνολογία της κυβέρνησης».
Και τότε «γύρισαν» τα κανάλια, κι όποιος τολμούσε να πιθανολογήσει «οργανωμένο σχέδιο» παρουσιαζόταν ως «ηλίθιος»!
* Εκεί ακριβώς το ΠΑΣΟΚ έκανε το μεγάλο σφάλμα: Τη στιγμή που συγκλονιζόταν το Πανελλήνιο, ήλθε σε μετωπική σύγκρουση με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και με το σύνολο των πυρόπληκτων.
* Εκεί την πάτησαν και τα περισσότερα κανάλια: Αντί να «διαμορφώσουν» δημόσιο αίσθημα ή, έστω, να «πιάσουν» το δημόσιο αίσθημα, ήλθαν σε σύγκρουση μαζί του Κατά τα άλλα, όντως, δεν γνωρίζουμε αν ήταν «οργανωμένο σχέδιο».
Γνωρίζουμε όμως, τρία πράγματα:
- Πρώτον, ότι αυτή τη φορά οι πυρκαγιές ξέσπαγαν κατά δεκάδες τις βραδινές
ώρες, σε απρόσιτες ορεινές περιοχές, όπου επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες, άρα ΔΕΝ οφείλονταν σε «κλιματολογικά» αίτια (αυτό-ανάφλεξη πεύκων ή χωματερών).
- Δεύτερον, ότι κατά κανόνα δεν καίγονταν «φιλέτα γης», αλλά απρόσιτες περιοχές. Ποιος οικοπεδοφάγος ενδιαφέρεται για τις «αετοράχες» της Γορτυνίας, για την ορεινή Ηλία ή για τις απόκρημνες πλαγιές της νότιας Εύβοιας;
- Τρίτον, ότι ξέσπαγαν συνεχώς από 700 σημεία, και μάλιστα βραδινές ώρες,
ώστε να διασπούν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και να χαθεί κάθε έλεγχος. Αυτό αν συμβεί δύο-τρεις φορές, μπορεί να είναι και σύμπτωση. Αλλά αν συμβεί εκατοντάδες φορές μέσα σε τέσσερις μέρες, σε εκατοντάδες σημεία, μόνο ηλίθιος μπορεί να θεωρεί ότι ήταν «σύμπτωση».
Το 88% των Ελλήνων δεν είναι ηλίθιοι αυτό είναι βέβαιο, πλέον. Οι υπόλοιποι, απλώς έχουν(;) «πρόβλημα γραμμής»!
Μήπως όλα αυτά, συμβαίνουν και σήμερα;!!
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Καλησπέρα Κωνσταντίνε,

    καταρχήν και εγώ είμαι/ήμουν στο 88% των Ελλήνων που πίστευαν και πιστεύουν πως ορισμένες
    καταστροφές αλλά και δήθεν εξεγέρσεις στη χώρα μας κρύβουν συμφέροντα.

    Ωστόσο, ας υποθέσουμε πως οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας,
    λόγω της συμφωνίας που έγινε τότε με τη Ρωσία όσον αφορά τους αγωγούς.

    Ερωτώ, θα γίνουν οι ίδιες καταστροφές στη Τουρκία τώρα μιας και έχει συνάψει στρατηγικής σημασίας συμφωνίες με τη Ρωσία, όσον αφορά τους αγωγούς (και όχι μόνο) και αυτές αντιτίθενται στα συμφέροντα των ΗΠΑ;

    Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω...
    Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ τιμωρούν μόνο εμάς;

    1. Μας έχουν στη μπούκα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον;

    2. Είμαστε περισσότερο ευάλωτοι;

    Με ενδιαφέρει η γνώμη σου όπως φυσικά και των υπόλοιπων επισκεπτών του ιστολογίου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουκά, οι απόψεις μας ταυτίζονται. Οι ΗΠΑ απλώς έχουν αφήσει "χαλαρούς" εκείνους που επιθυμούν βλάβη της χώρας μας. Στις μεγάλες φωτιές της Πελοπονήσου αποδείχτηκε ότι συμμετείχαν Αλβανοί αλλά και Σκοπιανοί, οι οποίοι είχαν έρθει τα προηγούμενα χρόνια ως εργάτες και σχεδίασαν μεθοδικά τα "χτυπήματά" τους. Οι Τούρκοι ασχολούνται με φωτιές μόνο στα νησιά. Αλλά δεν το θεωρώ απίθανο να έχουν επεκτείνει την "καυτή" δραστηριότητά τους, μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο "απασχόλησης" του Ελληνικού κράτους και αποπροσανατολισμού του από το Αιγαίο. Οι θλιβεροί καιροσκόποι δραστηριοποιούνται, αφού τους δίνεται η ευκαιρία, και καλύπτουν τα ίχνη των εμπρηστών. Όχι, η Τουρκία δεν θα καεί. Όπως δεν θα καούν ούτε τα Σκόπια. Πόσο τυχαίο είναι όμως πως η μεγάλη φωτιά της Αλβανίας πέρασε σήμερα μέσα στην Ελλάδα; Ειλικρινά δεν ξέρω και δεν θέλω να σκεφτώ πόσο χαλαρή είναι η δική μας κυβέρνηση, η οποία τυγχάνει να βάλλεται και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών (σήμερα στα ΝΕΑ), οι οποίες είναι κα οι μόνες που μπορούν να βγάλουν κάποια άκρη σε αυτές τις "φωτιές". Τι κρύβεται πίσω; Αλαζονεία των "γειτόνων" και αδιαφορία των αρχόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις τι μου θυμίζουν οι Ελληνες πολιτικοί;

    Το γιο μου, που όταν πήγαινε στη πρώτη δημοτικού έριχνε μπουνιά σε παιδιά της έκτης μη έχοντας σκεφτεί τι θα ακολουθήσει.

    Τα νησιά τα έχουν αναλάβει οι "απέναντι", όπως το είπες, και το ξέρω καλά από τη θητεία μου πολλά χρόνια πριν στη Σάμο. Έκατσα εκεί 13 μήνες και τους 6 μηνες έσβηνα φωτιές ενώ πίσω μου άναβαν άλλες. Και μιλάω γύρω από το στρατόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά όμως δεν τα λένε οι πολιτικοί μας, επειδή απλά φοβούνται. Θα σου πω μια ιστορία, αφού μου έθεσες αυτό με τα παιδιά στο δημοτικό.
    Ήμουν πολύ μικρός (περίπου 9 χρονών) και έπαιζα στη γειτονιά μου, από όπου περνούσαν κάποιοι τουρκόγυφτοι (μικρά παιδιά, στην ηλικία μου). Όποτε περνούσαν μας πετούσαν πέτρες και έτρεχαν να φύγουν. Μία φορά τους πήραμε κι εμείς με τις πέτρες και τους διώξαμε μακριά. Εγώ ξεχάστηκα και δεν πρόσεξα ότι είχα μείνει μόνος μου επειδή τα άλλα παιδιά γύρισαν πίσω στη γειτονιά. Είχα μείνει μόνος μου και τους είχα φτάσει στα σπίτια τους, πετροβολώντας τους. Τότε βγήκε ο πατέρας ενός μικρού (ένας ενήλικας) και με έπιασε. Από τα χέρια. Τότε φώναξε τα μικρά γυφτάκια που πριν κυνηγούσα και τους είπε ότι μπορούν να με χτυπήσουν. Και το έκαναν, αφού με κρατούσε ο ενήλικας. Είχα φάει αρκετό ξύλο όταν γύρισα πίσω. Αλλά δεν το είχα μετανιώσει. Το ωραίο είναι πως τα γυφτάκια σταμάτησαν να περνάνε πια από τη γειτονιά μου, γιατί φεύγοντας τους φώναξα πως θα τους περιμένω... Και τους περίμενα κάθε απόγευμα... επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι και δεν πέρασαν... Αλλά δεν πέρασαν ούτε το επόμενο... Και η πλάκα είναι ότι ούτε ο γύφτος ξαναπέρασε, ενώ πριν από το περιστατικό ήταν ο καθημερινός του δρόμος.
    Το νόημα της ιστορίας μου, απόλυτα πραγματικής, νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό. Είδαν στα μάτια μου πως δεν θα έμενα στα λόγια, και ας ήμουν μικρός, αυτοί με φοβόντουσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sxetika me tis purkagies, egw prwsopika anoikw sto 88% ths parapanw ereunas. oson afora tous Tourkous oi Amerikanoi tous xaideuoun mono kai mono epeidh tous xreiazontai gia tous dikous tous skopous. ti na pw, oso exoume mpakogiannh h giwrgakh yp. ekswterikwn mellon egw den blepw

    Balantis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χρειάζονται οι Τούρκοι για να κάψουμε τα δάση μας, τα καίμε και μόνοι μας.
    Όταν το 2009 δέν έχουμε εθνικό κτηματολόγιο???.
    Όταν το 2009 ακόμη διεκδικούν ιδιώτες εκατομμύρια στρέμματα (Ηλιόπουλοι και κληρονόμοι Πεντέλη).
    Όταν τα 2.500 στερέματα που καήκανε στη περιοχή Σέσσι Γραμματικού χθες,είναι μέρος τις ανταλλαγής τις Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό δημόσιο.
    Όταν πρώτα καίγεται η Πεντέλη στη περιοχή Διονύσου (στρατόπεδο) το 1990 και τα αμέσως επόμενα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρυμοτομή και μοσχοπουλάει τι καμένη Γη για οικόπεδα.
    Όταν συστηματικά επώνυμοι καταπατούν δασικές εκτάσεις στο Πεντελικό (περιοχή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη)και η δασική υπηρεσία κωφεύει,εάν δε συνεργάζεται.
    Τελικά μας φταίνε οι Τούρκοι,Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.
    Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν πολίτες που δεν διανοούνται πώς συμβαίνουν όλα αυτά ,μέχρι εκεί όμως.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    Εννοείται ότι δεν είναι όλες οι φωτιές μέρος σχεδίου των Αμερικάνων,με τα τσιράκια τους,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επεμβαίνουν με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικάνοι.
    Το 2007 κάηκε σχεδόν όλη η Πελοπόννησος και άλλα πολλά μέρη της Ελλάδας,με πάνω απο 65 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.Όλες αυτές οι φωτιές,ήταν μια απάντηση ή μια απειλή,των Αμερικάνων,όσον αφορά τους Αγωγούς φυσικού αερίου και τις συμφωνίες με τον Πούτιν.Τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την άποψη,χιλιάδες!
    Οπωσδήποτε πολλές φωτιές είναι έργο οικοπεδοφάγων,αλλά όταν καίγονται περιοχές στις κορφές βουνών όπως η Πίνδος κλπ,δεν νομίζω να είναι για οικόπεδα-έλεος.
    Οι φωτιές σε νησιά όπως η Χίος,η Λέσβος,η Σάμος κλπ,είναι έργο Τούρκων,πολύ απλά.Ούτε για οικόπεδα,ούτε τίποτα.Άλλο αν το εκμεταλεύονται κάποιοι οικοπεδοφάγοι,τις φωτιές άλλοι τις έβαλαν και για άλλους σκοπούς!
    Απλή πολιτική των μεγάλων δυνάμεων!
    Ερημοποίηση της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι οταν εισερχεται στην Ελλαδα εργατικο δυναμικο απο Αλβανια και Σκοπια.
    Πρεπει να γινεται εκτενης ελεγχος στα δαση για την ευρεση εκρηκτικων μηχανισμων.
    Πρεπει επιτελους οι πολιτικαντηδες μας να καταλαβουν οτι το "προννοειν" ειναι προτιμοτερο του "θεραπευειν".
    Περα απο οικοπεδοφαγους,πυρομανεις και ανθρωπους που κανουν λαθος εκτιμησεις σχετικα με δουλειες που απαιτουν την χρηση φωτιας, να μην ξεχναμε και τους ψευτοεπαναστατες της "Σεχτα - ΑΕ" .

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς 5.31 και όχι μόνο
    Είναι Κυριακή,η πύρινη λαίλαπα βρίσκετε σε έξαρση.
    Το όποιο ατομικό συμφέρων των οικοπεδοφάγων τις Αττικής αποκτά άλλη διάσταση.
    Η έντονη δυσαρέσκειά μου απέναντι τους έχει μετατραπεί σε οργή.
    Για να καταλάβετε το μέγεθος τις μισαλλοδοξίας αυτών των εγκληματιών,θα σας θυμίσω ότι στην Αγία Μαρίνα (λιμάνι ΦΈΡΙ ΣΠΟΤ)όλος ο οικισμός εκεί είναι καταπατημένη Γη.
    Το Σέσι επίσης ,από εκεί που ξεκίνησε η καταστροφή,άρα έχει άμεση σχέση η πολιτική τις κεντρικής εξουσίας διαχρονικά απέναντι σε οικοπεδοφάγους.
    Επίσης πρέπει να έχετε καταλάβει ότι το γραπτό μου αναφέρετε σε συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία που έχουν αμεσότητα με την καταστροφή τις Αν.Αττικής.
    Οι Τούρκοι και οι Αμερικάνοι είναι απίθανο να ασχολούνται με μία πιθανή επιλογή τους για ερημοποίηση τις Ελλάδος , όταν υπάρχουν πρόθυμοι εντός των τοιχών τις πόλις να το πράξουν.
    Αυτήν την άποψη εκφράζω στο προηγούμενο σχόλιο μου.
    Πριν από ένα χρόνο σε συμβολαιογραφείο τις περιοχής,υπήρξε συμβολαιογραφική κατάθεση μαρτυρίας ότι γνωστός παράγοντας ασχολούμενος με τα κοινά και Π.Μηχανικός στο επάγγελμα έχει στη κατοχή του άκουσον -άκουσον 1000 στρέμματα στη περιοχή Μαραθώνα.
    Γιατί λοιπόν να πιστέψω την δική σας άποψη για εμπλοκή ξένων .
    Επίσης να θυμίσω στους αναγνώστες ότι ο προηγούμενος Δασάρχης Πεντέλης τα έπαιρνε ασύστολα και συστηματικά, τόσο που αυτό το ίδιο το κράτος που των ανέδειξε σε Δασάρχη τον έπαψε από την υπηρεσία,και αυτή τη στιγμή διώκεται ποινικά για χρηματισμό.
    Με λίγα τελευταία λόγια το ψάρι δε βρομάει από το κεφάλι μόνο,αλλά βρωμάει και από την ουρά.
    Και τι ευνοώ με αυτό, πολλοί φαινομενικά αγνοί συμπολίτες μας, δεν είναι καθόλου αγνοί εγκληματούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
    Καταπατούν δασικές εκτάσεις και μας καίνε ,ενώ συ χρόνος είναι μαζί μας στη κατάσβεση τις φωτιάς που οι ίδιοι ανάψαν.
    Όσο υπάρχει αυτή η πραγματικότητα και ο Δαλάι Λάμα να γίνει πρωθυπουργός τις χώρας δεν μπορεί να δημιουργήσει κράτος δικαίου.
    Ας κοιτάξουμε δίπλα μας ρεαλιστικά και θα δούμε ότι τελικά ζουν ανάμεσα μας.

    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]