Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mr Karamanlis, do you know about casus belli?

Με αποφασιστικότητα όλων των Ελλήνων

προς όλους τους φίλους και συμμάχους μας…

Να συνέλθει άμεσα η Βουλή και να ψηφίσει ως casus belli την συνεχιζόμενη προκλητικότητα μέσω των παραβιάσεων του Ελληνικού εναέριου χώρου, των υπερπτήσεων πάνω από τα Ελληνικά νησιά και των εικονικών βομβαρδισμών που γίνονται επανειλημμένως από τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εναντίον Ελληνικών στρατιωτικών θέσεων.
Casus Belli για την καταφανή στοχοποίηση και την επίμονη τουρκική προσπάθεια γκριζοποίησης των Ελληνικών νησιών, επειδή απλά η Άγκυρα δεν θέλει να αποδεχθεί τις Διεθνείς Συμφωνίες!!!
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, εάν θέλει να αντιπροσωπεύει την θέση στην οποία βρίσκεται και εάν επιθυμεί να τον σέβονται τόσο οι φίλοι του, όσο και οι αντίπαλοι αλλά και οι εχθροί του, είναι πλέον υποχρεωμένος να συγκαλέσει την Βουλή και να ζητήσει ψήφο ουσιαστικής αντίδρασης προς την συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα αλλά και την επιθετικότητα των Τούρκων. Οφείλει ο κύριος Καραμανλής να υπερασπιστεί την κυριαρχία των Ελληνικών εδαφών και να ζητήσει επίσης την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, όπως δικαιούται η χώρα μας να πράξει με βάση το διεθνές Θαλάσσιο Δίκαιο.
Οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερψηφίσουν μία τέτοια σειρά προτάσεων του πρωθυπουργού και αφού διανεμηθούν ρόλοι και ευθύνες να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη και να διαδώσουν την αποφασιστικότητα της Ελλάδας αλλά και την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας. Η από κοινού απόφαση αυτή θα πρέπει να ψηφιστεί από όλους και να μεταφερθεί τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην έδρα του ΟΗΕ αλλά και στην Ουάσιγκτον καταθέτοντας ταυτόχρονα την απόφαση πλέον της Ελλάδας να καταρρίπτει και να βυθίζει οτιδήποτε Τουρκικό παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο ή θαλάσσιο χώρο.
Στην απόφαση αυτή να ζητηθεί άμεση αγορά – παραλαβή Γαλλικών, Γερμανικών και Ρωσικών οπλικών συστημάτων, με πλήρη οπλισμό αλλά και με μεγάλους αριθμούς πυρομαχικών. Η παραλαβή να ζητηθεί να γίνει εντός μίας εβδομάδας, ενώ ταυτόχρονα να δοθεί χρόνος μίας εβδομάδας προς την Τουρκία να κατανοήσει την αντιμετώπιση που θα έχει σε περίπτωση που προχωρήσει σε παραβιάσεις.
Όλα τα Ελληνικά οπλικά αντιαεροπορικά συστήματα να συνδεθούν σε ΝΑΤΟϊκές πλατφόρμες και να μεταδίδουν «ζωντανά» σε όλα τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ την κατάσταση που επικρατεί και τις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις και επιθετικές κινήσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας.
Κάποια στιγμή θα πρέπει ο Κώστας Καραμανλής να κατανοήσει πως οι εικονικοί βομβαρδισμοί, οι συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις και η ανάπτυξη διάφορων επιχειρησιακών σχεδίων, αποτελούν ουσιαστικά προπόνηση μέχρις ότου αποφασίσουν οι Τούρκοι, στρατηγοί και πολιτικοί, να περάσουν στο επόμενο βήμα που είναι η κατάληψη ενός ή περισσότερων κατοικημένων νησιών.
Η αποφασιστικότητα που πρέπει να επιδείξουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που οφείλουν να ενωθούν στον κίνδυνο που ονομάζεται Τουρκία, θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην αφήνει πολλά περιθώρια στον «κουμπάρο» να σκεφθεί πως μπορεί να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε αδυναμία των Ελληνικών χαρακτηριστικών.
Casus Belli και αν χρειαστεί, σε πολύ υψηλούς τόνους, για να γνωρίζουν όλοι ποιος θα έχει αρχίσει την σύρραξη σε περίπτωση που αυτή συμβεί.
Ίσως να ακούγεται ακραία σαν πρόταση, αλλά δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πολιτικές κινήσεις και άλλες διπλωματικές συζητήσεις. Οι Τούρκοι σήμερα νιώθουν πανίσχυροι (ελέω Ομπάμα) και αυτό θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν. Και όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε τους κρυφούς πόθους των σφαγέων των προγόνων μας…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Σαφως και το ξέρει το Casus Belli !

    Απλά δεν τον αφορά και δεν τον συμφέρει...

    Καταλαβετέ το ...Τελούμε υπο εγχώρια κατοχή του χειρίστου είδους και σταδιακά μας ξεπουλάνε (ηδη εεχουν ξεπουλήσει απίστευτα πράγματα και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό) ....

    Σ 1-2 χρόνια θα ειναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση...

    Ειτε μας αρέσει ειτε οχι...Ελληνες ψηφίζανε..Ελληνες δεν αντιδράνε...Ελληνες θα τα λουστουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρωθυπουργός άρα γε γνωρίζει πὀσοι πολλοί Ελληνες προσυπογράφουν αυτά πού γράφονται στό άρθρο;
    Ας κάνη τήν κίνησι επιτέλους,ρέ γαμώτο!
    Αν είναι νά πεθάνουμε(ουδέν βεβαιότερον)γιά τήν Ελλάδα,θεία είναι ή δάφνη,μιά φορά κανείς πεθαίνει!
    Οσο γιά τό άν ή κατάστασι θά είναι αναστρέψιμη ή όχι;Μόνο όταν παραδεχτής ότι είναι μή αναστρέψιμη,τότε καί είναι.Αυτή ην φορά πρέπει νά πάρουμε εκδίκησι μέ Ο,ΤΙ κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΑΝΔΡΑΣ... ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ , ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι παραβιάσεις του εναεριου χώρου εχουν νομιμοποιηθει με την υπογραφή Σημίτη-Πάγκαλου στην συμφωνια της Μαδρίτης. Τοτε μας την ειχαν παρουσιάσει τεραστια επιτυχία την εν λόγω συμφωνια. Τα κανάλια τοτε είχαν σιωπίσει για την προδοσία. Με την συμφωνια της Μαδρίτης η Ελλάδα υπέγραψε την συγκυριαρχία στο Αιγαίο με την Τουρκια. Τί μπορει να κάνει ο Καραμανλής τώρα, για την συμφωνία που είχε υπογράψει το Πασοκ τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θέλει, μπορεί πολλά να κάνει! Αλλά δε θα τα κάνει, γιατί είναι ο πιο λίγος πρωθυπουργός από καταβολής του Ελληνικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΩ Η ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ...........ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιχαμένη ιστορία να "ακούει" κανείς κομματικές υλάκές. Ξυπνήστε, ζώα και καταλάβετε ότι οι Καραμανλήδες και οι Γιωργάκηδες, οι ΝΔούλες και τα ΠαΣοΚ μας κατάντησαν στο χάλι που είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα είναι τα μπάνια του λαού, Κωνσταντίνε. Δεν μπορούμε να ασχολούμεθα με απειλές πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι η μόνη φορά που ο Πρωθυπουργός αφουγκράστηκε τον ελληνικό λαό ήταν το veto στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκεί δηλ. υποστήριξε αυτό που η πλειονότητα του ελληνικού λαού ζητούσε.

    Αυτό σήμερα δε συμβαίνει. Προφανώς για λόγους (μικρο)πολιτικούς (δημοσίων και διεθνών σχέσεων, κουμπαριλίκια, αποφυγή μικροψυχίας κτλ) ή απλά από δειλία ή ακόμη και από βαθιά γνώση της πραγματικότητας που ο ίδιος έφτιαξε (πχ πόσο έτοιμοι είμαστε για θερμό επεισόδιο σε επίπεδο πολιτικό-στρατιωτικό; - και όχι ηθικού του λαού) σήμερα ΔΕΝ προτάσσει τα συμφέροντα της χώρας αλλά μάλλον κάποιων άλλων.

    Ας καταλάβει ότι αν προτάσσει το καλό της χώρας, θα ενωθούμε γύρω του.
    Ας γνωρίζει ότι όσοι πολιτικοί αγνόησαν το λαό, τιμωρήθηκαν.
    Ας ευχόμαστε αυτός ο ("λίγος") Πρωθυπουργός μας να μην μας στοιχίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως το είχε πεί αυτό το τσιτάτο η ''κυρία'' ψαρούδα μπενάκη όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλάμβανε; Μείωση συνόρων και κυριαρχίας δεν είχε πει; Τι ψάχνετε ρε παιδιά όλα τα έχουν προσυμφωνημένα, χωρίς όμως να υπολογίζουν κάποια άλλα πράγματα, έτσι Κωνσταντίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]