Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι παιχνίδια παίζονται με τους S-300;

Εσκεμμένες "διαρροές" από το ΓΕΕΘΑ

Με τις πρώτες της κινήσεις η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πέρασε ένα κλίμα απαισιοδοξίας σχετικά με το μέλλον. Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα ηγεσία του στρατεύματος προσπαθεί μέσω διαρροών να «φτιάξει» την εικόνα της και να κλείσει τα στόματα εκείνων που κάνουν για πολύ στενές επαφές με την Ουάσιγκτον…
Με μία καθαρά καιροσκοπική κίνηση, πολιτικού και όχι στρατιωτικού χαρακτήρα, το ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε μία αόριστη διαρροή περί ενεργοποίησης του αντιαεροπορικού συστήματος S-300, μέσω βολών! Μα, για τους γνωρίζοντες, κάτι τέτοιο είναι απλώς αδύνατον να γίνει.
Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, από τότε που πρωτοεγκαταστάθηκε στο Ελληνικό έδαφος, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία βολή! Δεν έχει ενσωματωθεί επιχειρησιακά στον αντιαεροπορικό αμυντικό ιστό της χώρας, ούτε και το στράτευμα έχει προωθήσει κάτι τέτοιο φοβούμενο τις ΝΑΤΟϊκές (κυρίως τις αμερικανικές) αντιδράσεις, επειδή ο S-300 δεν θεωρούνται συμβατοί με τα υπόλοιπα (όλα είναι αμερικανικής κατασκευής) αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, εκτός από τα TOR M1, που είναι ρωσικής κατασκευής. Επίσης, δεν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με τους Ρώσους για τα ανταλλακτικά του!!!
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως απλά συμβαίνει! Και πως θα γίνει βολή των S-300; Πότε θα γίνει; Γιατί υπήρξαν αυτές οι διαρροές αυτή τη χρονική στιγμή; Προκειμένου να καθησυχαστούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως ο Ελληνικός λαός; Για να πεισθούμε όλοι εμείς πως η νέα ηγεσία είναι σκληρή και δεν πρόκειται να κάνει πίσω; Αν πραγματικά συμβαίνει έτσι, δεν είναι καλύτερα αυτό να αποδειχθεί στην πράξη και όχι μέσα από ανόητες διαρροές που μόνο θλίψη προκαλούν; Εξάλλου, εάν ο νέος ΓΕΕΘΑ θέλει να αποδείξει ότι «δεν μασάει», το Αιγαίο τον περιμένει καθημερινά μέσα από τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, που διαθέτουν ποσότητα, ποιότητα και γενικότερη ποικιλία…
Με την ιστορία των S-300 θυμόμαστε αυτό που έγινε με τα σπουδαία άρματα μάχης που διαθέτουν το καλύτερα εκπαιδευμένο παγκοσμίως ανθρώπινο δυναμικό, αλλά δεν έχουν πυρομαχικά. Το ίδιο συνέβη και με τα μαχητικά ελικόπτερα, άλλο ένα αξιόμαχο σύστημα, που παρέχει στη χώρα μας ένα σπουδαίο τακτικό πλεονέκτημα, αλλά έχουν αχρηστευθεί λόγω απενεργοποίησής τους.
Και όλα αυτά, επειδή κάποιοι στο ΓΕΕΘΑ τρέμουν στην ιδέα πως οι αμερικανοί θα «πάρουν ανάποδες» κα θα αρχίσουν τη γνωστή μέθοδο των ποικιλότροπων πιέσεων…
Ίσως, θα ήταν καλύτερα, εάν αυτοί οι «υπεύθυνοι» στο ΓΕΕΘΑ σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ας σταματήσουν τα «πολιτικά και τα γραφειοκρατικά παιχνίδια» και ας επικεντρωθούν στην μοναδική αποστολή τους, στην θωράκιση της άμυνας της χώρας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι Αμερικανοί θα πάρουν ανάποδες; Μα οι αμερικανοί βρίσκονται πάντα σε κατάσταση συνεχούς πιέσεως προς την ελληνική πλευρά, ώστε πάντοτε να πετυχαίνουν τα επιδιωκόμενα. Εν προκειμένω δεν πρόκειται να ασκήσουν καμμία πίεση. Με τι θα κάνουν βολές; Με λειγμένα βλήματα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι S-300 ησαν ο λογος που ο σμηναγος Ηλιακης εχασε τη ζωη του το 2006.
    Οι Τουρκοι ηθελαν να εντοπισουν το ηλεκτρονικο στιγμα του ωστε να μπορουν να το εξουδετερωνουν μεσω ηλεκτρονικου πολεμου.
    Οι συγκεκριμενοι πυραυλοι ειχαν ενεργοποιηθει την τοτε ημερα,και πρεπει να ειπωθει οτι εχουν κανει τη ζωη των Τουρκων πιλοτων πολυ δυσκολη.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]